تحصیل ۲ درصد دانشجویان کشور در مقطع دکتری تخصصی

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

معاون آموزشی وزیر علوم گفت: ۲ درصد از دانشجویان در مقطع دکتری تخصصی و ۱۸ درصد در مقطع کارشناسی ارشد حضور دارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی شریعتی نیاسر در پنجاهمین نشست معاونان آموزشی دانشگاه های سراسر کشور به بخش تحصیلات تکمیلی اشاره کرد و گفت: از سال ۸۴ تا ۹۵ شیب ملایمی داشته و تراکم تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکترا در دانشگاه آزاد اسلامی است. همچنین ۲۲ درصد جمعیت دانشجویی در استان تهران و بقیه در سایر استانها هستند. کمترین جمعیت دانشجویی در استان های محروم واقع شده اند.

عاون آموزشی وزارت علوم به مقطع آموزشی دانشجویان اشاره کرد و گفت: ۲ درصد از دانشجویان در مقطع دکتری تخصصی، ۵۹ درصد در مقطع کارشناسی، ۱۸ درصد در  مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹ درصد در مقطع کاردانی حضور دارند و یکی از مسائلی که تاکنون در آموزش عالی زیاد به آن پرداخته نشده مقطع کاردانی و تکنسینی است که باید به این بخش توجه ویژه ای شود.

شریعتی نیاسر ادامه داد: ۴۸ درصد دانشجویان در گروه علوم انسانی، ۳۲ درصد در گروه فنی مهندسی، ۶ درصد در گروه علوم پایه، ۶ درصد در گروه پزشکی و بقیه در سایر گروه ها هستند.

وی اظهار داشت: ۴۶ درصد دانشجویان را خانم ها و ۵۴ درصد آن را آقایان تشکیل می دهند. ۴۷ درصد از اساتید، استادیار و هنوز ۳۵ درصد اعضای هیئت علمی ما مربی هستند.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: ۵ درصد از اساتید استاد تمام بوده و ۸۰ درصد جمعیت دانشجویی ما در گروه علوم انسانی و فنی مهندسی هستند.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

16 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
.....
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۹:۴۹ ب٫ظ

جالب بود که دو تا از دوستان که داخل آزمایشگاه محل تحصیل من بودند و دانشجوی دکترا بودند و ورودی سالهای قبل بودند وقتی خبر قبولی منو شنیدن گفتند خب معلومه ظرفیتا را بردند بالا دیگه راحت میشه قبول شد
من ناراحت شدم
اما بعدش از اینترنت دفترچه انتخاب رشته از سال ۹۰ تا ۹۶ را گرفتم و ظرفیت دانشگاه روزانه را کامل شمردم و متوجه شدم که تو رشته من امسال کمترین ظرفیت پذیرش را داشته
و اتفاقا سال ورود اون دو تا دوست بیشترین ظرفیت بین این سال ها بوده

الهام
شهریور ۱۹, ۱۳۹۶ ۱:۲۹ ق٫ظ
پاسخ به  .....

متاسفانه همیشه همینطوره
اگر خودشون قبول شن کار بزرگی کردن اگر بقیه قبول شن یه امر کاملا عادی و معمولیه
منم شبانه دانشگاه تهران قبول شدم درسته شبانه بود ولی روزانه شهرستان هم قبول میشدم چون ساکن تهران هستم ترجیح دادم شبانه تهران رو جلوتر بزنم
ولی نه تنها برای قبولیم دوستام بهم تبریک نگفتن بلکه فکر میکنن در دانشگاه تهران به روی همه بازه تا قبول بشن! و به قول شما میگن ظرفیتا بالا رفته قبول شدی فلان سال حق مارو خوردن ولی تو شانس داری!

Sanaz
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۴:۱۱ ب٫ظ

تو دانشگاه طرف بامدرک دپیلم تو قسمت اداری یک دانشگاهی مشغول بکاره و کارمند محسوب میشه در صورتی این همه جوان تحصیل کرده و بااستعداد داریم بامدارک و رزومه بالا در حسرت یه کار ساده و شرافت مندانه؛یکم بفکر تحصیل کردهامون باشیم که چه آینده ی میتونه در انتظارشون باشه در این اوضاع نافرجام

لیلی
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۱۲:۰۲ ب٫ظ

سلام.به مسولان عزیز برسونید که کسانیکه مقطع دکتری می خوانند به کار نیاز دارند.مدرک به درد کسی نمی خوره.افراد زیادی هستند که با دیپلم کار دارند .اما مقطع دکتری بیکار زیاد داریم.برای پیشرفت کشور باید از افراد متخصص استفاده شود.قطعا افراد متخصص متعهد هم هستند و نیازی نیست دنبال افراد متعهد بگردیم.

شکست خورده
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۱:۳۶ ق٫ظ

سلام بچه ها میشه برای من هم دعا کنید من ردشدم دلخوشیم تکمیل طرفیت

زهرا
شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ ۸:۵۲ ب٫ظ

سلام خیلی ناعادلانس تا حالا ک افزایش رشته محل و تعداد ظرفیت زیاد بود به ما رسید اینقدر سخت شد ک معدل الف و رتبه اول دانشگاهم باشی ولی پشت مرز دکترا بمونی!!!!

احسان
شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ ۷:۰۳ ب٫ظ

باسلام به نظرمن باید پذیرش دکتری افزایش پیداکنه تامجبورنشوندپول وارزمملکت رابه خارج ببرند.ودانشجوی خارجی نیزجذب کنیم.

دکتری
شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ ۵:۰۳ ب٫ظ

به نظر من باید ظرفیت پذیرش دکتری و در کل تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها به خصوصو دانشگاه ازاد کاهش پیدا کنه چون واقعا این همه خروجی و فارغ التحصیل در این مقاطع به ضرر جامعه و افزایش قشر بیکار با این مدارک خواهیم بود و همچنین پایین اوردن کیفیت موزش و پژوهش خواد بود و واقعا باید کاری شود که ورود به مقطعی همچون دکتری همانند گذشته سخت و ورود به ان ملزم تلاش و پژوهش و مطالعه زیاد باشد به امید سیاست های جدید دانشگاه ازاد با اندیشه و تفکرات جدید دکتر ولایتی و دکتر رهبر که واقعا از افراد کار درست مصلحت اندیش و به فکر جامعه اموزشی دانشگاه هستند به امید موفقیت های بزرگواران و همچنین سیاست های جدید و خوب دانشگاه ازاد

محمد
شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ ۵:۴۹ ب٫ظ
پاسخ به  دکتری

سلام دوست عزیزم
حنما شما خودت دکترا قبول شدی از قبلا درسته؟
بقیه هم که دیگه واست مهم نیستن…اگه خود شما هم هنوز قبول نشده بودی بازم همین رو میگفتی؟؟

سعید معماری
شهریور ۱۷, ۱۳۹۶ ۸:۰۰ ب٫ظ
پاسخ به  محمد

محمد جان منم با نظر شما موافقم
این دوست عزیز بهتره یه سرچ تو اینترنت بکنه بعد ببینه که چقدر دکتری قبول شدن در کشور ما سخت تر شده نسبت به سایر کشورها.
دوست عزیز همین کسایی که سال ۹۵ قبول شدن شک نکن که اگه امسال امتحان میدادن قبول نمیشدن.
قانونمندی خوب هست نه یک شبه

دکتری
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۱:۵۱ ق٫ظ
پاسخ به  سعید معماری

بله موافقم دوستانی که سال ۹۵ قبول شدن شاید امسال امتحان میدادن قبول نمیشدن ولی خدمت دوستان عرض کنم بنده سال ۹۱ قبول شده و فارغ التحصیل شدم اون موقع که ما قبول شدیم ورود به مقطع دکتری خیلی سخت بود از لحاظ ازمون و مصاحبه و و کل قبولی ما با احتساب دانشگاه دولتی و ازاد کمتر از ۲۰ نفر در کل کشور بود وقتی هم قبول شدیم در دانشگاه به شدت روی مطالعات و تحقیقات پژوهشی دانشگاه کار میکردیم بعد اینکه فارغ التحصیل شدیم برای ما در خیلی جاها کار خوب بود استخدام شدیم و اما حالا چی شما میخواید با درصدها پایین و حتی خیلی از دوستان دکتری قبول میشدن نمیتونستند در حد ۱ صفحه متن انگلیسی ترجمه کنند نه رزومه ای نه مقاله ای برای مصاحبه در سالهای گذشته وارد دانشگاه مقطع دکتری میشدند خوب قبولم شدید واقعا مثل زمان و دوران ما مطالعه خواهید کرد یا اینکه فقط اسم و نام دکتری را میخواهید بعد میخواید چیکار کنید حاضرید با داشتن مدرک دکتری کار ساده ای بکنید توقعات شما با این مدرک بالا میره در نتیجه سیلی از متخصصین دکتری داریم که بیکار خواهند شد و این به نفع سیستم دانشگاهی و اموزشی نیست و این باید اصلاح بشه دوران ما برای اسم و نام دکتری تلاش نمیکردیم بلکه به رشته و تخصص خود علاقه داشتیم و به شدت مطالعه و درس میخوندیم تا اینکه دیدم دکتری قبول شدیم.

.....
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۹:۳۵ ق٫ظ
پاسخ به  دکتری

موافقم
بعضی ها سواد مناسب تو مقطع دکترا ندارند
تو آزمایشگاه دانشگاه ارشد من دانشجوهای دکترایی بودند که حتی از پس به مسئله در حد دبیرستان برنمی اومدند
تازه وقتی اشتباهشون را بهشون می‌گفتیم بهشون برمیخورد

سعید معماری
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۱۱:۰۰ ق٫ظ
پاسخ به  دکتری

دوست عزیز با این مطالب ارزشمندی که اشاره فرمودین بنده هم موافق هستم ولی ایکاش موارد امتحانی شفاف بشه، نحوه پذیرش برای همه دانشگاه ها استاندارد و معیار پذیرش بدون تعصب باشه در این صورت هست که می توان یه مسیر مناسب و علمی را طی کرد، ایکاش این استاندارد سازی در تمامی دانشگاهها رعایت بشه بعد می تونیم بگیم رقابت صحیح و سخت هم باشه ارزش داره، در سیستم آموزش ما همه چیز هست بغییر از این موارد. هر موسسه و هر دانشگاه روش خودش رو در پیش میگره و اون دانشگاه هم که سوال رو طرح میکنه خوب معلومه دانشجوهاش در قبول شدن حرف اول رو میزنن، بهتره یه چارت درسی با یک منبع برای تمامی دانشگاه ها تصویب بشه تا همه بتونن در امتحان دکتری با یک شانس قبول بشن یا ارزیابی بشن،
دکتری و فوق دکتری داشتن دلیل و تضمین برای موفقیت فردی نیست، تلاش خود فرد ملاک هست. ولی متاسفانه جامعه ای امروز داریم که تمام داشته ها و نداشته ها رو با یکدیگر مقایسه می کنند.
انشاالله همه چیز استاندارد سازی بشه تا عیار واقعی افراد مشخص بشه.

حبیب
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۸:۳۴ ب٫ظ
پاسخ به  دکتری

آقای دکتری . یه جوری میگی دوران ما ، مثل اینکه دهه هفتاد قبول شدی و ….
سال ۹۱ با ۹۵ اصلا فرقی نداشت . آزمون و مراحل ۹۶ خیلی سخت تر بود . مطمئنا اگه شرکت کرده بودی قبول نمی شدی.

عباس
شهریور ۱۸, ۱۳۹۶ ۱:۱۷ ب٫ظ
پاسخ به  دکتری

انشاالله ظرفیت ها کم بشه.عوضش کار فارغ التحصیل های دکتری تضمین شده باشه

سازه
مرداد ۲۱, ۱۳۹۶ ۱۱:۰۶ ق٫ظ

“تراکم تحصیلات تکمیلی به ویژه در مقطع دکترا در دانشگاه آزاد اسلامی است”