موسسه آموزشی نگاره
دوره نگاره

اعلام شرایط جدید موافقت با ایجاد دوره دکتری تخصصی

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

بر اساس آیین‌نامه راه‌اندازی و ارزشیابی دوره دکتری تخصصی وزارت علوم، داشتن ۵ دوره دانش‌آموختگی در مقطع کارشناسی ارشد و حداقل یک استاد تمام ازجمله شرایط موافقت با ایجاد دوره دکتری در دانشگاه‌هاست.

به گزارش مهر، جزئیات آئین نامه راه اندازی و ارزشیابی دوره‌های دکترای تخصصی که اخیراً توسط معاونت آموزشی وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده بود، اعلام شد.

این آئین نامه با استناد به اهداف کلان بخش آموزش عالی قانون برنامه ششم توسعه، تحقق راهبرد هشتم نقشه جامع علمی کشور و در راستای اجرای سند آمایش آموزش عالی از جمله بند ۶ سیاست‌ها و ضوابط اجرایی آمایش، آئین نامه راه اندازی و ارزشیابی دوره‌های دکترای تخصصی، تدوین و در سطح تمام زیر نظام‌های آموزش عالی که به نحوی مسئول پذیرش، آموزش و توانمندسازی دانشجویان دوره دکتری تخصصی هستند، به اجرا گذاشته می‌شود.

هدف اصلی آئین نامه کمک به ساماندهی دوره تحصیلی «دکتری تخصصی» و ارتقای کیفیت تحصیل از طریق دستیابی به موارد زیر است:

متوازن سازی ظرفیت پذیرش دانشجو، متناسب با نیازهای جامعه و تقاضای بازار کار

ارتقای دانشگاه‌های مستعد کشور به سطح استاندارد دانشگاه‌های تراز جهانی

کمک به برقراری پیوند مناسب و هم افزایی میان نظام آموزش و نظام پژوهش

متناسب سازی توسعه رشته‌ها و ظرفیت پذیرش دانشجو با مأموریت هر مؤسسه

بهبود فرآیند تحصیل در «دوره تحصیلی دکتری تخصصی» بر اساس استانداردهای جهانی آموزش

شرایط موافقت با ایجاد دوره دکترای تخصصی

بر اساس این آئین نامه، برای راه اندازی دوره دکترای تخصصی در هر یک از مؤسسات آموزش عالی کشور، دارا بودن شرایط زیر الزامی است:

داشتن برنامه درسی مصوب و زیرساخت‌های لازم (حسب مورد؛ تجهیزات آزمایشگاهی، کتاب‌خانه و امکان دسترسی به پایگاه‌های علمی و…)

هیئت علمی تمام وقت (حداقل ۱ نفر استاد تمام؛ ۲ نفر دانشیار؛ ۳ نفر استادیار) با سوابق علمی و تحقیقاتی مرتبط با رشته مورد درخواست

سابقه حداقل ۵ دوره دانش آموختگی دوره کارشناسی ارشد در حوزه مرتبط با رشته مورد درخواست

انطباق درخواست دکترای تخصصی با برنامه راهبردی، مأموریت و جایگاه مؤسسه در نظام ملی سطح بندی

دارا بودن پیوست اشتغال پذیری به منظور توجیه ضرورت راه اندازی دوره دکترای تخصصی

اخذ مجوز راه اندازی دوره دکترای تخصصی در زیر نظام‌ها

در تمام زیر نظام‌ها، راه اندازی دوره دکترای تخصصی در صورت احراز شرایط به صورت زیر انجام می‌شود:

مؤسسات سطح ۱ دولتی (به استثنا پردیس‌های وابسته) با تأیید شورای مؤسسه، اقدام و نتیجه را برای ارسال به موقع به سازمان سنجش آموزش کشور به معاونت آموزشی اعلام کنند.

مؤسسات سطح ۲ و ۳ دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، مؤسسات غیردولتی و پردیس‌های دانشگاهی؛ درخواست خود را برای تصویب در شورا، حداکثر تا پایان شهریور هر سال به معاونت آموزشی وزارت ارسال کنند.

درخواست راه اندازی دوره دکترای تخصصی در دانشگاه پیام نور، مؤسسات وابسته به دستگاه‌های اجرایی، پژوهشگاه‌ها و نیز راه اندازی دوره مشترک در دانشگاه‌های دارای مأموریت بین‌المللی حسب مورد و بر اساس ضوابط مصوب و متناسب با سیاست‌های آمایشی وزارت، بررسی خواهند شد. سایر مؤسسات، مجاز به راه اندازی دوره دکترای تخصصی نیستند.

ممنوعیت راه اندازی دوره دکترای تخصصی به شیوه مجازی در تمام زیر نظام‌ها

راه اندازی دوره دکترای تخصصی به شیوه مجازی در تمام زیر نظام‌ها ممنوع است.

ارزشیابی کیفیت اجرای دوره‌ها در تمام زیر نظام‌ها و در تمام سطوح رتبه بندی دانشگاهی بر اساس شیوه نامه ابلاغی معاونت آموزشی، انجام خواهد شد.

اختصاص بخشی از ظرفیت سالانه پذیرش دانشجوی دوره دکتری به پروژه‌های تقاضا محور

مؤسسه آموزش عالی باید در تعیین ظرفیت پذیرش دانشجوی دکتری، به گونه‌ای برنامه‌ریزی کند که بخشی از ظرفیت سالانه خود را منحصراً به پروژه‌های تقاضامحور اختصاص داده و در تعیین موضوعات رساله دوره، نیازهای مرتبط با دستگاه‌های اجرایی و ضرورت‌های اجتماعی را در اولویت قرار دهد.

بر اساس اعلام معاونت آموزشی وزارت علوم این آئین نامه از سال تحصیلی ۹۹-۹۸ در تمام دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور لازم‌الاجرا است و سایر آئین نامه‌ها و مقررات مرتبط و موازی با مفاد این آئین نامه لغو می‌شود.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

17 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سحر
اردیبهشت ۲۳, ۱۳۹۸ ۷:۴۷ ب٫ظ

بهتر است با نیاز های جامعه دکتری پذیرش کنند .و به صندلی های خالی توجه نشود.اول اون تعداد فارع التحصیل را به کار بگیرند .و این همه امار دکتری را بیخود و بی جهت بالا نبرند.کپی برداری که نشد مقاله .مقاله باید کلربردی باشد.
بهتر در نحوه جذب و راه اندازی رشته ها دقت شود مطابق با نیاز ها باشد.
و با سواد هم فارغ التحصیل شوند.
این همه بخش نامه های بیهوده
فعلا که ما شاهدیم لیسانس استخدام میشه اما دکتری نه
محدودیت سنی برای اشتغال تا سن ۴۰ تنها بخشنامه خنده داری نیست که ابلاغ شده .بقیهی بخشنامه ها هم همینند.کارو بدتر بدتر می کنند

بی نام
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۴:۴۳ ب٫ظ

با هدف این طرح موافقم اما با مواد و تبصره های موجود در این طرح موافق نیستم. این مواد به گونه ای تنظیم شده اند که گویا دولت میخواهد از زیر بار بعضی چیزها شانه خالی کند. خیلی راحت تر میشد به هدف مورد نظر بدون وجود چنین مواد و تبصره های تبعیض آمیز رسید. وزارت علوم با این طرح عملا پذیرش دانشجوی دکترا را عمدتا به دانشگاههای سطح ۱ کشور داده شبیه همان تبعیضهایی که این دانشگاهها در حق داوطلبان دانشگاههای سطح ۲ و ۳ کشور در زمان مصاحبه قائل می شوند. عمدتا دانشگاههای قدیمی و سطح ۱ برای هر رشته و هر گرایش دارای چند عضو هیات علمی با درجه استاد و چندین دانشیار هستند

eng
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱۱:۳۳ ب٫ظ
پاسخ به  بی نام

به این موضوعی که اشاره کردید ربط ندارد…..این متن فقط در مورد مجوز دوره دکترا برای دانشگاههاست نه نحوه جذب دانشجوی دکترا…..اینکار بنظرم درست است چون دانشگاههای سطح یک دوره دکترا در هر گرایشی را سختتر از شرایط وزارت علوم درنظر میگیرد تا بهیچ وجه خودش را به لحاظ علمی زیر سوال نبرد

بی نام
فروردین ۲۶, ۱۳۹۸ ۰:۲۲ ق٫ظ
پاسخ به  eng

وقتی که قرار است غیرمستقیم پذیرشها به دانشگاههای سطح ۱ واگذار بشه یعنی نحوه پذیرش دانشجو قرار است تغییر کند، چطور ربط آیین نامه رو با پیامدهای اون متوجه نشدید. در این صورت چه نیازی به سایر دانشگاهها هست، دانشجوهای دانشگاههای تهران و شیراز و اصفهان و مشهد و … در آزمون شرکت کنند و در همان دانشگاهها پذیرفته شوند!

پرویز
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱:۰۵ ب٫ظ

من دانشجوی دکتری هستم با حداقل ده سال تجربه کاری در راستای رشته تحصیلی، والله استاد داریم هیچ بویی از شرایط کار تجربی در کارخانجات را نبرده و دانشیار هم شده متاسفانه در کشور ما، شما فقط مقاله بده ارتقا میگیرید، همون مقاله خودشو نمیتونه تبدیل به محصول کنه ، فقط جزوه حفظ می‌کنند بعد ادعای دانش هم دارن

eng
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱۱:۱۶ ب٫ظ
پاسخ به  پرویز

ژورنالهای خوب اکثرا اپلاید هستن و نیاز نیست لزوما پترن باشند…

نادری
فروردین ۲۴, ۱۳۹۸ ۱۲:۳۶ ب٫ظ

سلام
بنده دانشجوی دکتری حسابداری هستم، تعداد مقالات به مراتب بیشتر از بعضی اساتیدم در دانشگاه ازاد هستند.
موندم این اساتید چه جوری دانشیار شده اند؟

eng
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱۱:۱۹ ب٫ظ
پاسخ به  نادری

تعداد مقاله ارزش چندانی ندارد …چون هر کسی با هرسنی (ار کودک دبستانی تا پیرمرد صد ساله) و با هر سوادی میتواند مقاله دهد….مهم کیفیت مقالات تخصصی و بعبارت بهتر کیفیت ژورنال است….

حسن
شهریور ۱۳, ۱۳۹۸ ۱۰:۵۳ ق٫ظ
پاسخ به  eng

یعنی کیفیت مقالات اساتید بالاتره؟؟؟

eng
فروردین ۲۰, ۱۳۹۸ ۲:۱۷ ب٫ظ

با سلام….جذب دانشجوی دکترا باید به نسبت تعداد استاد تمام و دانشیار در تمامی دانشگاهها محدود گردد مثلا به ازای یک استاد تمام حداکثر یک دانشجوی دکترا و به ازای یک استاد تمام و دو دانشیار حداکثر دو دانشجوی دکترا و غیره در گرایش مربوطه جذب گردد….

ناصر
فروردین ۲۱, ۱۳۹۸ ۰:۵۰ ق٫ظ
پاسخ به  eng

با سلام این روش یعنی جمع آوری تمام دوره های دکتری خارج از شهر تهران! چون در اکثر دانشگاه های خارج از تهران ما حتی دانشیار هم نداریم چه برسه استاد تمام!

eng
فروردین ۲۱, ۱۳۹۸ ۱۰:۲۰ ق٫ظ
پاسخ به  ناصر

خب اگر این مورد برقرار نیست بهتره اون واحدها در زمینه مربوط جذب دانشجوی لغو شود…..در تمام دنیا دانشگاه دانشجو نمیگیرد بلکه استاد تمام دانشجوی دکترا میگیرد انهم در تخصص خودش و در حد یکی دوتا…..ضمنا استاد هم در سیستم رقابتی قرار دارد و در نتیجه مجبور به گرفتن دانشجوی پرتلاش تر است نه پارتی بازی…

مریم
فروردین ۲۳, ۱۳۹۸ ۱:۱۷ ب٫ظ
پاسخ به  ناصر

کی گفته نداریم!!
یه نگاه به لیست اساتید بقیه دانشگاهها بندازید بد نیس

eng
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱۱:۲۴ ب٫ظ
پاسخ به  مریم

بسیاری از گرایشها خلاف نظر شما را در بسیاری از دانشگاه را نشان میدهد….دقت فرمایید نوشتم هر دانشگاهی در رشته مربوطه پرفسور بعنوان هییت علمی تمام وقت ندارد مجوزش جذب دکترا در گرایش مربوطه لغو گردد….

علی
فروردین ۲۱, ۱۳۹۸ ۹:۰۷ ق٫ظ
پاسخ به  eng

پیچیده ترش نکن همیطوری هم صندلی های دانشگاه و مراکز عالی خالیه

عرفان
فروردین ۲۲, ۱۳۹۸ ۱۲:۱۳ ب٫ظ
پاسخ به  علی

خب بزار خالی باشه مدرک الکی به چه درد میخوره انگار واجبه چاپ مدرک

eng
فروردین ۲۵, ۱۳۹۸ ۱۱:۲۵ ب٫ظ
پاسخ به  علی

صندلی خالی در هر مکانی ممکنه موجود باشه…پس باید دانشجو گرفت؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟