مدارک مصاحبه دکتری شامل دو دسته میباشد: 1. مدارکی که ارائه آنها جهت حضور در مصاحبه دکتری الزامی است. 2. مدارکی که ارائه آنها اگر چه الزامی نیست، اما ارائه آنها امتیازآور است و شانس قبولی داوطلب را جهت پذیرش افزایش میدهد.
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
به گزارش پی اچ دی تست، با اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 99، زمان مصاحبه دکتری 99 و نیز جزئیات آن از سوی سازمان سنجش اطلاعرسانی خواهد شد.
البته هر یک از دانشگاهها نیز طی اطلاعیهای جزئیات برگزاری مصاحبه دکتری را اعلام خواهند کرد. این اطلاعیه عموماً شامل موارد زیر است:
- زمان دقیق برگزاری مصاحبهها
- مدارک مصاحبه دکتری
- شرایط لازم جهت حضور در مصاحبه
- نحوه برگزاری مرحله دوم آزمون دکتری از سوی آن دانشگاه: برخی دانشگاهها در کنار مصاحبه شفاهی، آزمون کتبی نیز برگزار میکنند. در صورتی که دانشگاه مایل به برگزاری آزمون کتبی باشد، منابع آن و زمان برگزاری نیز به اطلاع داوطلبان خواهد رسید.
با توجه به این که تاثیر مصاحبه دکتری در پذیرش داوطلبان 50 درصد است، لزوم کسب آمادگی از اهمیت بالایی برخوردار است. برای حضور در مصاحبه لازم است داوطلبان مدارکی را همراه داشته باشند.
در این مقاله به ارائه توضیحاتی درخصوص مدارک ضروری و نیز مدارکی که به همراه داشتن آن در مصاحبه دکتری امتیازآور است، پرداختهایم.
مدارک مصاحبه دکتری؛ مدارک ضروری
مدارک لازم برای مصاحبه دکتری مدارکی هستند که سازمان سنجش یا دانشگاه موردنظر آنها را برای انجام مصاحبه ضروری میدانند. به طور معمول این مدارک شامل موارد زیر است:
1- مدارک شناسایی: عموماً شامل شناسنامه و کارت ملی
2- فیش واریزی هزینه مصاحبه دکتری: هزینه مصاحبه دکتری در دانشگاههای مختلف متفاوت است که در اطلاعیه دانشگاه مبلغ و نحوه پرداخت آن اطلاعرسانی میشود. هزینه مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد نیز به ازای هر مصاحبه از طریق این دانشگاه اطلاعرسانی خواهد شد.
3- مدارک تحصیلی مقاطع گذشته: مدارک تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی ارشد به همراه ریزنمرات.
در این خصوص دو نکته قابل توجه است:
- نخست این که با توجه به این که فارغالتحصیلان دوره روزانه گواهی موقت دریافت میکنند و آزادسازی مدارک نیازمند تسویه با دانشگاه است، دانشگاهها در این موارد الزامی برای ارائه اصل دانشنامه ندارند. به همین ترتیب داشتن ریزنمرات تأییدشده هم برای فارغالتحصیلان روزانه امکانپذیر نیست که این موضوع هم مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
- مورد دوم این که دانشجویان مقطع ارشد ضرورتی برای ارائه مدرک مقطع کارشناسی ارشد در مصاحبه نداشته، اما در زمان ثبتنام در مقطع دکتری در صورت پذیرش نهایی لازم است که مدرک تحصیلی خود را ارائه نمایند.
4- کارنامه مرحله اول و کارنامه دعوت به مصاحبه آزمون دکتری (در صورت درخواست دانشگاه)
5- توصیهنامه: اغلب دانشگاهها همراه داشتن دو یا سه توصیهنامه از اساتید مقاطع قبلی داوطلب بهخصوص استاد راهنمای پایاننامه کارشناسی ارشد را الزامی میکنند. حتی اگر دانشگاه این مورد را ذکر نکرده بود، بهتر است که شما توصیهنامه را به همراه داشته باشید. (نمونه توصیه نامه مصاحبه دکتری)
با توجه به فرصت محدود بعد از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری تا زمان شروع مصاحبههای دکتری، توصیه میکنیم تا پیش از اعلام نتایج نسبت به اخذ توصیهنامه از اساتید خود اقدام کنید.
6- فرم رزومه: گاهی این فرم از سوی دانشگاه ارائه میشود و گاهی رزومه عمومی شما مورد قبول است. حتی اگر طبق اطلاعیه دانشگاه، همراه داشتن آن برای مصاحبه الزامی نباشد، بهتر است رزومه کاملی از سوابق آموزشی و پژوهشی به همراه داشته باشید. در نوشتن فرم رزومه اصل اختصار را رعایت کنید و حداکثر در دو صفحه رزومه خود را تدوین کنید. (نمونه فرم رزومه مصاحبه دکتری)
7- مدرک آزمونهای زبان ملی یا بینالمللی: در صورت درخواست دانشگاه، ممکن است ملزم به ارائه مدرک زبان در مصاحبه باشید. عموماً داشتن مدرک زبان آزمونهای زبان داخلی یا خارجی تفاوتی برای اساتید مصاحبهکننده ندارد و موضوع مهم نمره مدرک شماست.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدارک زبان داخل کشور لینکهای زیر را ملاحظه نمایید:
نکته مهم این است که مدارک همه آزمونهای فوق مورد قبول همه دانشگاهها نیست. در جدول زیر به طور خلاصه در این باره توضیح داده شده است:
ردیف | نوع مدرک | وضعیت پذیرش در دانشگاهها |
1 | آزمون MSRT یا MCHE | مورد قبول در همه دانشگاههای کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد) |
2 | آزمون تولیمو | مورد قبول در همه دانشگاههای کشور (وزارت علوم، وزارت بهداشت و دانشگاه آزاد) |
3 | مدرک زبان دانشگاه تهران |
مورد قبول در برخی دانشگاههای سراسری (وزارت علوم) * در دانشگاه آزاد مورد قبول نیست. |
4 | آزمون EPT | مورد قبول در دانشگاه آزاد اسلامی |
5 | آزمون MHLE | مورد قبول در رشتههای علوم پزشکی |
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مدرک زبان برای مصاحبه دکتری کلیک کنید.
8- پایاننامه کارشناسی ارشد: پایاننامه کارشناسی ارشد را حتماً همراه داشته باشید. این مدرک، سند مهمی از شخصیت علمی شماست. حتی اگر پایاننامه شما ناتمام باشد، بهتر است بخشهایی که تا به حال انجام دادهاید و یا نسخه اولیه را همراه داشته باشید.
در صورتی که پایاننامه را ناتمام به جلسه مصاحبه میبرید ضروری است با ظاهری مرتب آن را ارائه دهید و تا حد امکان از تلق و شیرازه یا فنری کردن استفاده کنید.
مدارک مصاحبه دکتری؛ مدارک امتیازآور
به همراه داشتن برخی مدارک برای حضور در مصاحبه الزامی نیست، اما داشتن آنها برای کسب امتیاز و موفقیت در مصاحبه آزمون دکتری اثرگذار و بسیار حائز اهمیت است. این مدارک عبارتند از:
1- کلیه مستندات مربوط به سوابق پژوهشی: داشتن گواهی پذیرش مقاله (و نیز داشتن صفحه اول مقاله که شامل عنوان و چکیده مقاله است)، برای اثبات داشتن مقاله ضروری است. اما گاهی اساتید میخواهند همه