به محض اعلام جزئیات تکمیل ظرفیت دکتری 99؛ در همین صفحه اطلاع رسانی خواهد شد.
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
به گزارش پیاچدی تست، از همان نخستین سال برگزاری آزمون دکتری، مرحله تکمیل ظرفیت این آزمون نیز برگزار شد تا صندلیهای خالیمانده با پذیرفتهشدگان این مرحله پر شود.
در سالهای اخیر، سازمان سنجش، بدون ذکر دلیلی خاص، مرحله تکمیل ظرفیت آزمونهای تحصیلات تکمیلی را حذف کرد تا داوطلبان تنها یک بار در سال شانس پذیرش در مقطع بالاتر را داشته باشند. البته گاهی این امر با استثنائاتی هم روبرو شد، به طور مثال سال گذشته با وجودی که گفته شد بود مرحله تکمیل ظرفیت برگزار نخواهد شد، اما تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد انجام شد و برخی داوطلبان در این مرحله جذب دانشگاهها و مراکز آموزش عالی شدند.
آیا تکمیل ظرفیت دکتری ۹۹ برگزار خواهد شد؟
در سال جاری هنوز سازمان سنجش آموزش کشور تصمیم مشخصی در این زمینه نگرفته است و اطلاعات دقیقی را منتشر نکرده است.
امسال برای نخستین بار در طول برگزاری آزمون دکتری، حدنصاب مصاحبه حذف شد و دانشگاه ها نمی توانستند هیچ یک از داوطلبان معرفی شده به مصاحبه را از گردونه انتخاب خارج کنند.
از سوی دیگر به دانشگاه ها تاکید شده بود تا ظرفیت ها را پر کنند و هیچ جایی را خالی نگذارند. البته با حذف حدنصاب مصاحبه این موضوع به صورت خودکار انجام خواهد شد و برای تمام ظرفیت های یک دانشگاه، پذیرفته شده معرفی خواهد شد.
حال باید دید با توجه به این تصمیم و صحبت های رییس سازمان سنجش در خصوص پذیرش بیش از 12 هزار دانشجوی دکتری در سال جاری (که از ابتدا به عنوان ظرفیت نهایی دانشگاههای سراسری معرفی شده بود) آیا باز هم مرحله تکمیل ظرفیت دکتری برگزار نخواهد شد یا اینکه پیگیری داوطلبان متقاضی این پذیرش مثمر ثمر واقع می شود و ظرفیت های تازه ای هم به این مرحله از پذیرش اختصاص مییابد.
تکمیل ظرفیت آزمون دکتری 99، در صورت برگزاری چگونه خواهد بود؟
در صورت برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت دکتری سراسری 99؛ احتمالا شرایط مطابق با سالهای گذشته مدنظر باشد:
1. داوطلبان تکمیل ظرفیت لازم است در آزمون دکتری 99 ثبت نام کرده و در جلسه آزمون نیز حضور پیدا کرده باشند.
2. نمره کل (نمره تراز) آزمون کتبی داوطلبان مثبت باشد.
3. پذیرفته شدگان نهایی دوره های غیرروزانه اجازه شرکت در تکمیل ظرفیت را داشته باشند؛ اما در صورت قبولی، رشته محل قبولی قبلی از بین خواهد رفت.
4. پذیرش برای ترم بهمن خواهد بود و داوطلبان لازم است تا پایان نیمسال اول از مقطع ارشد فارغ التحصیل شوند.
آیا می توان به برگزاری تکمیل ظرفیت دکترا ۹۹ امیدوار بود؟
همان طور که گفته شد با توجه به روند سال قبل آزمون کارشناسی ارشد و برخی دیگر از تغییر تصمیمات سازمان سنجش در سالهای گذشته، احتمال این امر وجود دارد، اما هنوز خبر دقیقی در خصوص تکمیل ظرفیت منتشر نشده است. قطعا مطمئنترین راه این است که داوطلبان متقاضی تکمیل ظرفیت، از یک سو فرصت را از دست ندهند و خود را برای شرکت در کنکور 1400 اماده کنند و از سوی دیگر پیگیر برگزاری مرحله تکمیل ظرفیت کنکور دکتری ۹۹ هم باشند.
گفتنی است زمان آزمون دکتری 1400، 15 اسفند اعلام شده و ثبت نام کنکور دکتری 1400 نیز در آذرماه خواهد بود.
به گزارش پی اچ دی تست، مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دکتری 98 در شرایطی حذف شد که برخی داوطلبان خواستار برگزاری آن بودند. مطابق آن چه که در دفترچه انتخاب رشته دکتری در سال 98 درج شده بود، بر اساس مصوبه هفتمین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در سال 1398 مرحله تکمیل ظرفیت در آزمون دکتری وجود نداشت. در دی ماه 97 نیز معاون آموزشی وزارت علوم از حذف تکمیل ظرفیت دکتری از سال 98 خبر داده بود.
جالب این جاست در حالی که شورای سنجش و پذیرش اعلام کرده که تکمیل ظرفیت برگزار نمیشود، اخباری مبنی بر برگزاری تکمیل ظرفیت دکتری وزارت بهداشت منتشر شد.
اما حذف تکمیل ظرفیت آزمون دکتری که از سال 97 بدون هیچ توضیحی درخصوص دلایل آن رخ داد، مخالفان زیادی دارد. ازجمله دلایل مخالفت با این تصمیم، در نظر گرفتن حدنصاب نمره مصاحبه دکتری جهت قبولی در آزمون است که موجب خالی ماندن ظرفیت پذیرش در برخی دانشگاهها شده است. متقاضیان تکمیل ظرفیت دکتری بر این باورند که با برگزاری این مرحله از آزمون دکتری، ظرفیت خالی میتواند با افرادی که از پذیرش در مرحله اصلی جا ماندهاند، تکمیل شود.
علاوه بر این، کنکور دکتری همچون بسیاری از آزمونهای دیگر همواره با درصدی از خطا در تشخیص داوطلبان برتر همراه است. هرگز نمیتوان با 100 درصد اطمینان گفت که مصاحبههایی که گاه 5 دقیقه هم طول نمیکشد میتواند بهترین داوطلبان را بدون هیچ خطایی انتخاب کند و تمامی داوطلبان ردشده در آزمون، استعداد لازم برای تحصیل در این دوره تحصیلی را ندارند. پذیرش تکمیل ظرفیت دکتری باعث میشود فرصت دوبارهای برای دانشجویان مستعدی فراهم آید که در اثر اشتباهات ارزیابان از گردونه پذیرش حذف شدهاند.
موضوع مهم دیگر خالی ماندن ظرفیت پذیرش دکتری بخصوص در دورههای شهریهپرداز ازجمله دانشگاه آزاد اسلامی به دلیل عدم ثبتنام پذیرفتهشدگان است. با توجه به این که پذیرش در دورههای غیرروزانه منجر به محرومیت از آزمون دکتری سال بعد نمیشود، برخی داوطلبان پس از این پذیرش در این دورهها به دلایل مختلفی ازجمله هزینه بالای تحصیل از ثبتنام منصرف میشوند و بنابراین ظرفیت خالی ایجاد میشود. مورد دیگر این که ممکن است برخی داوطلبان هم در دانشگاههای سراسری و هم دانشگاه آزاد پذیرش شوند و در نهایت یک رشتهمحل را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند. این ظرفیت خالی میتواند فرصتی برای داوطلبانی باشد که علاقهمند به تحصیل در این دورهها هستند.
بر اساس آنچه که در بالا گفته شد، به نظر میرسد متقاضیان تکمیل ظرفیت دکتری 98 دلایل کافی برای برگزاری آن دارند و بنابراین لازم است خواسته آنها توسط نهادهای ذیربط مورد بررسی قرار گیرد. بیاهمیتی به خواسته این داوطلبان علاوه بر ناامیدی از مسئولین امر، منجر به یک سال وقفه در تحصیل این داوطلبان و به نوعی هدررفت زمان آنها خواهد شد.
تکمیل ظرفیت دکتری 99 کی برگزار میشود؟
در سال 98، تنها تکمیل ظرفیت آزمون دکتری برای رشتههای پزشکی اعلام شد و برای رشتههای زیرمجموعه وزارت علوم تکمیل ظرفیت اعلام نشد. با این حال، ممکن است در سال 99 تکمیل ظرفیت اعلام شود. هر خبر جدیدی در این خصوص در سایت اطلاعرسانی خواهد شد.
اطلاعیههای مربوط به مرحله تکمیل ظرفیت آزمون دکتری را از طریق کدام سایت باید پیگیری کنیم؟
همه اخبار مربوط به آزمون دکتری و تکمیل ظرفیت دکتری در سایت پی اچ دی اطلاعرسانی خواهد شد.
چه افرادی مجاز به شرکت در تکمیل ظرفیت دکتری هستند؟
شرایط افراد مجاز به شرکت در تکمیل ظرفیت دکتری در سالهای مختلف متغیر بوده است. در صورتی که تکمیل ظرفیت برگزار شود، شرایط آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.