پنج چالش داوطلبان مصاحبه دکتری دانشگاه‌های دولتی

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

برخی داوطلبان مصاحبه آزمون دکتری سال ۹۸ درخصوص نحوه برگزاری مصاحبه‌ها اعتراضاتی دارند.

به گزارش فرهیختگان، براساس زمان‌بندی اعلام‌شده، مصاحبه‌های آزمون دکتری 98 دانشگاه‌ها از هفته گذشته آغاز شد و داوطلبان پس از گذر از مرحله انتخاب‌رشته، اکنون خود را برای مرحله «مصاحبه علمی» آماده می‌کنند. از آنجا که تاثیر مصاحبه دکتری در پذیرش داوطلبان 50 درصد خواهد بود، می‌توان به اهمیت این مرحله از آزمون دکتری که تاثیر آن با آزمون کتبی برابری می‌کند پی برد. در این مرحله ممکن است داوطلبانی که در آزمون کتبی رتبه ممتازی به دست آورده‌اند به دلیل آنکه از چم و خم نحوه مصاحبه اطلاعی ندارند، نتوانند در دانشگاه مدنظر خود پذیرش بگیرند و در عین حال داوطلبانی نیز هستند که هرچند رتبه چندان خوبی نداشته‌اند اما با توجه به کسب مهارت‌های لازم در زمینه مصاحبه، توانسته‌اند فراتر از حد انتظار در این مرحله حاضر شوند و مصاحبه‌کنندگان را برای پذیرش خود در یک دانشگاه متقاعد کنند.

آنچه اهمیت دارد مساله نحوه مصاحبه‌ای است که در دانشگاه‌ها صورت می‌پذیرد.

هر ساله این مصاحبه‌ها محل شایعه و شائبه‌هایی است که داوطلبان به‌نحوی، اساتید و دانشگاه هم به‌نوعی دیگر آن را در رسانه‌ها منعکس می‌کنند.

اما امسال مساله‌های زیادی در این آزمون، داوطلبان را درگیر کرده است. یکی از داوطلبان پیش از این در گفت‌وگو با «فرهیختگان» در رابطه با روند فعلی در دعوت به مصاحبه برخی دانشجویان می‌گوید: «نتایج دعوت به مصاحبه کنکور دکتری، شوک بزرگی را به شرکت‌کنندگان در آزمون ورودی وارد کرد. طبق مصوبه مجلس و صفحه اول دفترچه انتخاب‌رشته، نمره قبولی نهایی شامل 50 درصد نمره آزمون و 50 درصد نمره مصاحبه می‌شود. با ترازهای اعلام‌شده توسط سازمان سنجش نمره مصاحبه در بسیاری از رشته‌ها حذف یا به کمتر از 10 درصد رسیده است که به‌عنوان مثال ظرفیت پذیرش یک رشته در دانشگاه تهران 12 نفر است که تا رتبه هفت دعوت به مصاحبه شده‌اند و تاکنون دانشگاه و سازمان سنجش هیچ پاسخی به داوطلبان ارائه نداده‌اند.» پس از این مساله و کاهش ظرفیت‌ها، موضوع نحوه مصاحبه یکی دیگر از چالش‌های داوطلبان بود که برخی از آنان در گفت‌وگوهایی با «فرهیختگان» اعتراضات خود را اعلام کردند.

زمان متفاوت مصاحبه دکتری

یکی از داوطلبان مصاحبه‌شونده دانشگاه تهران درخصوص نحوه انجام مصاحبه در این دانشگاه می‌گوید: «مدت زمان مصاحبه داوطلبان با یکدیگر تفاوت داشت که بر این اساس مصاحبه برخی داوطلبان تنها چند دقیقه بود و برخی نیز زمان مصاحبه‌شان به 20 دقیقه هم می‌رسید. همچنین در دانشگاه تهران در برخی گرایش‌ها رزومه مصاحبه‌شوندگان بررسی نشد و دانشگاه اعلام کرد که رزومه افراد در روزهای آتی بررسی خواهد شد.»

این داوطلب ادامه داد: «اساتید حاضر در محل مصاحبه از داوطلبان آزمون دکتری در ساعت‌های نخست برگزاری مصاحبه فعال‌تر بودند و هرچه زمان مصاحبه به ساعات پایانی خود می‌رسید، خستگی اساتید بر روند انجام مصاحبه داوطلبان مشهودتر می‌شد. تفاوت زمان مصاحبه‌های حضوری داوطلبان با یکدیگر این حس را القا می‌کرد  در حق داوطلبانی که در ساعات پایانی روز مصاحبه داشتند به دلیل خستگی اساتید به‌نوعی ظلم شده است.»

کمیت جای کیفیت

دانشجوی دیگری از دانشگاه تهران می‌گوید: «داوطلبان باید برای شرکت در مصاحبه هر گرایش مبلغ 100 هزارتومان بپردازند. به‌عنوان مثال علوم اجتماعی گرایش‌های مختلفی دارد و دانشگاه تهران حدود هفت گرایش پذیرش دانشجو انجام می‌د‌هد. داوطلبی که بخواهد تنها در مصاحبه‌های همین دانشگاه تهران شرکت کند، باید 700 هزارتومان هزینه کند! جالب‌تر اینجاست که معمولا مصاحبه گرایش‌های مختلف یک رشته در یک جلسه انجام می‌شود و مدت زمان جلسه مصاحبه هم یکسان است و تفاوتی ندارد که متقاضی چند گرایش هستید. با این حال داوطلبان باید مبلغ 100 هزارتومان به‌ازای هرگرایش بپردازند که این منطقی و البته عادلانه به نظر نمی‌رسد. حالا فرض کنید اگر یک داوطلب بخواهد در مصاحبه چند دانشگاه شرکت کند، چه مبلغ زیادی باید هزینه مصاحبه دکتری کند و اگر به هر علتی توان هزینه کردن را نداشته باشد، شانس کمتری خواهد داشت.»

تعداد مقالات اهمیت دارد

یکی دیگر از داوطلبان که برای مصاحبه به دانشگاه شاهد مراجعه کرده بود، می‌گوید: «در مصاحبه‌های حضوری آزمون دکتری کمیت جای کیفیت را گرفته بود و سوالاتی که از مصاحبه‌شوندگان پرسیده شد، تنها در حوزه کمی بوده است. در مصاحبه این دانشگاه بیشتر تعداد مقالات موردنظر استاد بود و از داوطلبان درخصوص موضوع پایان‌نامه‌های ارشد و موضوع مقالات‌شان سوالاتی پرسیده نشد که به نظر می‌رسد مصاحبه داوطلبان آزمون دکتری در این دانشگاه بیشتر کمی بوده است.»

خستگی و فرسایشی بودن زمان مصاحبه تاثیرگذار است

یکی از داوطلبان مصاحبه‌شونده دانشگاه تربیت‌مدرس می‌گوید: «در جلسه مصاحبه این دانشگاه برای داوطلبان آزمون دکتری تنها تعداد مقالات مطرح بود. در مصاحبه حضوری این دانشگاه از داوطلبان حاضر در رشته روانشناسی از حیطه‌های تحقیقاتی موردعلاقه افراد و موضوع پایان‌نامه‌های آنان سوالی نشد.»  او افزود: «به نظر می‌رسد به دلیل طولانی بودن زمان مصاحبه، اساتید در ظهر و بعدازظهر از توان کمتری برخوردار بودند که این امر، مدت مصاحبه داوطلبان در این زمان‌ها را کوتاه‌تر کرد.»

اعمال سلیقه اساتید

جالب است بدانید که دانشگاه‌ها بودجه خاصی برای انجام مصاحبه‌ها و نیز آزمون‌های این‌چنینی دارند و انجام مصاحبه‌های پذیرش دکتری نیز یکی از وظایف‌شان است، از آن‌طرف اساتید مصاحبه‌گر هم اعضای هیات‌علمی همان دانشگاه هستند و بابت این مصاحبه و دیگر فعالیت‌هایشان حقوق دریافت می‌کنند و دخیل بودن در پذیرش دانشجوی دکتری و تایید صلاحیت او هم یکی از وظایف‌شان است.  با این تفاسیر درمورد مصاحبه حضوری دکتری حرف و حدیث بسیار است. برخی مدعی هستند اساتید تمایل بیشتری به پذیرش و دادن امتیاز بیشتر به دانشجویان سابق خودشان دارند، برخی تفاوت دیدگاه‌های علمی را مطرح می‌کنند و می‌گویند اساتید مصاحبه‌کننده دانشجویانی را می‌پسندند که جهت‌گیری علمی‌شان به آنها نزدیک است و البته تفاوت دیدگاه‌های سیاسی هم گاهی مطرح است و دخالت‌هایی دارد که در برخی دانشگاه‌ها خیلی به چشم می‌آید.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

42 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
م
تیر ۳, ۱۳۹۸ ۸:۱۰ ق٫ظ

با سلام
بنده در هر مصاحبه ،با یک نوع سلیقه مواجه شدم آن هم جبهه گیری علیه دانشگاه های دیگر خصوصا دانشگاه آزاد من نمی دانم چرا این طرز تفکر در جامعه وجود دارد شاید فردی به علت مسائل شخصی نتوانسته وارد دانشگاه سراسری شود آیا این جرم است و دلیل بر بی سواد بودن اوست این درحالی است که در رشته ما رتبه ها ۱ ،۷،۱۰ ،۱۶ همه فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد هستند .بیایید عادلانه قضاوت کنیم و دست از جبهه گیری برداریم . در دانشگاه اصفهان یکی از دوستان تعریف می کرد که یکی از شرکت کنندگان حتی دفاع نکرده بوده و مقاله هم نداشته است اما چون دانشجوی خودشان بوده است به او نمره مقاله و … را داده اند و گفته اند بعدا مقاله می دهد و…. نمی دانم ما تا کی باید چوب این سلیقه محوری را به جای شایسته محوری بدهیم . در مصاحبه اگر پایان نامه ات کمی بود سوالات کیفی از شما می پرسیدند و اگر کیفی بود بر عکس این نشان می دهد که آن ها نمی خواهند بدانند شما چه کرده اید فقط می خواهند ببینند چگونه می توانند شما را از دور خارج کنند .

حسین
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۱:۳۴ ق٫ظ

سلام
به درصد ها هم نگاه میکنن مثلا رتبه ۴۵ و ترازت خوب شده باشه اما مثلا زبان به دلیلی منفی زده باشی؟

فائزه
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۲:۴۹ ب٫ظ

من برای معماری تهران، بهشتی، مدرس و قزوین رو رفتم.
قزوین اگه تنها راه دکتری گرفتن در تمام جهان باشه من قطعا کارشناس ارشد باقی میمونم. فاجعه بود کاملا.
به نظرم منطقی ترین مصاحبه رو تهران داشت و بعد بهشتی.
مدرس انقدر چهره اساتید بی احساس و استرس دهنده بود که من کلمات معمولی رو هم یادم میرفت.

مهندسی شیمی
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۳:۲۳ ب٫ظ
پاسخ به  فائزه

درباره مدرس باهاتون کاملا موافقم انگار فرمالیته بود مصاحبه

فایزه
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۳:۳۱ ب٫ظ
پاسخ به  مهندسی شیمی

نمیتونم بگم فرمالیته بوده چون دوستانم سالهای قبل بدون اینکه اساتید بشناسنشون قبول شدن. ولی چهره ها خیلی خشک و رسمی و استرس دهنده بود

زهره- معماری
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۴:۲۴ ب٫ظ
پاسخ به  فائزه

منم قزوین بودم… مسخره بود…

فایزه
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۴:۲۹ ب٫ظ
پاسخ به  زهره- معماری

فاجعه بود من قصد دارم یه ایمیل به رئیس دانشکده بزنم

.........
خرداد ۳۱, ۱۳۹۸ ۲:۲۶ ق٫ظ
پاسخ به  فائزه

نمیدونم چرا من هیچ وقت علاقه نداشتم قزوین انتخاب کنم رشت و زنجان کاشان و اراک بخاطر نزدیکی به تهران میرم ولی هرگز نتونستم قزوین انتخاب کنم
پس همه با هم
قزوین اگه تنها راه دکتری گرفتن در تمام جهان باشهمن قطعا کارشناس ارشد باقی میمونم

فائزه
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۲:۴۶ ب٫ظ

پروسه مسخره ایه واقعا
من امسال اولین سالی بود که دکتری شرکت کردم و امیدوارم آخریش باشه.
پروسه مصاحبه خیلی فرسایشی هست و در نهایت هیچ چیز مشخص نمیشه.
همه چیز به اون ده دقیقه بستگی داره که به دلیل فشار روانی نمیتونی خودت رو خوب پرزنت کنی. سوابق پژوهشی هم که برای بعضی دانشگاهها کمترین اهمیتی نداره.

داوطلب 98
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۱:۵۴ ب٫ظ
پاسخ به  فائزه

سلام دوست عزیز
انشالله که دولتی قبول بشین
ولی اگه نشد هم چرا به ازاد فکر نمیکنید؟

دایی
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۱:۳۲ ب٫ظ

هر کی هر جور دلش میخاد مصاحبه میکنه پس آزمون یعنی الکی چرا حذفش نمیکنید فقط فله ای دعوت به مصاحبه میکنن و هر کی رو که میخان و سفارش شده انتخاب میکنن این خیلی بده یا آزمونو حذف کنن فقط مصاحبه باشه یا فقط آزمون این که نشد هر کی هر جور دوس داره مصاحبه کنه

مریم
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۲:۲۷ ب٫ظ
پاسخ به  دایی

نگران نباش دوست عزیز. وضعیت هممون مثله همه. خدای ماهم بزرگه

دایی
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۳:۱۸ ب٫ظ
پاسخ به  مریم

مصاحبه من کمتر از ۵ دقیقه طول کشید اصلا هم سوال علمی نکردن
این که از کجا قراره بفهمند من چیکاره ام رو نمیدونم

حقوق عمومی
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۹:۴۳ ق٫ظ

اینا بعد از این همه سال چرا نمی تونن یه آزمون مناسب برگزار کنن؟ اگه اشتباهی کردن مسئولیتشو بپذیرن و عذرخواهی کنن و نسبت به اصلاحش اقدام کنن. بابا یه سال زحمت کشیدیم با ندانم کاری شما همه ش هیچ
با کی دارین لجبازی می کنین

منتظر
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۵:۳۴ ب٫ظ

دانشگاه شاهد سال پیش ۸۴ تومان گرفت با رتبه زیر ۵۰ رفتیم هیچ مصاحبه ای از هیچکدوم نشد رشته های علوم تربیتی
. با اینکه فرم پر کرده بودیم و کل مشخصاتو داشتند اما در حد یک دقیقه سر پا نگهت می داشتن و دوباره مشخصات نام و اینها رو می پرسیدن و بیرونت می کردن
جالب اینجا بود به حجاب نمره ۴۰ تا ۵۰ می دادن و حتی به یه خانم با حجاب کامل و مرتب با ساق دست و مقنعه پوشیده و بدون آرایش خیلی راحت و سلیقه ای …نمره زیر ۴۰ دادن که طرف اصلا نتونه بیاد بالا
جالبترش این بود صبح هر نفر نزدیک یکساعت مصاحبه داشتن و عصر هر یک دقیقه یک نفر وارد یا خارج می شد.
بخدا ظلمه با نمره خوب و معلومات خوب بری حتی یک سوال علمی هم ازت نپرسند.
کاش مثل ارشد کنکور تعیین کننده بود

زهره- معماری
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۲:۴۴ ب٫ظ

قزوین برای معماری بیشتر شبیه سیرک بود تا جلسه مصاحبه… انگار میخواستند حضور غیاب کنند… میرفتی داخل میپرسیدند ایده ت چیه میگفتن به درد ما نمیخوره بفرمایید بیرون… تو دانشگاه خیلی اعتراض کردیم ولی عملاً تأثیری نداشت… ضمناً اینها هم گفتند سوابق رو بعد می بینیم

هانا
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۳:۱۱ ب٫ظ
پاسخ به  زهره- معماری

دقیقا الزهرا هم همین طور بود. به صدم ثانیه نمیرسید. تا به نظرشان عنوان تز مطابقتی با رشته نداره،میکردن بیرون. اصلا مجال دفاع نمیدادن

یکی مثل همه
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۱۰:۲۰ ق٫ظ

تغییر الویت ها چه ربطی به درس خوندن داره؟ اگه به درس خوندن پس اونیکه ضعیفه و درس نخونده حتی با تغییر الویت هم قبول نمیشه. پس دوستان نباید از تغییر الویت اونایی ک به قول خودشون درس نخوندن و ضعیف هستن بترسن. همه ما قبل اینکه بریم مصاحبه با شهر و دانشگاه و اساتید اونجا آشنا بشیم انتخاب کردیم بعدش ک رفتیم مصاحبه ها نظرا عوض شده. مطمئن باشین اونیکه ک میخواد تغییر الویت بده خیلی مطمئن ک انتخاب اولشو قبول میشه و بنا به دلایلی دیگه اونو دوس نداره انتخاب های بعدی مد نظرشه. پس حتما آدم قوی ای هست. ک مطمئن اولیو قبول میشه و نمیخواد اونجارو بره

برایان_جزا
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۱:۲۸ ب٫ظ
پاسخ به  یکی مثل همه

والا اعتراض حق شماست اما یک در میلیون هم ممکن نیست سنجش رویه هشت سال اخیرش رو تغییر بده…بویژه که تعداد معترضین چندان چشمگیر نیست

محمد
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۷:۰۷ ق٫ظ
پاسخ به  یکی مثل همه

از کجا میگی حتما انتخاب اولشو قبول میشه؟!! اصلا بشه یا نشه. ترتیب اولویت باعث خوردن حق خیلی ها میشه. من خودم رتبه ۲ و رزومه عالی دارم و تغییر اولویت هیچکدوم از داوطلبا نمیتونه تاثیری روم بزاره ولی برا خیلی های دیگه چرا. شما با عقل و منطق انتخاب رشته کردی و واقعا جای تاسف داره که داوطلب دکتری حتی بلد نیست چجوری ترتیب دانشگاه ها رو انتخاب کنه. به هیچ وجه نباید اجازه داد یعده بخوان از این طریق حق یعده دیگه رو برا رفتن به دانشگاه مورد علاقشون بخورن. تغییر اولویت مطلقا باید ممنوع بمونه.از سازمان سنجش تقاضا دارم مثه همیشه با قدرت برخورد کنه تا آرزوهای یعده به باد نره.

انسان باشیم
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۱۰:۱۲ ق٫ظ
پاسخ به  محمد

چه فرقی به خال بقیه داره؟ یکی تغییر الویت بده اگه نمرش از اون یکی بالاتر باشه قبول میشه پس حق خوری نیست. بعدشم مگه شما از انتخاب بقیه خبر داری و بر مبنای اون انتخاب رشته میکنی ک الان تغییر بدن انتخاباشونو شما یا بقیه لطمه بخورین؟ شما که ادعا میکنین دانشجو دکتری بلد نیست انتخاب رشته کنه. متاسفانه شما هم ک دانشجویی دکتری بلد نیستین صحبت کنین و توهین میکنین.
در ضمن هزارتا اتفاق میوفته فرد از انتخاب رشتش ناراضی میشه. خوده بنده جز مناطق سیل زده هستم و خودم انتخاب رشته نکردم چون اون زمان بنده آواره بودم. یکی از دوستان واسم انتخاب رشته کردن الان من ناراضیم و به گفته شما اقای عالی مقام ما حق تغییر نداریم. چشم قربان حرف حرفه شماس. ما در خدمت گذاری حاضریم

دکتر آینده
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۰:۵۴ ق٫ظ
پاسخ به  انسان باشیم

شما اگه الان انتخاب اولت دانشگاه x و انتخاب دومت دانشگاه y باشه و هر دوتا رو قبول میشی و فرد دیگه ای انتخاب اولش دانشگاه y باشه و با توجه به اینکه شما دانشگاه x قبول میشی و میری اون میتونه y قبول بشه. حالا اگه ترتیب عوض کنی و نمره اون فرد کمتر از تو باشه اون بنده خدا کلا رد میشه. این نامردی نیست؟! برا همین از قدیم گفتن تو انتخاب رشته دقت کنین.

لیلی
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۶:۴۰ ق٫ظ
پاسخ به  دکتر آینده

اصلا فک کنین تغییر الویت نداده یه جور دیگه انتخاب دانشگاه کرده باشه. همونجوری ک به ضرر بقیه هس. اونوقت چی؟ یه جوری میگین انگار انتخاب رشتتونو بر مبنای انتخاب رشته بقیه انجام داده بودین. اگه اینطور ی شما هم باید یه جوری انتخاب رگدانشگاه میکردین ک با تغییر بقیه عقب نیوفتین. اون بنده خدا داره میگه من از مناطق سیل زدم آیا ایشون حق تغییر ندارن. شده قضیه کاهش ترازا ک یه عده خوشحال از این قضیه و مشکل داشتن با کاهش ترازا. شما اگه از خوب هستین و از خودتون مطمئن هستین دیگه از تلاش بقیه ک هراسی نباید داشته باشین. والااااا

دکتر 98 به امید خدا
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۶:۳۰ ب٫ظ
پاسخ به  یکی مثل همه

تغییر اولویت دیگه امکان نداره. فقط میشه کد رشته رو حذف کرد.
فقطیک سوال که برام پیش اومده اینه بعد ازدرخواست برای حذف کد رشته باید اون کد رشته در کارنامه انتخاب رشته امون نباشه دیگه؟
چطور متوجه بشیم حذف شده؟

مریم
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۹:۳۴ ب٫ظ

نمیدونم منم. ولی اینکار ریسکیه. کاش میشد تغییر الویت داد. حتما یه اطلاعی میدن دیگه

محمد محمدی پور
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۱۰:۱۳ ق٫ظ
پاسخ به  یکی مثل همه

سلام بر دوستان.‌ بهترین کار اینه که سنجش، ترتیب اولویتها رو بعد از اتمام‌ همه مصاحبه ها، از داوطلبها بخواد، و نه قبل از اونها. قبل از شروع مصاحبه ها، سنجش یه لیست از دانشگاهها بر حسب الفبا میذاشت و فقط میگفت داوطلبها جلوی مواردی که میخوان به مصاحبه اونها برن، تیک بزنن، و این اطلاعاتو به دانشگاهها میداد تا حد نصابو معلوم کنن و الی آخر. به این شکل، داوطلبها بعد از اتمام مصاحبه ها، ترتیب رشته محلها رو به سنجش اعلام میکردن. به این شکل، اساتید هم موقع مصاحبه نمیتونستن از ترتیب چیدن رشته محلهای داوطلب بپرسن یا دلیلی از داوطلب برای اون مطالبه کنن یا نسبت به اون‌ حساس بشن و از این طریق اجحافی مرتکب بشن.

با این شیوه، ممکنه بعضی جاها ظرفیتش تکمیل نشده بمونه که اون رو هم میشه با تکمیل ظرفیت حل کرد.

ولی چرا سنجش و دانشگاهها اصرار دارن قبل شروع مصاحبه ها، ترتیب انتخابها رو بدونن؟

محمد محمدی پور
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۱۰:۵۷ ق٫ظ

اما در مورد بحث امسال، به نظر من، دادن مجوز حذف یا تغییر اولویتها، هیچ اشکالی نداره و من اونو به هیچ وجه تضییع حق خودم و دیگرون به حساب نمیارم. علتش اینه که همونطور که توضیح داده شد، سنجش و دانشگاهها داوطلبو مجبور کردن که قبل از شروع مصاحبه ها، ترتیب رشته محلها رو اعلام کنه، در حالی که اصلاً ضرورتی نداشته، و بعضی داوطلبها هم راضی به این کار در اون‌ مقطع زمانی نبودن و دانشگاهها هم هنگام‌ مصاحبه، از این اطلاعات ترتیب رشته محلهای انتخابی دانشجو، گاهی به ضرر دانشجو استفاده کردن. بنابراین، اگر هم‌ اجحافی بوده، از همون اول و با مجبور کردن داوطلب صورت گرفته. بنابراین الان هیچ اشکالی نداره و حتی شاید لازمه که حق حذف و جابجایی به داوطلبها داده بشه.‌ ضمنا لازمه دانشگاهها و سنجش برای داوطلبها توضیح بدن که چه اصراری دارن که ترتیب رو از قبل میخوان بدونن؟ مگه نمره دادن دانشگاهها در مصاحبه ها باید ربطی به ترتیب انتخابها داشته باشه؟

اکبر
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۹:۰۵ ق٫ظ

سلام
با عنایت به درج کلمه نوبت دوم در مدرک دکتری و به منظور پیگیری حذف کلمه نوبت دوم در مدرک دکتری مشابه مدرک ارشد، از دوستان تقاضا می شود از سوژه درج شده در فارس من به آدرس https://my.farsnews.com/c/8890 (که به این منظور ایجاد شده است) حمایت نمایید.

محض
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۷:۵۸ ق٫ظ

دانشگاهی که دانشجویی نخواد حتی رتبه تک رقمی باشه کافیه بهش نمره زیر حد نصاب مصاحبه بهش بده دیگه نمره کتبی هیچ تاثیر نداره.

رسول
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۶:۴۷ ق٫ظ

مصاحبه در دانشگاه همدان و قزوین در رشته زبان و ادبیات عرب بسیار منطقی و منظم بود و حقیقتا از مسایل علمی ،انگیزه دانشجو جهت ادامه تحصیل بود ،از اساتیدی که در این زمینه تلاش کردند سپاسگزارم

تبدیل انرژی
خرداد ۲۷, ۱۳۹۸ ۹:۵۱ ب٫ظ

بنظرم مصاحبه دکتری فقط دانشجو های خودشون رو برمیدارن

حمید
خرداد ۲۷, ۱۳۹۸ ۱۰:۱۸ ب٫ظ
پاسخ به  تبدیل انرژی

خوب من که به شخصه از این لحاظ هم شانس نیوردم

یاسر
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۰:۱۱ ق٫ظ
پاسخ به  تبدیل انرژی

نه.واقعا اینطور نیست.من هم پارسال همین تصور رو داشتم ولی بشکر خدا قبول شدم.شاید چند تایی ایطور باشه اما واقعا عمدتا اینطور نیست.خیلی از دوستای من هم پارسال قبول شدیم.جالبش اینه که هیچکدوممون هم دانشگاه ارشدمون قبول نشدیم.:):):):):)

....
خرداد ۲۷, ۱۳۹۸ ۹:۴۳ ب٫ظ

این خبرا چیه، بابا کاهش ترازا رو پیگیری کنید که آیا بازم کم میشه یا نه؟

یکی مثل همه
خرداد ۲۷, ۱۳۹۸ ۱۱:۲۵ ب٫ظ
پاسخ به  ....

ترازا ک پروندش بسته شد. بریم دنبال تغییر الویت ها

مجید
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۰:۵۴ ق٫ظ
پاسخ به  یکی مثل همه

تغییر اولویت ها را موافقم

نیوشا
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۵:۲۴ ق٫ظ
پاسخ به  مجید

منم موافقم. اما تو یکی از این صفحه های این سایت متهم شدن به درس نخوندن. یکی فرمود که حق بقیه ضایع میشه ، انتخاب خودتون بوده، بیشتر درس میخوندین!!!
تا دو سال پیش ممکن بود به ما که رسید شد غیر ممکن.

مجید
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۱۰:۳۳ ق٫ظ
پاسخ به  نیوشا

چطوری باید درخواست بدیم که تغییر اولویت ها ممکن بشه

نیوشا
خرداد ۲۸, ۱۳۹۸ ۴:۱۷ ب٫ظ
پاسخ به  مجید

در سایت سنجش فکر کنم باید درخواست داد

دکتری
خرداد ۲۹, ۱۳۹۸ ۷:۱۹ ق٫ظ
پاسخ به  نیوشا

خودت اگه تو دانشگاه مورد علاقت با مصاحبه ای که کردی الان تو لیست قبولی ها باشی و حالا ینفر با تغییر اولویت بیاد جاتو بگیره راضی هستی؟! به همه چی اعتراض دارین.انتخاب خودتون بود و اجازه نمیدیم این مورد عملی بشه تا حق خیلی ها خورده نشه.

لیلی
خرداد ۳۰, ۱۳۹۸ ۹:۵۲ ق٫ظ
پاسخ به  دکتری

اگه اینجوری ک با تغییر الویت مانع قبولی ینفر دیگه میشه پس اون بهتر و قویتر هس ک هم دانشگاه نمره بیشتر۰۴۴ ۳۳۴۷ ۰۴۴۹ی داده هم آزمون کتبی اون فرد نمره بهتری داشته. و دانشگاه اسم اونو بالاتر رد کرده. پس در درجه اول دانشگاه اونو ترجیح داده. حالا به خاطر اینکه انتخاب دوم یا سوم اون فرد بوده دانشگاه نمیتونه اونو بگیره قرعه میوفته به فرد پایینتر. حق کسی خورده نمیشه. حق در صورتی خورده میشه ک فرد قویتر باشه ک مسلما نیس ک با تغییر الویت بقیه نمیتونه دانشگاه مورد نظر خودشو قبول شه. من با رتبه یک اشتباهی کردم دانشگاه تهران انتخاب اول نزدم. از این رو میگم اشتباه چون بخاطر اینکه رشته من دانشگاه تهران ماهش تراز نداد و خیلی ها دعوت به مصاحبه نشدند. و احتمالا صندلی ها خالی میمونه و احتمالا منو انتخاب اولم بردارن. و این خیلی بد میشه. چون من اگه انتخاب اول تهران زده بودن اونجا قبول میشدم بقیه دوستان میتونستن شیراز قبول شن از بقیه منظورم رتبه ۵٫۶٫۷٫۸ هست. ک تهران اصلا واسه مصاحبه نیومدن. در واقع چون من شیرازو انتخاب اول زدم جای یکی از اینا رو گرفتم. و به جاش صندلی تهران خالی موند. من اگه تغییر الویت بدم حداقل یکی از اینا میتونه شیراز قبول شه