موسسه آموزشی نگاره
دوره نگاره

سرنوشت نامشخص جذب دانشجوی دکتری در دانشگاه پیام‌نور

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

پس از گذشت سال‌ها از جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور به تازگی این واقعیت مشخص شد که دانشگاه پیام نور مطابق اساسنامه امکان جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ندارد.

به گزارش خبرگزاری آنا، پس از گذشت سال‌ها از جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی در دانشگاه پیام نور به تازگی این واقعیت مشخص شد که دانشگاه پیام نور مطابق اساسنامه امکان جذب دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی را ندارد.

در میانه اجرای طرح آمایش آموزش عالی به یکباره مشخص شد که دانشگاه پیام‌نور اساسا راه را اشتباه آمده و برخلاف اساسنامه‌اش عمل کرده است. اساسنامه این دانشگاه جذب دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی را مجاز نمی‌داند. این موضوع را نخستین بار حجت‌الاسلام سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد و گفت: مطابق اساسنامه، دانشگاه پیام‌نور نمی‌­تواند در مقطع تحصیلات تکمیلی اقدام به پذیرش دانشجو کند.

تکذیب ۲۴ ساعته

بعد از این اظهار نظر عاملی ظرف مدت ۲۴ ساعت، به دلیلی نامعلوم شورای عالی انقلاب فرهنگی بیانیه‌ای صادر کرد که رویه‌های جاری دانشگاه پیام‌نور به قوت خود باقی است تا اصلاح اساسنامه این دانشگاه صورت گیرد.

فقط جذب دانشجو در کاردانی و کارشناسی

با وجود تکذیب اصل ماجرا ولی این اظهارنظر دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی باعث شد که چالش جدیدی برای دانشگاه پیام‌نور به‌ وجود آید چراکه تاکنون رسانه‌ها توجهی به اساسنامه این دانشگاه نداشتند. حال این سوال مطرح است که اساسنامه رسمی دانشگاه پیام‌نور درباره جذب دانشجو چه می‌گوید؟ براساس ماده ۱۴ اساسنامه، این دانشگاه فقط می‌تواند در دوره‌های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته دانشجو جذب کند و عملا امکان جذب دانشجو در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری را ندارد. این در حالی است که این روزها دانشگاه پیام‌نور در حال آماده شدن برای برگزاری بیستمین آزمون فراگیر دوره کارشناسی ارشد است و قرار است ۴۰ هزار دانشجو از این طریق جذب کند.

مغفول ماندن آموزش الکترونیکی

موضوع دیگری که در اساسنامه دانشگاه پیام‌نور مورد تاکید بوده آموزش‌های از راه دور بود. براساس ماده ۱۷ اساسنامه؛ «شیوه‌های تدریس و نوع تجهیزات و وسایلی که برای آموزش از راه دور و نیمه حضوری لازم است در آیین‌نامه خاصی از طرف دانشگاه تعیین شود.» البته دانشگاه در این مسیر اقداماتی خوبی انجام داده اما همچنان محور آموزش، حضوری است.

اساسنامه دانشگاه پیام‌نور در سال ۶۷ تصویب شده و با گذشت ۳۱ سال تغییرات زیادی در این دانشگاه رخ داده که هیچ‌یک در اساسنامه نیامده یا حداقل تغییرات مرتبط با آن صورت نگرفته است.

تغییر اساسنامه چگونه باید رخ دهد؟

حال چرا این اتفاقات در دانشگاه پیام‌نور رخ داده و چگونه این دانشگاه توانسته برخلاف اساسنامه‌اش سال ها فعالیت کند و چرا تاکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود نکرده سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود. به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی؛ اگر پیشنهادی برای تغییر در فعالیت یا بندهای اساسنامه این دانشگاه وجود دارد بایستی به دبیرخانه ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور ارائه شود تا از مسیر جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب برسد.

منصور کبگانیان، قائم‌مقام ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور هم درباره اساسنامه دانشگاه پیام‌نور گفت: «در اساسنامه‌های قبلی این دانشگاه بدون آنکه تایید شورای عالی انقلاب اسلامی گرفته شود، تغییراتی اعمال شده بود و از این دانشگاه خواسته شد تا در اولین زمان ممکن اساسنامه این دانشگاه در شورای عالی انقلاب فرهنگی مراحل تصویب را طی کند.»

در این زمینه امیرحسین بهروز، مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور نیز در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: «بحث اساسنامه دانشگاه پیام‌نور یک بحث فرعی در نشست اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بود و موضوع اصلی بحث آمایش دانشگاه‌ها و تناسب‌سازی رشته‌ها، اعضای هیئت علمی و مراکز آموزشی تمامی مجموعه های آموزشی سراسر کشور بود.

وی همچنین خبر از تایید اساسنامه دانشگاه پیام در شورای گسترش وزارت علوم داد و بیان کرد: در اساسنامه جدید بر استفاده از شیوه‌های آموزشی ترکیبی حضوری، نیمه‌حضوری و الکترونیکی نیز تاکید شده است، با وجود این اساسنامه و برای جلوگیری از ایجاد مشکلات بعدی این اساسنامه را نیز در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح خواهیم کرد تا به تصویب اعضای آن برسد.»

حال باید منتظر ماند تا مشخص شود که براساس تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی دانشگاه پیام‌نور چگونه به حیات خود ادامه می‌دهد؟ و آیا همچنان این دانشگاه می‌تواند دانشجوی تحصیلات تکمیلی داشته باشد یا نه؟

ثبت‌نام
باخبرم کن!

14 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسن بهادرانی سیس
شهریور ۳۱, ۱۴۰۰ ۱۲:۱۴ ب٫ظ

دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی در سالهای اخیر کاملا بدون کیفیت عمل می کند. اساتید منضبط به شدت برای نمره دهی تحت فشارند. این دانشگاه نباید به مقطع دکتری ورود کند.

حسن بهادرانی سیس
شهریور ۳۱, ۱۴۰۰ ۱۲:۱۲ ب٫ظ

فعلا دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی به یک بنگاه معاملاتی برای نمره دهی تبدیل شده. در مورد دوره دکتری که اصلا نباید ورود کند.

ادواردو
آبان ۲۲, ۱۳۹۸ ۹:۳۴ ب٫ظ

در جواب moon :مشکل اینجاست که اساتید پیام نور در بهترین دانشگاههای ایران درس خواندند .اما دانشجوی پیام نور یا ازاد و غیر انتفاعی بدون کنکور با رتبه های خیلی پایین و ضعیف جذب شدند و همین عامل که سطح کیفیت دانشگاه را میاره پایین و کاملا درست و صحیح هستش چون هم خوانی میان استا ها د و دنشجویان وجود ندارد. اما در دانشگاه تهران و تربیت مدرس و بهشتی و امیر کبیر دانشجویان و استاد ها با بکدیگر تناسب دارند .
نباید توقع داشت یک دانشجو یا فارغ التحصیل پیام نور از نظر علمی هم سطح فارغ التحصیل دانشگاههای تاپ و بزرگ ایران باشد .

صبا
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۱۰:۵۶ ق٫ظ
پاسخ به  ادواردو

شما از کجا می دونید که دانشجویان پیام نور با رتبه پایین جذب می شن ؟
حداقل نسبت به دانشجویان دانشگاه آزاد و پردیس ها رتبه های خیلی بهتری دارند

این جور قضاوتها بسیار ناعادلانه است

من خودم دانشجوی دکترای پیام نور هستم در حالی که دو مقطع قبل رو در دانشگاه تهران گذروندم
و با معدل بالا فارغ التحصیل شدم
اما به چند دلیل از جمله این که بین فارغ التحصیلی و قبولی در آزمون دکترا یه مقدار فاصله افتاده بود و این که حتمن می خواستم تهران قبول شم این دانشگاه قبول شدم
و بسیار از این که دانشگاه رو انتخاب کردم راضی هستم

صبا
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۱۱:۰۴ ق٫ظ
پاسخ به  صبا

همون طور که کاربر Moon توضیح دادند همه کسانی که امسال در دانشگاه پیام نور پذیرفته شدن رتیه زیر ۲۰۰ و روزمه قوی داشتند می تونید یک بار به دانشگاه مراجعه کنید تا این مطلب براتون اثبات بشه
واقعا براتون متاسفم که بدون داشتن اطلاعات کافی این طور قضاوت می کنید

محمد علی
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۱:۵۰ ب٫ظ
پاسخ به  صبا

ادواردو از یک دیدگاهی درست میگه استخدام با مدارک پیام نور خیلی سخته در ازمون های استخدامی قبول مییشن اما در مصاحبه و قبولی نهایی ردشون می کنند چون خیلی از ارگانها این تشکیلات را قبول ندارند آموزش غیر حضوری معنی ندارد و بار کیفی پایین میاد و طبق اساس نامشون باید کار کنند . برای هئیت علمی هم هر چقدر معدل شون بالا باشه باز همه قبول نمی شن .

محمدمهدی
آذر ۳, ۱۳۹۸ ۲:۳۶ ب٫ظ
پاسخ به  صبا

با شما موافقم من هم همینطور

کاوه
آبان ۲, ۱۳۹۹ ۰:۰۱ ق٫ظ
پاسخ به  ادواردو

چرا حرف بی سند میزنید، من را با رتبه ۷ آزمون دکترا تو همه روزانه ها رد کردند و فقط پیام نور تهران قبول شدم.

Moon
آبان ۲۰, ۱۳۹۸ ۱۱:۵۵ ب٫ظ

دانشگاه تحصیلات تکمیلی پیام نور ، سطح علمی موجه تری نسبت به دانشگاه ازاد داره و رتبه های تاپ (دو رقمی و نهایت تا ۲۰۰ به شرط رزمه قوی ) در این دانشگاه پذیرش می شوند … لازم به ذکر که اساتید تحصیلات تکمیلی عموما هیئت علمی دانشگاه های برتر دولتی هستن و کیفیت اموزش در سطح بالایی قرار داره .
اگر فلسفه اولیه دانشگاه پیام نور، غیر حضوری بوده ، دانشگاه های دولتی هم حق پذیرش دانشجو در بخش مجازی رو نداشته اند.
تنش زایی در ذهن دانشجوها باعث ناامیدی و کاهش انگیزه برای پژوهش های علمی میشه.

eng
آبان ۲۱, ۱۳۹۸ ۱:۰۵ ب٫ظ
پاسخ به  Moon

اتفاقا دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی و علمی کاربردی اولا بطور مستقیم باعث افزایش چشمگیر دانشجو شدن و ثانیا برای تضعیف دانشگاه ازاد ساخته شدن و باعث جذب وحشتناک در مقطع کارشناسی شده و بتبع دانشگاه ازاد را در مقطع کارشناسی در ابتدا به سمت رقابت کمی به جذب ترغیب کرده که باعث گسترش شدید کمی دانشگاه ازاد شدن که اشتباه بزرگی بوده و در میان مدت باعث کاهش دانشجویان کارشناسی دانشگاه ازاد شده و دانشگاه ازاد بدون هیچ توانمندی به مقطع ارشد و سپس دکترا روی اورده …این کنشهای و واکنشها منجر قهقهرایی سیستم اموزش عالی زیر مجموعه وزارت علوم شده است….اگر این دانشگاهها نبودن و دانشگاه ازاد رو تحت فشار قرار میدانند تا بجای افزایش کمی به افزایش کیفی بپردازد و در بلند مدت به سمت اصلاح سیستم درامدی و تحصیل رایگان (طبق اصل سی ام قانون اساسی) متمایل می کردند امروز شاهد جامعه بسیار پویا و قدرتمندی بودیم و جوانان هم اینهمه با مشکلات عدید دسته و پنجه نرم نمیکردند…

محمد حسین
آبان ۲۰, ۱۳۹۸ ۹:۱۶ ق٫ظ

حالا تکلیف این همه دانشجویی که جذب کردند چی می شه؟؟؟؟؟؟
کسب مدرک دکترا تو این دانشگاه اصلا راحت نیست
علاوه بر این شهریه های دانشگاه پیام نور هم کمتر از دانشگاه آزاد یا پردیس ها نیست
تکلیف دانشجویانی که این همه وقت می ذارن و هزینه می کنند تا از این دانشگاه مدرک بگیرن چیه؟

...
آبان ۱۹, ۱۳۹۸ ۱۲:۴۵ ب٫ظ

به نظر من تا میتونید سعی کنید آخرین مقطع تحصیلی پیام نور نباشه. واقعا کار پیدا کردن با این مدرک سخته. مگر اینکه شاغل باشی بخوای خودت رو ارتقا بدی

ادواردو
آبان ۱۹, ۱۳۹۸ ۲:۵۷ ب٫ظ
پاسخ به  ...

با عقل هم جور در نمیاد تعداد زیاد استاد دانشگاه و این همه کارمند چه می خواد سرشون بیاد و مسلما یک فکر اساسی می کنند . طبق قانون اساسی وظایف دولت که آموزش را برای همه فراهم کند . دولت هم که شامل وزارت علوم و آموزش پرورش هستش . به نظرم شورای انقلاب فرهنگی .نباید به این همه استاد و کارمند و دانشجو حال حاظر و فارغ التحصیل توهین کند .

eng
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۰:۲۵ ق٫ظ
پاسخ به  ادواردو

“طبق قانون اساسی وظایف دولت که آموزش را برای همه فراهم کند”…دقت فرمایید اموزشی که دولت باید برای همه فراهم کند اموزش متوسطه است نه اموزش عالی…..در قانون اساسی نوشته اموزش عالی تا سرحد خودکفایی تازه انهم رایگان باشد…..جذب دانشجویان پیام نور مازاد بر نیاز کشور هستند (رایگان نبودن هم بماند)