ریسک میلیونی دانشجویان دانشگاه آزاد با تحصیل در رشتههای بلاتکلیف
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
بلاتکلیفی رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد به نحوی است که فقط دانشجویان با صرف هزینههای میلیونی در این رشتهها زیان میبینند.
به گزارش خبرگزاری فارس، جنجال رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد و بلاتکلیفی و نگرانی و استرس دانشجویان مشغول به تحصیل در این رشتهها مدت زمان بسیاری است که ذهن مسئولان، داوطلبان ثبتنام و دانشجویان این دانشگاه و مسئولان وزارت علوم را مشغول کرده است.
این جنجال هر از گاهی در رسانهها خاموش میشود ولی آنچه مسلم است اینکه تعداد بسیاری از رشتههای دانشگاه آزاد در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری از نظر وزارت علوم که مرجع تصویب و تائید رشتههای دانشگاهی است غیرمجاز هستند ولی همچنان دانشگاه آزاد در حال پذیرش دانشجو در این رشتههاست و تنها کسانی که در درگیری میان وزارت علوم و دانشگاه آزاد لطمه میخورند، دانشجویان و داوطلبان هستند.
دانشجویانی که در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هزینههای میلیونی میکنند تا در نهایت با کسب علم با کیفیت بتوانند مدرک تحصیلات تکمیلی دریافت کنند بلاتکلیف ماندهاند که آیا پس از این همه تلاش و زحمت و هزینه، مدارکشان مورد تائید مراجع قانونی هست یا خیر.
این دانشجویان مدت بسیاری است که به دنبال تعیین تکلیف نهایی خودشان هستند تا شایدپای مرجعی بالادستی مانند شورایعالی انقلاب فرهنگی به میان بیاید و آینده مبهم این دانشجویان را تعیین تکلیف کند.
مسئولان وزارت علوم گفتند این دانشجویان نگران نباشند زیرا میتوانند تغییر رشته یا واحد بدهند و در رشته مورد تائید تحصیل کنند، آیا این مساله واقعا جای نگرانی ندارد؟ دانشجویی که میلیونها تومان هزینه کرده تا در رشته و واحد موردنظر خود تحصیل کند و حالا باید تغییر رشته یا واحد بدهد شاید به همین دلیل پس از صرف این همه هزینه مجبور به ترک تحصیل شود.
جابه جایی برای دانشجویانی که این مقدار هزینه میکنند مشکلات خاص خود را دارد ولی برای همین جا به جایی هم تکلیف دانشجویان مشخص نیست.
از طرفی دانشگاه آزاد میگوید رشتهها مورد تائید است، از طرفی وزیر علوم میگوید مشکل دارد ولی حل میشود.
شورای عالی انقلاب فرهنگی هم گویا دوباره مهلت یک سالهای قرار داده است تا این رشتهها تعیین تکلیف شود، ولی اگر سال آینده نیز مانند امسال درگیری دو نهاد ادامه یابد و باز هم این رشتهها بلاتکلیف بماند تکلیف مدرک این دانشجویان چیست؟
دانشجوی مقاطع تحصیلات تکمیلی که باید به فکر تولید علم و تحقیق و پژوهش باشد در دانشگاه آزاد در استرس تائید یا عدم تائید مدرک فارغالتحصیلیاش است و چشم به نهادهایی دارد که خود با هم اختلاف دارند.
* ثبتنام داوطلبان برای پذیرش در دورههای جدید در حین بلاتکلیفی دورههای گذشته
در زمانی که دانشگاه آزاد در حال ثبتنام داوطلبان برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است، شاید لازم باشد دوباره داستان رشتههای غیرمجاز این دانشگاه را مرور کنیم.
رشتههای دانشگاه آزاد باید در شورای گسترش آموزش عالی در وزارت علوم تصویب شود که پس از توسعه یکباره تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد، شورای گسترش با دستور از شورایعالی انقلاب فرهنگی موظف به بررسی تمام رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد شد ولی دانشگاه آزاد حدود یک ماه پیش اعلام کرد که با تشکیل کمیته 3 نفره رشتههای غیرمجاز دانشگاه را تائید و تصویب کرده است.
پس از اطلاعیه دانشگاه آزاد مبنی بر تصویب رشتههای غیرمجاز، مجتبی شریعتی نیاسر معاون آموزشی وزیر علوم با ارائه آخرین وضعیت رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد گفت: بر اساس تصمیمی که گرفته شد بیش از 6700 رشته محل فاقد مجوز دانشگاه آزاد را در شورای گسترش آموزش عالی بررسی کردیم که 33 درصد این رشتهها تأئید قطعی شد، 40 درصد اعلام نقص شد و بقیه رشتهمحلها مردود شد.
به گفته شریعتی نیاسر، رشتههای دارای نقص باید در مهلت معین رفع نقص شود و دانشجویان رشتههای مردود نیز باید به واحد یا رشته دیگری منتقل شوند و داوطلبان جدید دانشگاه نیز باید دقت کنند که رشته انتخابیشان در سایت وزارت علوم تائید شده باشد.
اطلاع دانشجویان از مردود بودن رشتهها نیز از طریق سایت وزارت علوم یا ایمیل EDUCATION@MSRT.IR میسر است.
پس از این اظهار نظر شریعتینیاسر دانشگاه آزاد، مسئولان دانشگاه آزاد نشستی خبری ترتیب دادند و مجتبی علوی فاضل معاون سنجش و پذیرش وقت دانشگاه آزاد گفت: براساس قانون، رویه تصویب رشتههای تمامی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ثبت درخواست دانشگاه در پرتال دفتر گسترش دو وزارتخانه علوم و بهداشت برحسب رشته مورد درخواست است. بر همین اساس دانشگاه آزاد طبق قانون از سالهای گذشته درخواست تصویب رشتههای دانشگاه را انجام داده و از این به بعد نیز براساس همین روال کار را انجام میدهد.البته قانون به همین جا ختم نمیشود زیرا ممکن است دفتر گسترش آموزش عالی بررسی رشتهای را مدتها بیپاسخ بگذارد که براین اساس مجلس شورای اسلامی در سال 67 قانونی را تصویب کرده است که این قانون به تائید شورای نگهبان هم رسید و همانند سایر قوانین برای اجرا ابلاغ شد. بر اساس این قانون، امکان تصویب رشته های دانشگاه آزاد از طریق کمیته سه نفره متشکل از نماینده دانشگاه آزاد، نماینده وزارت علوم و نماینده شورایعالی انقلاب فرهنگی وجود دارد که ما این کار هم قانونی است و ما این کار را انجام دادیم.
همچنین مصدق مدیرکل حقوقی دانشگاه آزاد نیز گفت: هیچ یک از رشتههای دانشگاه آزاد از سوی شورای گسترش مردود نشده است، ممکن است دوستان ما در وزارت علوم نظرشان این باشد که برخی از این رشتهها از مسیر شورای گسترش به تصویب نرسیده، بله همینطور است برخی از رشتهها در کمیته سه نفره ارزیابی شده است، نظر دوستان این بوده است که این رشتهها هنوز به تصویب نرسیده که علت آن هم این بوده که اصلا فرصت نکردند به بررسی این رشتهها برسند، اینطور نیست که مردود شده باشد بلکه فرصت رسیدگی نداشتند و ارجاع به کمیته سه نفره شد.
ابهام اینجاست که حتی اگر این کمیته قانونی باشد نیز باید نمایندهای از وزارت علوم در این کمیته حضور داشت که مسئولان دانشگاه آزاد میگویند حضور داشته است و مسئولان وزارت علوم این مساله را انکار میکنند.
اینها همه فقط درگیری بین دو نهاد بود که در این میان هم فقط دانشجویان و داوطلبان لطمه میبینند پس تعیین تکلیف رشتههای غیرمجاز از سوی کدام نهاد و چگونه قرار است انجام شود؟
این سوال و سوالات دیگری که در این زمینه مطرح میشود این روزها تحصیل در رشتههای غیرمجاز دانشگاه آزاد را به یک ریسک میلیونی برای دانشجویان بدل کرده است.
دارای مجوز قانونی بودن تمام رشته محلهای دانشگاه آزاد اسلامی
معاون آموزشی دانشگاه آزاد:تمام رشته محلهایی که واحدهای دانشگاه تا به حال پذیرش دانشجو داشتهاند، دارای مجوز قانونی هستند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد، معاونت آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد در اطلاعیهای، تمام رشتهمحلهای این دانشگاه را دارای مجوز قانونی برشمرد و اعلام کرد تصمیم گیری در زمینه رشته محلهای دانشگاه آزاد از طریق دو مرجع قانونی انجام میگیرد؛ نخست شورای گسترش وزارت علوم تحقیقات و فناوری که تا به حال با همکاری دو طرفه وزارت علوم در این زمینه بخش عمدهای از رشته محلهای دانشگاه آزاد که بیش از 80 درصد کل رشته محلها است از سوی شورای گسترش به تایید نهایی رسیده است.
در ادامه این اطلاعیه آمده است: سایر رشته محلهای دانشگاه آزاد نیز توسط کمیته سه نفره موضوع ماده واحده قانون تایید رشتههای این دانشگاه که حسب اعلام معاونت قوانین مجلس شورای اسلامی لازم الاجرا و دارای اعتبار است به تایید رسیده است، لذا داوطلبان ادامه تحصیل و دانشجویان مشغول به تحصیل در دورههای کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد بدون هیچ نگرانی میتوانند از فرصت فراهم شده در وقت باقی مانده ثبت نام رشتههای ارشد و دکتری استفاده کنند.
این اطلاعیه تاکید کرده است: خوشبختانه استقبال داوطلبانی که تاکنون ثبت نام کردهاند نشان دهنده اعتماد دانشجویان عزیز به بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است.
بچه ها کسی میدونه دکترای ۹۵چقد ثبت نامی داره؟
خوب اینم از پانزده دی ماه، چی شد ،جوانی و سلامت و اینده ما گویا واسه هیچکی مهم نیست،
من خودم با رتبه دو رقمی تو شهر محل زندگیم ادامه تحصیل می دم که مجوز نداره در حالیکه می تونستم تو واحد مجوز دار درس بخونم نگید که همه واحد های بدون مجوز بارتبه ۲۰۰ـ۳۰۰ هستند
دوست عزیز براتون آرزوی موفقیت می کنم.
بالاخره خیلیها پول ندارند و اگر نه براحتی در علوم تحقیقات تهران قبول می شوند
بطور کلی دکتری آخرین مدرک تحصیلی است و همه ما افراد بزرگسال هستیم
نمی توانند دکتری را درب خانه ما بیاورند
ما باید بدنبال اساتید درجه یک کشور برویم
این صحبتها قابل قبول نیست.
بالاخره مجبورن ی تدبیری بی اندیشن، نمیتونن که پول بگیرن و مدرک ندن، یامجوز میگیرن یا از واحدهای مجوز دارمدرک صادر میکنن،
فکر نکنم زیرا کسانی در این واحدها قبول شدند دارای رتبه های ضعیف هستند.
نه اینطور هم نیست،بنظرم از یونی هم رتبه مدرک دار صادر میشه
مگه میشه یکی که با رتبه ۲۰۰، ۳۰۰در یک واحد بدون مجوز قبول شده مدرکش از علوم و تحقیقات تهران صادر بشه؟!؟!
مگه من گفتم علوم تحقیقات!!!
دوست عزیز اکثر رشته های مهندسی فقط واحد علوم و تحقیقات ویا تعداد محدودی از واحدهای جامع مجوز اون رشته رو دارند.موفق و موید باشید.
خیر، رشته بنده هم مهندسی هست پس این صحبت ها دارای احترام هستند اما مورد قبول بنده خیر
سلام دوستان از کجا بفهمیم چه رشتهای یا چه شهری غیر مجاز هست؟؟؟ گناه مردم بیچاره چیه؟؟ خوب از تو دفترچه برشون دارن ادم تکلیفشو بفهمه!!! مگه میشه یکی ٧٠ تومان هزینه کنه، ۵ سال عمرو زندگی شو بزاره بعد بگن ببخشید اشتباه شده بود!!!! مسخره است واقعا گناه این دانشجوهای بیچاره چیه؟؟؟
خانم مرجان
دانشجو باید قبل از ثبت نام در دانشگاه آزاد از سایت وزارت علوم رشته های مجاز دانشگاه آزاد رو ببینه.زمان ما بحث مجوز و بدون مجوز نبود بعد ها فهمیدیم چی شده . الان که همه چیز عیان شده باید با کسب اطلاعات اقدام به ثبت نام نمود.
ببخشید میشه واضح تر کمکم کنید الان رفتم تو سایت وزارت علوم یه سرچ اون بالای سایت هست ولی توش می زنم لیست رشته محل های دارای مجوز دانشگاه ازاد هیچی نمی آره، از کجای سایت وزارت علوم باید اینو پیدا کنم؟؟؟؟؟
خانم مرجان اینهم لینک سایت و رشته محل ها-
http://www.msrt.ir/fa/gostaresh/Pages/Home.aspx
سلام.میشه لطف بفرمایید بگید شما فارغ تحصیل ارشدبدون مجوزی آیامدرکتو به جایی هم ارائه دادی چی شده اگه میشه کامل توضیح بفرمایید متشکرم
در پردیسها که من خبر دارم بخصوص پردیسهای دانشگاه های شهر تهران اساتید همون اساتید روزانه و کلاسها ماکزیمم ۵ نفر و در معدود موارد ۷ نفر می باشد و در خیلی موارد ظرفیتهای پردیسها حتی ۳ نفر می باشد
پردیس شهرستانها رو خبر ندارم ولی به احتمال قوی نظارت شدیدی روی آنها هم وجود دارد.
با سلام
چرا دانشگاه آزاد و سازمان سنجش آمار ثبت نام شدگان در آموزن دکتری ۹۵را بصورت کلی و تفکیک رشته اعلام نمی کند تا وضعیت همه مشخص شود
رییس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی از تمدید مهلت ثبت نام با آزمون و بدون آزمون دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد این دانشگاه تا ۱۶ دی ماه خبر داد.
دکتر دانشنیان با اشاره به تمدید مهلت ثبت نام آزمون دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد تا روز چهارشنبه ۱۶ دی ماه، گفت:به منظور فراهم آوردن تسهیلات لازم برای آن دسته از داوطلبانی که علاقمند به ثبت نام برای شرکت در آزمون ورودی دوره های دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۳۹۵ هستند اما تاکنون برای ثبت نام اقدام نکرده اند؛ مهلت ثبت نام تا ساعت ۲۴ روز چهارشنبه۱۶ دی ماه تمدید شد.
وی با بیان اینکه به دلیل استقبال بسیار خوب و تقاضای زیاد داوطلبان مهلت ثبت نام تمدید شد، اظهارکرد: بر همین اساس به تمامی داوطلبان یادشده اکیدا توصیه می شود که در این مهلت تمدید شده با مراجعه به سایت مرکز آزمون به نشانی http://www.azmoon.org و پس از مطالعه دفترچه راهنمای ثبت نام و فراهم کردن مدارک و اطلاعات مورد نیاز نسبت به تکمیل تقاضانامه اینترنتی ثبت نام برای شرکت در این آزمون ها اقدام کنند.
رییس مرکز سنجش و پذیرش دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به توزیع کارت آزمون دکتری تخصصی از ششم تا هشتم بهمن ماه ، گفت: آزمون دکتری تخصصی نهم بهمن ماه سال جاری و آزمون کارشناسی ارشد ششم، هفتم و هشتم خرداد ماه سال ۹۵ برگزار می شود
https://phdtest.ir/1394/10/%D8%AA%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AC%D8%AF%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-95/
پس تعداد ثبت نامیا کمه که تمدید کردن برای بار دوم.
تا ۱۶ دی تمدید شد
تمدید شد
https://phdtest.ir/1394/10/%D8%AA%D9%85%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D9%85%D8%AC%D8%AF%D8%AF-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA-%D8%AB%D8%A8%D8%AA-%D9%86%D8%A7%D9%85-%D8%AF%DA%A9%D8%AA%D8%B1%DB%8C-%D8%A2%D8%B2%D8%A7%D8%AF-95/
از مسئولین محترم دانشگاه محترم ازاد عاجزانه تقاضا دارم،ماجدانه در راه اهداف و پیگیری مجوزها و گسترش این دانشگاه بکوشند.
داوطلبین دکتری آزاد ثبت نامشون را در سال ۹۵ همانند سال های ۹۳ و ۹۴ انجام میدهند و تا بحال دانشگاه آزاد تعداد ثبت نام کنندگان را فعلا اعلام نکردند و جالب است دانشگاه آزاد اصرار دارد که از شورای گسترش مجوز گرفته و شورای گسترش میگه مجوزی ندادیم به هیچ عنوان، و خیلی جالب است دانشگاه پیام نور چرا از اینکارا نمیکند و هرچند دانشگاه سراسری واحد پردیس تازه به روی کار اومدند و این نشانه حذف رشته و محل های بیشتر دانشگاه آزاد در سال ۹۵ و افزایش سقف پذیرش در واحدهای پردیس دانشگاه سراسری از بهمن ۹۴ و مهر۹۵، با توجه به اینکه معاونین آموزشی دانشگاه تهران و دانشگاه فردوسی مشهد و چندتا از دانشگاه های سراسری دیگر اعلام کرده بودند که هدف از ایجاد واحدهای پردیس رو موانعی برای خروج دانشجویان به خارج کشور دانسته اند و بعد اعلام کردند که واحدهای پردیس رو حذف میکنند چون در حد یک درصد هم عملکرد موانعی در خروج نداشته است ولی پذیرش بالای دانشگاه آزاد ظاهرا مانع حذف واحدهای پردیس دانشگاه سراسری شده و قصد استفاده از اساتید خودشون رو در واحدهای پردیس دانشگاه سراسری خودشون دارند تا در واحدهای دانشگاه آزاد! جلوی رشته و محل های بدون مجوز دانشگاه آزاد ان شاءالله در سال ۹۵ گرفته بشود و همچنین واحدهای پردیس دانشگاه سراسری که بیشتر دانشگاه های سراسری مراکز استانی دارای واحدهای پردیس میباشند و دانشگاه آزاد و دانشگاه سراسری بخاطر شهریه و افزایش بی رویه سقف پذیرش ها نسبت به دانشگاه پیام نور جایگاه قبلیشونو از… ادامه نظر»
تحلیلت عالی بود .
کسی زیاد سمت دانشگاه پیام نور نمیره متاسفانه،تحلیلتون مخالف با واقعیت میباشد.
در طول دوسال اخیر بله دانشگاه پیام نور طرفدار آنچنانی نداشت ولی در سال های ۹۳ و ۹۴ دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد طرفداران بیشتری دارند و حیف که رشته من رو یعنی زیست شناسی سلولی و مولکولی رو دانشگاه پیام نور در کل پذیرش ندارد ولی بیوشیمی رو دانشگاه پیام نور اصفهان ۵نفر و دانشگاه پیام نور تهران ۳نفر پذیرش میکند،
شایدم تعداد زیاد نبوده و روز اخری این اطلاعیه رو داده تا همه بشتابن بشتابن…
متل اینکه تعداد ثبت نام کننده های ازاد کم نیست،خط اخر که اینو میگه