موسسه آموزشی نگاره
دوره نگاره

ناکارآمدی مدل فعلی پذیرش دانشجوی دکتری

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به ناکارآمدی مدل سنجش و پذیرش گفت: به عقیده من حداقل در مقطع دکتری می توان یک امتحان متمرکز مثل آزمون جی آر ای داشت و متعاقب آن، انتخاب دانشجو و پذیرش را به خود دانشگاه ها واگذار کرد.  

سید احمد معتمدی در گفتگو با مهر درباره میزان کارآمدی شیوه کنونی سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه های کشور، با بیان اینکه مدل فعلی، عملا یک مدل بهم ریخته است، گفت: به نظر من این شیوه سنجش و پذیرش، به دلایل مختلف از جمله تقسیم بندی و سهمیه بندی های اعمال شده، مسیری نیست که منتج به ورود بهترین ها به دانشگاهها شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به خصوص در مقطع کارشناسی، مشکلات عدیده ای به واسطه ناکارآمدی مدل سنجش و پذیرش به وجود آمده است، افزود: به دلیل تفاوت سطح دانش، سواد و ظرفیت دانشجویان، در همه سطوح، شاهد بروز مشکل در کلاس های درس هستیم و بعضا اساتید به آن اعتراض دارند.

رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: این در حالیست که مشکلات اینچنینی، قبلا فقط تا حدی در پردیس ها دیده می شد، اکنون اما در همه سطوح با آن مواجه هستیم، و در شرایطی که می بینیم مثلا رتبه ۳۰۰ و نفر ۴۰ هزار و یا ۵۰ هزار کنکور در یک کلاس حضور دارند، طبیعی ست که با معضلات و مشکلات آموزشی روبرو شویم.

معتمدی با بیان اینکه شیوه کنونی، دیگر معنای کنکور ندارد، تاکید کرد که امروز باید شیوه و مدل کنونی سنجش و پذیرش دانشجو، از پایه و اساس مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی همچنین ضمن اشاره به افت سطح دانش و سواد دانشجویان حتی در مقاطع کارشناسی ارشد و بالاتر، گفت: در حالی که هدف از کنکور و سنجش و پذیرش دانشجو، گزینش استعدادهای خوب بوده است، در حال حاضر به عینه می بینیم که با این شیوه کنونی، از رسیدن به این هدف باز مانده ایم.

رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: در این میان یک سری از استعدادها و دانشجویان نخبه و باسواد برای تحصیلات تکمیلی راهی خارج از کشور می شوند و برخی نیز که در کشور می مانند با حضور در کلاس هایی که دانشجویان حاضر در آن از سطح دانش پایین تری برخوردارند، عملا آنچه را که باید، برداشت نمی کنند.

معتمدی افزود: من قاطعانه بر این باور هستم که با این مدل کنونی، هم دانشجویی که با سطح سواد پایین در کلاس حضور دارد، سرخورده می شود و هم منابع دانشگاه و نیز منابع ملی به هدر می رود.  

وی با تاکید بر لزوم بازنگری اساسی شیوه کنونی سنجش و پذیرش دانشجو، پیشنهاد داد: به عقیده من حداقل در مقطع دکتری می توان یک امتحان متمرکز مثل آزمون جی آر ای (GRE) و کارنامه حاصل از آن را داشت و متعاقب آن، انتخاب دانشجو و پذیرش را به خود دانشگاه ها واگذار کرد.  

رئیس دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: البته در حال حاضر، در دکتری مشکلات تا حدی آنهم در بخش پذیرش و به دلیل انجام مصاحبه های تخصصی، کمتر بوده و مشکل اساسی در واقع در ماندگاری دانشجوها است.  

ثبت‌نام
باخبرم کن!

10 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
صدف نکویی
آذر ۶, ۱۳۹۸ ۰:۵۰ ق٫ظ

سلام. حرف ایشون کاملا درسته. من خودم واقعا متاسفم که تو دانشگاه … برای ارشد قبول شدم چون الان بعد از دو سال که درس خوندم به واقع هیچ احساسی نمیکنم که ارشد خوندم.و این همه هم هزینه کردم متاسفانه نوبت دوم بودم و حتی کارمم تو شهر خودم از دست دادم و تو شرایط سختی درس میخوندم و کلی هزینه هم به خانواده م تحمیل کردم وبیخود و بی جهت ۵ ترمم کردند سر ایرادات الکی ویرایشی . در حالی که داشتیم کسی که نه مقاله داشت و حتی پیشینه پژوهشش سه صفحه بود که داور مسخره ش کرد کلا توجلسه دفاع ولی چون کارمند دانشگاه بود و اومده بود برای افزایش حقوق درس بخونه حتی شش ماهم به زوری از پروپوزالش میگذشت ولی راحت نمره بیست بهش دادند. من فقط موندم کدوم کسی مقاله را از ارشد برداشت و مارا که این همه تلاش کردیم بیچاره کرده؟؟؟ چرا ما نباید با یه همچین بی سوادهایی اختلاف بینمون باشه؟؟ تازه اینکه این همه اذیت میشی سر این پایان نامه بعدشم نمره ش نه تو معدلت تاثیر داره و نه درج میشه .عین بچه مدرسه ای ها میگن عالی . بسیار عالی. خوب و .. این چه صیغه ای هست که پی گرفتن؟ اگه قراره پژوهش بکنیم که نمره شو بدین تو معدل که برامون تاثیر بگذاره. اگرم نه که این مسخره بازی ها چیه که بعضی ها تلاش بکنند و این قدر سخت بهشون بگذره . و بعضی ها راحت و آب خوردن ارشد بگیرن و نمره شونم بیست… ادامه نظر»

aysan
آبان ۲۵, ۱۳۹۸ ۹:۳۳ ق٫ظ

خب الانم همینه. مخصوصا دوره پردیس هاشون که آزمون فرمالیته اختصاصی میذارنو هرکیو که حتی تو کنکور نتونسته حدنصاب بیاره رو برمیدارن به دلخواه خودشون.

تناقض!!!
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۱:۵۴ ق٫ظ

نفر ۴۰ هزار و ۵۰ هزار رو چه کسی راه داده؟؟؟؟؟!
سنجش که امکان نداره، پس حتما اساتید خودتون تو مصاحبه قبولش کردن! چیزی که ما مرتب داریم میگیم و کسی باور نمیکنه.

eng
آبان ۲۳, ۱۳۹۸ ۲:۰۶ ب٫ظ
پاسخ به  تناقض!!!

منظورش اینست که در ازمون سراسری ۴۰ هزار و ۵۰ هزار بوده و در ارشد دانشگاه امیرکبیر قبول شده ….اشکالی از لحاظ قبولی وجود ندارد…..البته این نوع نگاه هم بشدت مغرضانه است که ایشان ارائه دادند…چون علتش جذب بالای ارشد است که انگیزه را از داوطلبان سلب و رقابت را تضعیف کرده است و بتبع وقتی درصدها پایین بیاید دستیابی به دانشگاه های خوب توسط هر فردی با کمی تلاش امکانپذیر است….حتی ان فرد رتبه ۳۰۰ سراسری دوره کارشناسی هم که ارشد امیرکبیر قبول شده تلاش انچنانی در قبولی ارشد نکرده و ضعیف است اما ایشان این را کتمان می کند….تنها راه کاهش شدید جذب ارشد و جمع کردن ارشد پیام نور و ازاد و غیرانتفاعی و برخی دولتیهاست….

احمد
آذر ۳, ۱۳۹۸ ۳:۳۸ ق٫ظ
پاسخ به  eng

سلام
فکر کنم ایشون بهترین مدل سنجش ارائه می کنند راستی چرا کسی که رتبه ۴۰کنکور سراسری هستش با رتبه ۳۰۰کنار هم درس بخون…سهمیه ها بی اساسی که به هر کسی میدهن همین میشه…بیسواد ها میشن همکاره

د
آبان ۲۱, ۱۳۹۸ ۵:۵۰ ب٫ظ

خیلی ها در مورد پردیس ها سوال می نمایند اولا اگر دانگشاه سراسری یا آزد بیاتن پردیس رو بردارن مثلا ارس تهران دیگه بچه های ارشد و دکترا هیچوقت نمیرن دانشگاه تهران..چون میگن ما ترازم چهار هزار و شش هزار بوده تو کتبی یکی ترازش هزار و هزار حرف دیگه..از اون طرفم بون بنده خدای که میره پردیس کیش وارس تهران و یا قشم علوم تحقیقات هزینه داره انجام میده و نباید گفت اعتبار مدرکش مثل دانشگاه نیست شبیهن…اما نباید همیشه قوانین رو تعییر داد..همین لان حتی بچه های روزانه میگن چرا شبانه رو باما یکی کردین…حالا چه برسه به پردیس اگر حذف بشه که ماکافات داره طرف دیگه اصلا سراسری یک دانشگاه رو نمیزنه و میره دانشگاهیی که بورسش کنند بره خارج..چون حساسیت همه دانشجویان به یک اندازه هست..مهم صداقت هست طرف هرجا درس خونده و هرپردیسی یا واحدی باید صادقانه بگه اما وقتی توانمندی و سوادعلمی و کاربرد قوی داره دیگه شرکتی نمیگه از کجا درس خوندی وقتی توانمندیت ثابت شد پس مشکلی وجود نداره اما طبق قانون جهانی پردیس همیشه میاد و نباید با شعور دانشجویان بازی نمود…از اونورم شما مال شبانه رو برش داشتین باز مکافاتش مونده چون یک اتساد هیچوقت نمیتونه صداقتشو رو زیرپا بزاره و بگه روزانه تهران خوندم ولی چون تو مدرکش نیامده راحت حرف بزنه….پس بزارید قوانین انقدر زود زود تغیر نکنند..الان هرشرکتی دانشجویان توانمند میخواد و دانشگاه فقط پنجاه درصد میتونه یک دانشجو را ساپورت نماید بقیه اش به تلاش اون دانشجو بستگی داره…الان حتی وقتی میگویند علوم وتحقیقات تهران اسم… ادامه نظر»

نیما
آبان ۲۱, ۱۳۹۸ ۱۱:۴۷ ق٫ظ

آره به عهده خود دانشگاهها بذارن که هر کاری دوست داشتن بکنن.و هر کی رو که از قیافش خوششون نیومد حتی اگه نفر اول کنکور باشه انتخاب نکنن.

eng
آبان ۲۰, ۱۳۹۸ ۳:۲۶ ب٫ظ

“به دلیل تفاوت سطح دانش، سواد و ظرفیت دانشجویان، در همه سطوح، شاهد بروز مشکل در کلاس های درس هستیم و بعضا اساتید به آن اعتراض دارند.”…این موارد در چند سال اخیر بوجود امده و علتش جذب سرسام اور در سالهای اخیر در دانشگاههای متعدد بوده و همچنین کاهش استقبال به رشته های غیرپزشکی بدلیل همین افسارگسختگی در جذب است…عملا بدلیل جذب زیاد کسی مطالعه انچنانی در ازمون ارشد چند سال اخیر ظاهرا نداره و بتبع پای بسیاری از افراد ضعیف به دانشگاههای سطح یک هم رسیده….بهتر است دانشگاههای را ادغام و جذب را بشدت کاهش دهید و سقف درصدی برای دروس تخصصی تعیین کنید….در اینده نزدیک ضعیفترین دانشجویان طول تاریخ در رشته ریاضی در دانشگاهها ورود کردن که بزودی این نابغه ها به ارشد میرسن …در واقع شک وحشتناک در راه است….بهتر است ان دانشگاههای غیرانتفاعی که دسته گل استاتید دانشگاههای دولتیست جمع شود و از منفعتهای شخصی دست بردارید…..

eng
آبان ۲۰, ۱۳۹۸ ۳:۲۹ ب٫ظ
پاسخ به  eng

اصلاحیه:…در اینده نزدیک که ضعیفترین…

….در واقع شوک وحشتناک….

علی
آبان ۲۰, ۱۳۹۸ ۱۰:۰۹ ق٫ظ

چقدر هم که این مصاحبه ها تخصصی هستند؟