مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری

داوطلبان دکتری خارج از کشور به دنبال بورسیه از دانشگاه های تراز اول

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

 در فصل تابستان با وجود اینکه دانشگاه ها تعطیل اند اما بسیاری از دانشجویان به دنبال گرفتن کارنامه انگلیسی یا توصیه نامه از اساتید خود برای ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. فارغ التحصیلان بسیاری برای پرس و جو درباره تحصیل در دانشگاههای خارج از کشور  تلاش می کنند. در این میان، دانشجویان رشته های فنی و دانشجویان دوره کارشناسی ارشد و دکترا بیشترین جویندگان این مسیر را تشکیل می دهند. به نظر می رسد دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، تهران و امیرکبیر از دانشگاه هایی هستند که با بیشترین درصد درخواست پذیرش از کشورهای خارجی مواجه هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، س.ک، دانشجوی سال دوم کارشناسی ارشد رشته هوا و فضا دانشگاه صنعتی شریف در این رابطه به خبرنگار مهر گفت:” برخی دانشجویان دانشگاه شریف از ترم اول فوق لیسانس به دنبال اپلای و گرفتن پذیرش از دانشگاه های امریکایی هستند به همین دلیل از افرادی که در سال های بالاتر تحصیل می کنند، مشورت می گیرند یا اینکه خودشان با کسب اطلاع از سایت های دانشگاهی با روش های مختلف اپلای(اخذ پذیرش تحصیلی) آشنا می شوند.”

ع.ب، دانشجوی دیگری که در همین رشته در دانشگاه امیر کبیر تحصیل می کند، معتقد است:”دانشجویان دانشگاه امیر کبیر بیشتر روی دانشگاه های ایالات متحده امریکا متمرکز می شوند. به عبارتی، از هر ده نفری که برای اپلای اقدام می کنند به طور حتم مقصد هشت نفر به مقصد امریکا و یک یا دو نفر کانادا است. برخی مواقع حتی یک نفر نیز به مقصد اروپا اپلای نمی کند.”

م.ف، دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد رشته مکانیک دانشگاه علم و صنعت به خبرنگار مهر گفت:” با وجود اینکه پذیرش تحصیلی در امریکا دارای شرایط سخت تری نسبت به کشورهای اروپایی و کاناداست اما اکثریت دانشجویان ایرانی، دانشگاه های امریکا را هدف گرفته و از آغاز سال تحصیلی به دنبال مهیا کردن بندهای مختلف پذیرش تحصیلی هستند تا پس از اتمام دوره تحصیل بتوانند شرایط لازم برای پذیرش تحصیلی را داشته باشند. ” این دانشجو می گوید: “معمولا تمام بچه ها بدون اینکه جواب قانع کننده ای داشته باشند به دانشگاه های امریکا گرایش دارند.”

ب.ز، دانشجوی دکترا رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران در رابطه با ادامه تحصیل در مقاطع مختلف گفت: “معمولا اقدام برای ادامه تحصیل برای خارج از کشور در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکترا صورت می گیرد اما روند اپلای به مراتب در مقطع دکترا بیشتر دیده می شود تا مقطع فوق لیسانس.”

دانشجوی دکترا رشته حقوق دانشگاه تهران نیز معتقد است که بورسیه های دانشگاه های خارجی در دوره دکترا به مراتب بهتر از دوره فوق لیسانس هستند زیرا پایان نامه دوره فوق لیسانس نشان از توانگری، استعداد و همینطور سطح تحصیلات دانشجویان است که می تواند راهگشای اساتید و همینطور دانشگاه های مقصد باشد. در صورتی که در دوره ارشد، شناخت به سختی مهیا می شود زیرا دانشجو تنها درس های دوره لیسانس خود را گذرانده و نمی توان در رابطه با سطح تحصیل یا استعداد وی به نوشته یا پایان نامه ای استناد کرد. البته اعطای بورسیه منوط به امریکا نیست بلکه کشورهای مختلفی از اروپا را می توان نام برد که بورسیه های مناسبی را در رشته های مختلف به دانشجویان اعطا می کنند.”

م.ع، فارغ التحصیل دانشگاه علامه که برای ادامه تحصیل در یکی از دانشگاه های اروپایی پذیرش تحصیلی اخذ کرده به مهر گفت:” علیرغم اینکه برای پیشرفت در مسیر علم و دانش به تحصیل در برترین دانشگاه های دنیا علاقه مند هستم اما پس از اتمام تحصیلاتم به کشورم باز می گردم.”
آمار دریافت کارنامه برای تحصیل در خارج از کشور قابل تامل است

احمدرضا رحیمی، عضو هیئت علمی دانشگاه امیرکبیر در رابطه با آمار اقدام به پذیرش دانشجویان از دانشگاههای خارج از کشور به خبرنگار مهر گفت:” بخش زیادی از دانشجویان در این فصل به دنبال ادامه تحصیل در خارج از کشور هستند. بسیاری از دانشگاه های ایرانی نیز برای دانشگاه های خارجی شناخته شده هستند و بدون دریافت هزینه ای دانشجویان دانشگاه مذکور را پذیرش می کنند. موضوع تحصیل در خارج از کشور، یکی از موضوعاتی است که بین دانشجویان زیاد دیده و شنیده می شود و همین صحبت های دائمی، دانشجویان را برای ادامه تحصیل در خارج از کشور وسوسه می کند.”

وی در رابطه با آمار دانشجویان متقاضی دریافت کارنامه انگلیسی یا توصیه نامه استاد نیز افزود: “مراجعه حضوری دانشجویان برای دریافت توصیه نامه از اساتید قابل توجه است و نمی توان به سادگی از کنار آن رد شد. اما از سوی دیگر، افزایش ظرفیت ها و همینطور تنوع دانشگاه های داخلی یا رقابت بین دانشگاه های دولتی و غیر دولتی باعث شده تا مهاجرت های تحصیلی کمتر رخ دهند. فضای متنوع دانشگاه های داخلی باعث شده تا دانشگاه های خارجی نیز همین نگاه را داشته و در جذب دانشجویانی که کمی موقعیت بهتری نسبت به سایر دانشگاه ها دارند، دقت بیشتری داشته باشند.”

آمار درخواست دانشجویان برای کارنامه انگلیسی

سید مهدی قمصری-  معاون آموزشی دانشگاه تهران در رابطه با آمار دانشجویانی که درخواست کارنامه انگلیسی می دهند، گفت: “در سال 92، کارنامه های تحصیلی در دو نوبت ارائه شدند. در حدود 1977 دانشجو شخصا به واحد صدور مراجعه کرده و 4674 نفر نیز تقاضا داده و نامه ها از سوی دانشگاه تهران برای دانشگاه های مقصد فرستاده شده است زیرا بسیاری از دانشگاه های معتبر کارنامه یا توصیه نامه ها را از دانشجویان قبول نمی کنند و نامه ها باید توسط دانشگاه مبدا فرستاده شود. در سال 93 و در چند ماهه اخیر نیز در حدود  500 نفر مستقیم به واحد صدور مراجعه کرده و حدود 200 نفر نیز درخواست ارسال نامه به دانشگاه های مبدا را ارائه داده اند که در چهار ماهه اول سال جاری رقمی در حدود 700 نامه به ثبت رسیده است. اما اینکه آیا تمامی اشخاصی که اقدام به گرفتن پذیرش تحصیلی می کنند، موفق می شوند یا خیر را اطلاعی نداریم.”

قمصری در رابطه با زمان اپلای (پذیرش تحصیلی) نیز گفت: “در ماه هایی که به سمت شهریور یا مهر می رویم، درصد اپلای بچه ها رشد صعودی به خود گرفته،  بخصوص که بچه های ارشد نیز دفاع های خود را انجام داده و آماده اپلای هستند.”

دانشگاه های تراز اول هدف دانشجویان مقطع دکترا

محمد حسن سعیدی – معاون آموزشی دانشگاه شریف نیز درباره مقاطع تحصیلی که با بیشترین درخواست اپلای یا پذیرش تحصیلی روبرو هستند به خبرنگار مهر گفت: “اپلای یا پذیرش تحصیلی در عموم رشته های دانشگاه شریف وجود دارد اما مقطع دکترا بیشترین درخواست را داشته و معمولا دانشجویان به دنبال دانشگاه های تراز اول می روند. در مقطع کارشناسی ارشد به دلیل اینکه بورس های کمتری پرداخت می شود، اپلای نیز کمتر دیده می شود. البته تقاضای ادامه تحصیل در برخی از دانشکده ها مانند برق نسبت به سایرین بیشتر است.”

وی در رابطه با هزینه تحصیل در خارج از کشور نیز گفت:” با توجه به اینکه هزینه تحصیل در خارج از کشور کمرشکن است، دانشجویان بسیاری در تلاش هستند تا از دانشگاه های تراز اول که بورس های قابل توجهی ارائه می کنند، پذیرش بگیرند.”

به گزارش مهر، فرار مغزها، مهاجرت نخبگان و … عباراتی هستند که تکرار زیاد، آنها را کلیشه کرده است و هنوز هم هر از چندی درباره آنها اظهار نظر می شود. در سالهای اوج درخواستها برای ادامه تحصیل در آن سوی مرزها، این موضوع باعث تأسف و تأثر بسیاری بود و مسئولان نیز برای کاهش آن، دست به اقداماتی مانند راه اندازی بنیاد ملی نخبگان، افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو، تسهیلات ورود به مقاطع بالاتر برای استعدادهای درخشان و … زدند. کم کم تعبیر فرار مغزها تلطیف تر شد و مهاجرت بیشتر مورد استفاده قرار گرفت و دیگر از این موضوع به عنوان یک فاجعه یاد نشد بلکه تلاش شد مهاجرت امری طبیعی جلوه داده شود و دغدغه بازگشت به کشور پر رنگ تر مطرح شود. همزمان آمارها نشان می دهد که با توجه به گسترش ظرفیت آموزش عالی به ویژه از طریق پردیسها، آمار تقاضا برای ادامه تحصیل در خارج نیز کاهش یافته است.

نکته حایز اهمیت این است که بسیاری از این درخواستها که با پاسخ مثبت نیز مواجه می شوند به دانشگاههای نامعتبر حتی از کشورهای پیشرفته مربوط می شوند و متقاضیان از اعتبار مدارک آنها اطلاعی ندارند. از سوی دیگر بسیاری از دانشجویانی که هر ساله برای ادامه تحصیل در خارج از کشور متقاضی می شوند در جرگه نخبگان نیستند و دلایل مختلفی برای مهاجرت آنها وجود دارد که همه آنها تحصیل صرف نیست.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

24 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هاله
دی ۲۱, ۱۳۹۳ ۵:۴۳ ب٫ظ

سلام ، من دانشجوی ارشد مرمت اشیای فرهنگی و تاریخی دانشگاه هنر تهران هستم ، اگه خدا بخواد واسه دکتری قصد رفتن از ایران رو دارم . کارشناسی هنرهای اسلامی از دانشگاه هنر و رسانه تهران با معدل ۱۶.۵۴ دارم، سالها در زمینه های هنری کار کردم، می خوام ببینم تو کدوم دانشگاههای دنیا تو این زمینه می تونم فاند بگیرم؟

ندا
مهر ۱۸, ۱۳۹۳ ۴:۰۱ ب٫ظ

سلام من میخواستم نظرتون رو بدونم در مقطع دکتری رشته روانشناسی در کشور کره و همچنین ترکیه.
ایا دانشگاه های کره و ترکیه هم مورد تایید هستن ؟

سارا
شهریور ۱۰, ۱۳۹۳ ۹:۵۵ ق٫ظ

سلام دوستان
من چندتا سوال دارم ممنون میشم راهنماییم کنید
برای اپلای گرفتن خارج از ایران نوع مدرک چقر مهمه؟از دانشگاه آزاد باشه یا دولتی؟من ارشد دولتی شهرستان آوردم رشته من هم فنی هست،دولتی شهرستان رو بخونم یا آزاد تهران؟در مورد ادامه تحصیل در ایران چی؟با کدوم مدرک برای دکترا مشکلی پیش نمیاد؟

بیوتکنولوژی به مداد سیاه نرم و پررنگ
مرداد ۱۷, ۱۳۹۳ ۱:۲۲ ب٫ظ

دوست عزیز سلام
من هر دو دوره ارشد و لیسانسم رو یه دانشگاه دولتی خومندم و هر دو دوره رو یه فیلد خاص با یه استاد کار کردم و تقریبا تو اون زمینه فول شدم، اما متاسفانه هنو به مرحله چاپ مقالاتم نرسیدم و یه سالی تا اون مرحله فاصله دارم (باتوجه به بازه زمانی که چاپ مقاله در ژورنال‎های معتبر وقت می‎بره)-با این اوصاف به نظر شما الان واسه اپلای اقدام کنم (البته با اساتید و لبایی که دقیقا تو فیلدی که من کار کردم، کار می‎کنن)شانسی دارم بتونم فاند بگیرم یا اینکه تا چاپ مقاله هام باید منتظر بمونم؟

مداد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۲۰, ۱۳۹۳ ۱۱:۵۴ ق٫ظ

درود بر شما
از اینکه با اندکی تاخیر پاسخ شما را میدهم پوزش می طلبم در دانشگاههای غربی هدف از مقاله صرف دارا بودن آن نیست در واقع فی نفسه اگر آن را بی ارزش ندانیم کم ارزش است و وسیله ای است جهت سنجش توانایی های پژوهشی شما لذا نظر به توانایی های شما در یک فیلد تخصصی نه تنها امکان پذیرش وجود دارد بلکه امکان اخذ فاند نیز وجود خواهد داشت در این صورت شما می بایست ترجیحا از طریق مکاتبه مستقیم با اساتید اقدام فرمائید تا به امید خدا استاد ضمن انجام مصاحبه و سنجش پتانسیل های علمی حضرت عالی به شما فاند اختصاص دهد از قضا بنده نیز هنگامی که قصد اخذ پذیرش داشتم تنها یک مقاله به صورت چاپ شده داشتم اما موفق به پذیرش همراه با فاند شدم اگر فاکتورهای دیگر به ویژه وضعیت مناسب در زبان انگلیسی را داشته باشید در کنار ویژگیهای علمی تان خواهید توانست پذیرش همراه با بورس را دریافت نمائید.
پیروز باشید.

میلاد
مرداد ۱۶, ۱۳۹۳ ۷:۰۳ ب٫ظ

سلام، بچه ها بدون مدرک تافل میشه از دانشگاههای آمریکا یا کانادا یا اروپا پذیرش گرفت؟
ممنون میشم اگه جواب بدین

مداد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۷, ۱۳۹۳ ۲:۰۳ ق٫ظ
پاسخ به  میلاد

درود
تا جایی که بنده اطلاع دارم دانشگاههایی هستند که به صورت کاندیشنال بدون مدرک زبان مبادرت به پذیرش دانشجو نمایند،در این فرض تقریبا اختصاص بورس و کمک هزینه تحصیلی غیر ممکن است و بایستی با هزینه خودتان تحصیل نمایید.

hamid
مرداد ۱۷, ۱۳۹۳ ۲:۱۸ ب٫ظ
پاسخ به  میلاد

نه متاسفانه آمریکا و کانادا نمیشه. اما کشورهایی مثل سنگاپور یا اروپا بعضی دانشگاها میشه
گرفتن تافل برای کسی که ارشد گرفته نباید سخت باشه. چند ماه زمان بزارید، حله

نیما
مرداد ۱۵, ۱۳۹۳ ۶:۰۷ ب٫ظ

علی اقای عزیز بنده عرض کردم پیشنهاد بدین نه ….؟؟؟ همه اون مقالت تو یک زمینه کاریه و بیشترشون حاصل کارای تیمیه، بایک پروفسور ایرانی، واتفاقا ۷۰ درصد اون کارارو بنده انجام دادم، رشته شیمی همش نواوریه فقط باید مغزتو بکار بگیری، حالا شما با یه نگاه مثبت و به قصد کمک پیشنهاد بدین چیکار کنیم. ممنونم

نیما
مرداد ۱۵, ۱۳۹۳ ۰:۰۳ ق٫ظ

سلام، بچها من فارغ التحصیل کارشناسی ارشد دانشگاه ازاد واحد علوم و تحقیقات هستم، لیسانسم هم پیام نور بودم، تو دوره ارشد معدلم ۱۹ شده و تو سالهای ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ حدود ۲۰ مقاله isi دارم، البته اسم من دوم سوم و چهارم هست تو مقالتمون متاسفانه تو ایران میگن فارغ تحصیل کدوم دانشگاهی و به بقیه مسایل کار ندارن، حالا به نظرتون با این شرایط و این تعداد مقاله من باید چیکار کنم؟؟ من رشتم شیمی هستش ممنون میشم اگه دوستان یه توضیح و راهنمایی کامل کنن، تشکر

علی
مرداد ۱۵, ۱۳۹۳ ۹:۴۳ ق٫ظ
پاسخ به  نیما

آقا نیما ببخشید اما این تعداد مقاله رزومت را خراب میکنه چون واضح است که هیچ کدام را خودت کار نکردی. یک مقاله اسم اول و تخصص در یک زمینه در مقطع ارشد بهتر از تمام مقاله هات است. دانشجوی دکتری که ۲ سال کار تمام وقت علمی مکنه حداکثر ۲ مقاله چاپ میکنه.
یکی از اساتید امیر کبیر که به من می گفت ما کسی که بیشتر از ۳ مقاله ISI دارد حس میکنم مقالاتش مال خودش نیست سریع ردش میکنیم

دوست
مرداد ۱۴, ۱۳۹۳ ۷:۵۰ ق٫ظ

مداد سیاه نرم پر رنگ شما از راه بورسیه رفتی به انگلستان؟

مداد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۴, ۱۳۹۳ ۱۱:۳۰ ق٫ظ
پاسخ به  دوست

درود بر شما
بنده به صورت half fund دوره فوق لیسانس را به اتمام رساندم.

MA
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳ ۱۱:۵۲ ب٫ظ

وقتی تو ایران بخوای دکتری بخونی، هر سال یه مدل جدید کنکور برگزار میشه، به طوری که نمیشه یرای سال بعد برنامه ریخت

اینجا بخوای آزاد بخونی حدود ۱۰۰ میلیون، شبانه ۷۰ میلیون باید پول بدی در حالی که اونجا پول که نمیدی تازه پول هم میگیری

نخبه ها که تکلیفشون معلومه خیلی از دانشجوهای متوسط هم میرن کاملا موفق و راضی هستن

حالا رفتن عاقلانه نیست؟؟؟؟؟

دعوت شده برای مصاحبه دکتری..
مرداد ۱۶, ۱۳۹۳ ۱۱:۱۷ ب٫ظ
پاسخ به  MA

منم موافقم البته سختی های غربت را هم اضافه کنید..وگرنه چرا باید ۵۰ میلیون داد اینجا دکتری گرفت در صورتی که صنعتی شریف رتبه ۵۰۰ جهان هستش و با همین هزینه می شه رفت مالزی و در دانشگاهی با رتبه ۲۰۰ تا ۳۰۰ جهان فارغ التحصیل شد افزون بر اینکه زبان انگلیسی هم بسیار قوی خواهد شد …همه ی اینا به کنار خوش به حال فول فاندها…

مداد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳ ۵:۲۱ ب٫ظ

بنده دوره فوق لیسانس خود را در کشور انگلستان گذراندم و در یک دانشگاه متوسط در شهر بیرمنگام، دوستان هم وطنی را مشاهده مینمودم که با صرف هزینه های هنگفت در دانشگاههای بسیار بی کیفیت در شهرهایی مثل نیوکاسل و منچستر و برایتون و … که به هیچ روی مورد تایید وزارت علوم ما نبودند درس میخواندند بدون اینکه بدانند داشتن دانشنامه از چنین دانشگاههای با نداشتن آن برابر است لذا توصیه موجود در این خبر به عدم انتخاب دانشگاههای خارجی ضعیف بسیار مهم می باشد زیرا با مشکل عدم ارزشیابی در سیستم داخل مواجه خواهند شد.

sara به داد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳ ۹:۳۳ ب٫ظ

سلام دوست عزیز میشه بگی از کجا باید دانشگاه معتبر وزرات علوم رو لیستش دریافت کنیم؟

behzad
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳ ۹:۵۶ ب٫ظ

سلام دوست عزیز، به ادرس زیر مراجعه کن.

http://grad.saorg.ir/Credential-Evaluation-Book

کیان
مرداد ۱۳, ۱۳۹۳ ۱۱:۴۵ ب٫ظ

از سایت وزارت علوم

مداد سیاه نرم پر رنگ به سارا خانوم
مرداد ۱۴, ۱۳۹۳ ۰:۳۸ ق٫ظ

درود بر شما
لینک ذیل را بررسی نمایید،در این لینک فهرست دانشگاههای مختلف جهان در سه درجه رده بندی شده است.
http://grad.saorg.ir/Credential-Evaluation-Book/After-May-2013
پیروز باشید.

sara به داد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۴, ۱۳۹۳ ۵:۰۳ ب٫ظ

ممنون از لطف شما سپاسگزارم.تو پذیرش دانشگاه هی که ما فارغ التخصیل شدیم هم مهم است؟ من میخوام برای دکتری روانشناسی کانادا یا امریکا درخواست بدم .در دو مقطع هم ممتاز بودم.مرسی اگر راهنمایی بکنیم.

مداد سیاه نرم پر رنگ به سارا خانوم
مرداد ۱۴, ۱۳۹۳ ۶:۳۷ ب٫ظ

بله معمولا فارغ التحصیلی از دانشگاههای ممتازی مثل تهران و صنعتی شریف و امیر کبیر و … که دارای رنک بین المللی هستند در پذیرش نهایی به ویژه همراه با فاند موثر است و در شماری از کشورها نیز حساسیت بیشتری روی این موضوع وجود دارد که آلمان در این خصوص قابل ذکر است در باب رشته روانشناسی ایالات متحده موقعیت بسیار ممتازی دارد و بهترین دانشکده های روانشناسی جهان نیز در این کشور مستقر است و البته در کانادا نیز دانشگاههای ممتاز زیادی مثل مک گیل و مونترال و بریتیش کلمبیا و آلبرتا و … وجود دارد در کنار فاکتور دانشگاه ویژگیهایی مثل ممتاز بودن در مقاطع تحصیلی،دارا بودن نمره بین المللی قابل قبول در زبان خارجی،دارا بودن توصیه نامه،انتخاب موضوعی مناسب و کاربردی برای کار کردن در مقطع دکتری،ارائه پروپوزال طرح ریزی شده(البته در برخی از دانشگاهها)،دارا بودن مقالات ISI ،تنظیم نامه انگیزشی که هدف شما را از تحصیل در مقطع دکتری آشکار می سازد همه و همه موثر است.
در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر باز هم در خدمت شما خواهم بود.
پیروز باشید.

لیندا
مرداد ۱۵, ۱۳۹۳ ۶:۴۱ ب٫ظ

دانشگاه منچستر و نیوکسل هم در وزارت علوم ممتاز هستند.

مداد سیاه نرم پر رنگ
مرداد ۱۵, ۱۳۹۳ ۱۰:۴۳ ب٫ظ
پاسخ به  لیندا

بله مقصود بنده Newcastle University و The University of Manchester نیست این دو دانشگاه بسیار با کیفیت هستند مقصود کالج ها و دانشگاههای دیگری در این دو شهر است که اعتبار لازم را ندارد و مورد تایید وزارت علوم نیستند.