تعیین ترکیب شورای سنجش و پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
در جلسه امروز مجلس شورای اسلامی ترکیب اعضای شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی مشخص شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی مواد ۲ و ۵ طرح یک فوریتی سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور که هفته گذشته برای بررسی و رفع ابهام از صحن علنی به کمیسین آموزش و تحقیقات ارجاع شده بود، با توجه به اصلاحات به عمل آمده در این کمیسیون، مجدداً در صحن علنی در دستور بررسی قرار گرفت.
نمایندگان با بررسی و تصویب ماده ۲ این طرح، به تشکیل شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها رأی موافق دادند.
بر اساس این ماده، برنامهریزی، تصویب مقررات، هماهنگی و نظارت بر نحوه سنجش و پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی، به شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دورههای تحصیلات تکمیلی در دانشگاهها با ترکیب زیر واگذار میشود که در این قانون، به اختصار «شورا» نامیده میشود:
۱ ـ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس شورا
۲ ـ وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
۳ ـ دو نفر از روسای دانشگاههای دولتی به انتخاب وزارتین
۴ ـ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی
۵ ـ رئیس دانشگاه پیامنور
۶ ـ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور به عنوان دبیر شورا
۷ ـ دو نفر از نمایندگان عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری به عنوان ناظر
بر اساس تبصره ۱ این ماده، عضویت اعضا در شورای سنجش و پذیرش دانشجو قابل تفویض به غیر نیست و این شورا با حضور حداقل پنج نفر از اعضای دارای حق رأی، رسمیت مییابد.
همچنین بر اساس تبصره ۲، شورا میتواند برای انجام وظایف محوله، کارگروههای تخصصی تشکیل دهد.
این ماده با ۱۱۳ رأی موافق، ۱۸ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر در صحن به تصویب رسید.
بررسی سهم آزمون و مصاحبه دکتری در مجلس به هفته بعد موکول شد
جواد هروی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: در صحن علنی امروز مجلس قرار بود ماده های ۲ و ۵ طرح سنجش و پذیرش در دوره های تحصیلات تکمیلی بررسی و تصویب شود که تنها ماده ۲ قانون مربوط به ترکیب اعضای شورای سنجش و پذیرش بررسی و تصویب شد.
وی خاطرنشان کرد: ماده ۵ این طرح به موضوع سهم نمرات آزمون کتبی و مصاحبه در پذیرش دوره های دکتری دانشگاه ها اشاره دارد که به دلیل کمبود وقت بررسی این ماده به جلسه هفته آینده مجلس موکول شد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: احتمالا ماده ۵ این طرح در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس بررسی خواهد شد.
باید یادآور بشم که اساتید و دانشگاه پذیرنده انصافا نباید هیچگونه سوگیری، اعمال سلسیقه و بی عدالتی ای بکنن و باید اینو به عنوان یه دانشمند و متخصص به یاد داشته باشن که روند و نحوۀ پذیرش زندگی و آینده دانشجوست و مسیر زندگی اونو تا آخر عمرش تحت تاثیر قرار میده. به امید روزی که علم و دانشمندان تصمیم گیری های مهمو به دست گرفته و انجام بدن.
انصافا ۵۰درصد رتبه کنکور،۲۵ تا ۳۰درصد سابقه پژوهشی و مقالات؛ و ۲۰تا نهایت ۲۵درصد هم ترکیبی از سابقه تحصیلی و مصاحبه تخصصی میتونه بهترین راه کزینش دانشجوی دکتری باشه. البته باید یادآور بشم که اساتید و دانشگاه پذیرنده انصافا نباید هیچگونه سوگیری، اعمال سلسیقه و بی عدالتی ای بکنن و باید اینو به عنوان یه دانشمند و متخصص به یاد داشته باشن که روند و نحوۀ پذیرش زندگی و آینده دانشجوست و مسیر زندگی اونو تا آخر عمرش تحت تاثیر قرار میده. به امید روزی که علم و دانشمندان تصمیم گیری های مهمو به دست گرفته و انجام بدن.
۷۵ درصد آزمون ۲۵ درصد مصاحبه و رزومه ( سوابق آموزشی و پژوهشی) مثل رویه کنونی دانشگاه ازاد می تواند بهترین روش باشد البته به شرطها و شروطها یعنی با برگزاری آزمون استاندارد جامع و کامل و بروز با سؤالات استدلالی و استنتاجی از آخرین و جدیدترین منابع چاپ شده هر رشته
۲۵ بررسی سوابق و ۷۵ سهم ازمون بهترین گزینه هست . اینهایی که اعتراض می کنند مگر با کدام فرمول ارشد خوانده اند ؟
امیدواریم که از افزایش پذیرش بی رویه دکتری مثل آنچه در دو سال گذشته رخ داد با این قانون جلوگیری شود
و بی نظمی ها کاهش یابد کلاسها استاندارد ۵ نفر و استاد مناسب این مقطع باشد
احسنت بر وزارت علوم و مجلس!!!
واقعا ازشون ممنونیم که بالأخره یه روشی رو برای کنترل دانشجو توی تمام دانشگاهها برای ارشد و دکترا ارائه دادن واقعا ممنونیم ازشون…خدا خیرتون بده!! فقط باید چند ساله بودن این قانونو بدون بندو تبصره حتما حتما تصویب کنن تا دیگه هرساله با عوض شدن دولت ها و سیاست ها شاهد تغییر در آزمونو مصاحبه نباشیم و دانشجویان با برنامه ریزی از یکی دوسال قبل از ورود شروع به درس خواندن یا کارهای پژوهشی کنن و امیدوار باشن که تا کارهاشون به نتیجه برسه میتونن بدون اینکه استرس تغییر ناگهانی در شیوه پذیرش رو داشته باشن متقاضی ورود به کقطع بالاتر بشن..
خب یعنی چی؟ بالاخره تکلیف ما چیست؟ تصمیم نهایی چیه؟
تو همه دانشگاههای جهان هم همین قانون استاد محوری حکمفرما است. فقط ما عقب موندیم که انشالا از امسال درست میشه.
وزارت علوم خودش صاحب اموزش کشور میدونه و میخواد سلیقه ای عمل کند
اسمش وزارت علومه…وزارت خونه است…باید نظارت داشته باشه و کنترل کنه…و الا هرکسی هر کار دلش خواست میکنه که….مثل بعضی دانشگاه ها….
دوستان دانشگاه آزادی که منتظر جواب تکمیل ظرفیت هستند توجه کنند:
سوال:
با سلام. بنده در تکمیل ظرفیت مصاحبه رفتم اما هنوز جوابش نیومده. خواستم بدونم جوابش کی میاد؟ ایا نیاز هست مجدد دکتری ثبت نام کنم یا خیر؟ جواب بعد از اتمام زمان ثبت نام دکتری میاد یا قلش؟ ممنون
جواب:
سعی بر ان است که نتایج تکمیل ظرفیت تا پایان مهلت ثبت نام اعلام گردد ، لذا توصیه می گردد تا پایان مهلت مقرر نسبت به ثبت نام خود اقدام نمایید .
ترکیب اعضا به نفع تصمیمات وزارت علوم است !