مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
عالم زاده
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
عالم زاده

نگاهی به آینده پذیرش دکتری تخصصی در دانشگاه های دولتی و آزاد

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

آزمون دکتری از سال ۹۰ تاکنون دستخوش بسیاری تغییرات شده است که آخرین آن ادغام آزمون تحصیلات تکمیلی در بخشهای دولتی و غیر دولتی (دانشگاه آزاد) بوده است.

به گزارش پی اچ دی تست، متن حاضر توسط یکی از کاربران محترم سایت ارسال شده است که خدمت شما عزیزان تقدیم می شود.

برخی داوطلبان در کوران این تغییرات به منفعتی بزرگ رسیدند و بی دغدغه وارد دوره دکتری شدند و برخی نیز در عین شایستگی به صف مردودین پیوستند.

مصاحبه های نا متوازن و غیر عادلانه که حتی فرم بندی و نمره گذاری آن برای مراحل مختلف مصاحبه وزارت علوم هم نتوانست عدالت کاملی ایجاد کند باعث شد امسال هم معترضین بسیاری به روند برگزاری مصاحبه ها وجود داشته باشد.

حال پرسش این است: آینده چگونه رقم خواهد خورد؟ یا به عبارتی دور نمای آینده غبار آلود است یا امیدی به بهبود اوضاع وجود دارد؟!

برای پاسخ ابتدا باید بستر و فضای موجود را ترسیم کنیم:

۱) آزمون دکتری با ۵۰ درصد تاثیر آزمون کتبی برگزار خواهد شد. سوالات  توسط چند نفر از اساتید از میان بانک سوالات پیشنهادی یا ارسال شده از دانشگاه های عمدتا دولتی انتخاب خواهد شد. هیچ تضمینی نیست که شما منابع لازم را مطالعه کرده باشید. بنابراین حجم کتابهای قابل مطالعه بسیار افزایش خواهد یافت و البته این حجم متون وقت بسیاری برای مطالعه خواهد خواست و طبیعتا وقت هم کم خواهد بود.

۲) در سال اول اجرای کنکور مشترک نمره کل ۵۰ درصد به مصاحبه مربوط خواهد بود و میدان مصاحبه عرصه رقابت و جنگ دانشگاه های دولتی و آزاد خواهد بود برای جذب دانشجویان بهتر.

۳) دانشگاه آزاد به طور قطع و دانشگاه های دولتی احتمالا دچار کاهش ظرفیت خواهند شد. زیرا جو عمومی خصوصا در وزارت علوم که مجری آزمون است و نیز مجلس علیه ظرفیت فعلی پذیرش دکتری است.

۴) سطح دشواری سوالات آزمون افزایش خواهد یافت زیرا تعدد منابع آزمون به این امر منجر خواهد شد.
۵) موضوع مجوزها و نیز اعلام رشته محلها خصوصا در مورد دانشگاه آزاد بسیار سختگیرانه خواهد بود و همین امر قطعا منجر به تعطیلی بعضی رشته ها ی دکتری آزاد در سال ۹۶ خواهد شد.

۶) سقف پذیرش دکتری و تحصیلات تکمیلی در تمامی دانشگاه های دولتی و خصوصی بر اساس مصوبه شورای انقلاب فرهنگی تا سطح ۲٫۵% درصد پذیرش دکتری و ۲۷٫۵% پذیرش کارشناسی ارشد به نسبت کل پذیرش دانشجو در تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه های دولتی و ۲۲٫۵ پذیرش کارشناسی ارشد و ۲٫۵% پذیرش دانشجوی دکتری به نسبت کل پذیرش دانشجو در تمامی مقاطع تحصیلی دانشگاه آزاد کاهش خواهد یافت.

۷) بحتث تایید ریز نمرات و نیز تایید مدارک دانشگاه آزاد در سال ۹۵ جدی و در سال ۹۶ به شدت جدی خواهد بود و لذا پذیرفته شدگان ۹۵ که دانشگاه محل تحصیل شان از طرف وزارت علوم برای یکبار در سال ۹۵ مجوز پذیرش دانشجو دارد ممکن است در سال ۹۶ مجوز پذیرش مربوط تایید یا تمدید نگردد.

۸) از سال ۹۶ با توجه به برگزاری آزمون توسط وزارت علوم نمی توان مطمئن بود که اصولا آیا وزارت علوم اجازه انتشار نام واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد را در صف دانشگاه های پذیرنده دانشجوی دکتری در دفترچه سازمان سنجش صادر خواهد کرد یا خیر ؟ قراین امروز نشان می دهد که این امر نامحتمل است.

۹) مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دانشگاه آزد اسلامی که ۴۰% منابع مالیش را باید از منابع غیر شهریه ای تامین کند دلیلی متقن بر کند شدن روند پذیرش دانشجوی تحصیلات تکمیلی خصوصا دانشجوی دکتری در دانشگاه‌ آزاد است. علاوه بر این طرح تحقیق و تفحص مجلس در مورد میزان پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه آزاد در سالهای ۹۳ و ۹۴ دلیلی است که دانشگاه آزاد در تحصیلات تکمیلی دچار کنترل شدید خواهد شد.

۱۰) در آزمون جدید دکتری اختیار وآزادی عمل موجود در کنکور دکتری دانشگاه آزاد برای انتخاب رشته تحصیلی نا متناسب با مدرک کارشناسی ارشد تقریبا حذف میشود و لذا داوطلبان قدرت و اختیار کمتری در تعیین رشته مورد علاقه خود بدون توجه به نام و نوع مدرک کارشناسی ارشد خود دارند.

با توجه به شرایط فوق الذکر به نظر میرسد:

۱) ترک قبولی امسال در هر نقطه ای به امید سال دیگر عملا به استقبال شکست رفتن است.

۲) زحمت آمادگی قابل قبول برای کنکور دکتری ۱۳۹۶ بسیار طاقت فرسا خواهد بود.

۳) ظرفیت پذیرش سال آتی همه دانشگاه ها اعم از دولتی و آزاد کاهش خواهد یافت.

۴) هر کس از دیوار کنکور دکتری امسال گذشته است یا خواهد گذشت بختیار بوده است.

۵) تکمیل ظرفیت بهمن ممکن است رویایی باشد که تعبیر نشود.

۶) آنچنان که در بحث سند آمایش وزارت علوم توسط رییس ستاد نقشه علمی کشور در ستاد انقلاب فرهنگی گفته شده است بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی سند آمایش علمی و پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی می بایست دز ذیل سند آمایش وزارت علوم باشد و برنامه ریزی ها و هدایتگری های وزارت علوم برای دانشگاه آزاد لازم الاجرا پیش بینی شده است. با این حساب ممکن است سال دیگر ظرفیت بعضی رشته محل های دانشگاه آزاد توسط وزارت علوم بر اساس نقشه جامع علمی کشور به صفر برسد و یا به طور قابل توجهی کاهش یابد. مثلا تهران مرکز با مصوبه وزارت علوم مجوز پذیرش ۳ دانشجو را داشته باشد بجای ۱۰ دانشجو(بر اساس فرمایشات جناب مکانیک عزیز ظرفیت ۱۰ نفری را عرض کردم). توجه کنید در سال آتی این وزارت علوم است که ظرفیتها را کنترل و نهایی میکند و در دفترچه ذیربط منتشر می کند.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

12 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهندسی
آبان ۳, ۱۳۹۵ ۹:۵۲ ب٫ظ

تفسیر خوبی شده بود. تشکر بایستی دوره دکترا خیلی سختگیرانه باشد.

سروش
آبان ۱, ۱۳۹۵ ۷:۰۱ ق٫ظ

با این اوصاف یا امسال خیلی سخت شاید قبول شویم یا برای همیشه دکتری را فراموش کنیم؟؟؟؟؟

بهنام یوسفی
مهر ۲۹, ۱۳۹۵ ۸:۱۷ ق٫ظ

آزمون دکتری از سال ۹۰ تاکنون دستخوش بسیاری تغییرات شده است که آخرین آن ادغام آزمون تحصیلات تکمیلی در بخشهای دولتی و غیر دولتی (دانشگاه آزاد) بوده است. به گزارش پی اچ دی تست، متن حاضر توسط یکی از کاربران محترم سایت ارسال شده است که خدمت شما عزیزان تقدیم می شود. برخی داوطلبان در کوران این تغییرات به منفعتی بزرگ رسیدند و بی دغدغه وارد دوره دکتری شدند و برخی نیز در عین شایستگی به صف مردودین پیوستند. مصاحبه های نا متوازن و غیر عادلانه که حتی فرم بندی و نمره گذاری آن برای مراحل مختلف مصاحبه وزارت علوم هم نتوانست عدالت کاملی ایجاد کند باعث شد امسال هم معترضین بسیاری به روند برگزاری مصاحبه ها وجود داشته باشد. حال پرسش این است: آینده چگونه رقم خواهد خورد؟ یا به عبارتی دور نمای آینده غبار آلود است یا امیدی به بهبود اوضاع وجود دارد؟! برای پاسخ ابتدا باید بستر و فضای موجود را ترسیم کنیم: ۱) آزمون دکتری با ۵۰ درصد تاثیر آزمون کتبی برگزار خواهد شد. سوالات توسط چند نفر از اساتید از میان بانک سوالات پیشنهادی یا ارسال شده از دانشگاه های عمدتا دولتی انتخاب خواهد شد. هیچ تضمینی نیست که شما منابع لازم را مطالعه کرده باشید. بنابراین حجم کتابهای قابل مطالعه بسیار افزایش خواهد یافت و البته این حجم متون وقت بسیاری برای مطالعه خواهد خواست و طبیعتا وقت هم کم خواهد بود. ۲) در سال اول اجرای کنکور مشترک نمره کل ۵۰ درصد به مصاحبه مربوط خواهد بود و میدان مصاحبه عرصه رقابت و… ادامه نظر»

علیرضا
مهر ۲۸, ۱۳۹۵ ۵:۰۱ ب٫ظ

مدیریت دولتی واحد خوراسگان یا دهاقان کسی هست که بخواهد با واحد رفسنجان جابجا کند.من واحد رفسنجان قبول شدم ولی ساکن اصفهان هستم.

علی
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۱۱:۴۲ ب٫ظ

اینکه دکتری پذیرشش کم باشه به نفع همه است. در اینصورت اونی که قبول میشه میدونه کار هست مثل تخصص پزشکی. دکتری ۱۲هزارتا دولایه همینقدرم میگن آزاد ولی تخصص پزشکی همش ۳هزارتا

صبا
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۱۰:۵۷ ب٫ظ

کسی نمیدونی زمان اعلام تکمیل ظرفیت دانشگاههای دولتی کی هست؟

...
مهر ۲۹, ۱۳۹۵ ۱۲:۲۳ ب٫ظ
پاسخ به  صبا

مگه داریم؟

میلاد- مالی
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۶:۰۲ ب٫ظ

بسیار عالی. امیدوارم ظرفیت ها کم بشه تا تنها افراد شایسته بتونن به این درجه نایل بشن.

سیما
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۸:۳۷ ب٫ظ
پاسخ به  میلاد- مالی

کم شدن ظرفیت ها لزوما به منزله ی پذیرش افراد شایسته نیست!
امسال در رشته ی ما دانشگاه تهران از ۳ نفری که پذیرش کرد، ۲ نفر سهمیه داشتند، رتبه ی کل یکی رو که میدونم دویست بود
ضمن اینکه رتبه ۴ کشور هیچ دانشگاهی پذیرش نشد!
کم و زیاد شدن ظرفیت نیست که باعث گزینش افراد شایسته میشه، به نظرم تجمیع مصاحبه ها و کاهش اعمال سلیقه ی اساتید بهتر میتونه متضمن شایسته سالاری باشه

مرتضی
مهر ۲۹, ۱۳۹۵ ۲:۰۸ ق٫ظ
پاسخ به  سیما

طبق قانون سهمیه واسه رشته هایی لحاظ میشه که حداقل ظرفیتشون ۴ تا به بالا باشه اونوقت یکیش میشه سهمیه اساتید یا شاهد یا بسیج

رضا معماری
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۲:۵۵ ب٫ظ

متن بسیار علمی و دقیق بود
با تشکر از نویسنده اش

فلسفه ت.ت
مهر ۲۷, ۱۳۹۵ ۱۱:۳۵ ق٫ظ

درود بر اسد الله خان و phdtest محبوب.