مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
عالم زاده
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
عالم زاده

حضور ۱۱ دانشگاه ایرانی در جمع هزار مؤسسه برتر دنیا

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

پایگاه خبری یو.اس.نیوز جدیدترین رتبه بندی دانشگاه ها را اعلام کرد که بر اساس آن ایران در ۳ حیطه، رتبه اول خاورمیانه را کسب کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی، با اعلام این خبر افزود: پایگاه خبری یو.اس.نیوز سومین فهرست سالانه دانشگاه های برتر دنیا را منتشر کرد.

دهقانی گفت: یو.اس.نیوز یکی از نظام های رتبه بندی معتبر در سطح دنیاست و از سال ۱۹۸۳ دانشکده های آمریکا را مورد رتبه بندی قرار داده است. این پایگاه با بیش از ۳۰ سال تجربه در رتبه بندی دانشگاهی، از سال ۲۰۱۵ میلادی اقدام به رتبه بندی دانشگاه ها در سطح جهانی کرده است.

سرپرست ISC افزود: این پایگاه همچون دیگر نظام های رتبه بندی، تعداد دانشگاه های مورد ارزیابی خود را در سال ۲۰۱۷ میلادی افزایش داد و از ۷۵۰ در سال ۲۰۱۶ میلادی به یک هزار دانشگاه رساند. بدین ترتیب تعداد دانشگاه های بیشتری توانستند ضمن حضور در این رتبه بندی، فرصت بررسی عملکرد خود را در سطح جهانی پیدا کنند.

وی ادامه داد: دانشگاه هاروارد، موسسه فناوری ماساچوست و استنفورد رتبه اول تا سوم جهانی را به دست آوردند. دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و موسسه فناوری کالیفرنیا نیز موفق به کسب رتبه های ۴ و ۵ در سطح دنیا شدند. دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج نیز از انگلستان توانستند رتبه های ۱ و ۲ اروپا و ۶ و ۷ جهانی را در سال ۲۰۱۷ کسب کنند.

دهقانی اظهار داشت: یو.اس. نیوز از ۱۲ شاخص جهت ارزیابی و رتبه بندی دانشگاه ها بهره می گیرد که این شاخص ها در جدول زیر نمایش داده شده است. همچنین این شاخص ها نسبت به سال گذشته، اندکی تفاوت کرده اند.

شاخص های رتبه بندی یو.اس.نیوز سال ۲۰۱۷

شاخص

وزن (درصد)

شاخص

وزن (درصد)

اعتبار جهانی پژوهش

۱۲.۵

تعداد مقالات پر استناد (۱۰ درصد برتر)

۱۲.۵

اعتبار منطقه ای پژوهش

۱۲.۵

درصد مقالات پر استناد (۱۰ درصد برتر)

۱۰

انتشارات

۱۰

همکاری های بین المللی

۱۰

تاثیر استناد نرمال شده

۱۰

تعداد مقالات ۱ درصد برتر

۵

کتاب

۲.۵

کنفرانس

۲.۵

مجموع استناد

۷.۵

درصد مقالات ۱ درصد برتر

۵

وی گفت: شاخص های کتاب سنجی بر اساس اطلاعات نمایه شده در پایگاه اطلاعاتی وب.آو.ساینس برای یک دوره ۵ ساله ۲۰۱۰-۲۰۱۴ مورد محاسبه قرار می گیرند.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: بر اساس نتایج منتشر شده پایگاه خبری رتبه بندی سال ۲۰۱۷ یو.اس.نیوز ، ۱۱ دانشگاه از کشورمان توانستند خود را در فهرست دانشگاه های برتر جهان قرار دهند.

وی افزود: دانشگاه های صنعتی شریف، تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی امیرکبیر، آزاد اسلامی واحد کرج، علم و صنعت ایران، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند با کسب رتبه های ۱ الی ۱۱ در سطح کشور، در فهرست هزار دانشگاه برتر دنیا جا گیرند.

دهقانی گفت: این در حالی است که در سال گذشته تعداد دانشگاه های کشور در فهرست یو.اس.نیوز ۸ دانشگاه بود.

وی خاطرنشان کرد: این اولین سالی است که ۳ دانشگاه تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی توانستند در رتبه بندی یو.اس.نیوز حاضر شوند. در جدول زیر وضعیت دانشگاه­های کشور در رتبه بندی یو.اس.نیوز نشان داده شده است.

وضعیت دانشگاه­های کشور در رتبه بندی یواس نیوز
دانشگاهرتبه جهانی سال ۲۰۱۵رتبه جهانی سال ۲۰۱۶رتبه جهانی سال ۲۰۱۷
صنعتی شریف۳۷۷۴۳۵۴۰۵
تهران۳۶۰۳۷۹۴۴۸
صنعتی اصفهان۴۷۲۵۴۷۵۲۳
صنعتی امیرکبیر۵۹۹۶۰۱
آزاد واحد کرج۷۳۶۶۲۹
علم و صنعت ایران۷۱۷۷۲۴
علوم پزشکی تهران۶۱۲۷۴۵
تربیت مدرس۶۹۹۷۵۷
تبریز۷۷۷
فردوسی مشهد۸۲۰
علوم پزشکی شهید بهشتی۹۱۱

وی افزود: دانشگاه صنعتی شریف با ۳۰ پله رشد نسبت به سال گذشته توانست رتبه نخست ایران و ۴۰۵ جهان را کسب کند. دانشگاه تهران رتبه دوم ایران و صنعتی اصفهان رتبه سوم ایران را به دست آوردند.

دهقانی یادآور شد: در بین ۱۱ دانشگاه ایران، دانشگاه آزاد اسلامی کرج رتبه ۵ ایران و ۶۲۹ جهان را کسب کرده است. این دانشگاه با ۱۰۷ رتبه رشد، بیشترین رشد رتبه را در بین دانشگاه های کشور داشته است.

سرپرست ISC افزود: ایران همچون سال گذشته توانسته بعد از ترکیه رتبه دوم منطقه را به لحاظ تعداد دانشگاه برتر از آن خود کند. رژیم اشغالگر قدس و عربستان نیز بعد از ایران و به ترتیب با داشتن ۷ و ۴ دانشگاه رتبه های سوم و چهارم منطقه را کسب کرده اند.

در جدول زیر تعداد کل دانشگاه های حاضر در رتبه بندی یو.اس. نیوز و همچنین تعداد دانشگاه های ایران نمایش داده شده است.

تعداد دانشگاه های ایران در رتبه بندی یو.اس.نیوز

سال رتبه بندی

۲۰۱۷

۲۰۱۶

۲۰۱۵

تعداد دانشگاه های ایران

۱۱

۸

۳

تعداد کل دانشگاه ها

۱۰۰۰

۷۵۰

۵۰۰

دهقانی تصریح کرد: علاوه بر رتبه بندی جهانی، این پایگاه در سال ۲۰۱۷میلادی دانشگاه ­های جهان را در ۲۲ حیطه موضوعی رتبه ­بندی و ۴۰۰ دانشگاه­ برتر را در هر شاخه معرفی کرد. لازم به ذکر است که در رتبه بندی موضوعی سال ۲۰۱۶ یو.اس.نیوز تعداد ۲۵۰ دانشگاه را در هر حیطه مورد رتبه بندی قرار داده بود.

وی خاطرنشان کرد: ایران در سال ۲۰۱۷ در ۱۲ حیطه موضوعی دارای نماینده در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا است و این در حالی است که این رقم در سال گذشته برابر با ۸ حیطه بوده است.

دهقانی گفت: ایران در ۳ حیطه داروشناسی و سم شناسی، علوم کشاورزی، و مهندسی بالاتر از ترکیه، عربستان و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است و بدین ترتیب توانست رتبه نخست منطقه را از آن خود کند. دانشگاه تهران در حیطه مهندسی توانست با ۵ پله رشد نسبت به سال گذشته رتبه ۴۵ جهان و اول خاورمیانه را کسب کند.

وی افزود: همچنین دانشگاه تهران در حیطه علوم کشاورزی نیز با کسب رتبه ۷۱ جهانی، به عنوان برترین دانشگاه منطقه در این حیطه معرفی شد. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در حیطه دارو شناسی و سم شناسی برای اولین بار توانست حاضر شود و با کسب رتبه ۸۶ جهانی، بالاتر از کلیه دانشگاه های خاورمیانه قرار گیرد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) افزود: همچنین در حیطه ایمنی شناسی، ریاضی و علم مواد ایران رتبه دوم منطقه را کسب کرده است. لازم به ذکر است که در حیطه ایمنی شناسی هیچ دانشگاهی از عربستان و ترکیه در جمع ۴۰۰ دانشگاه برتر دنیا وجود ندارد.

در جداول زیر عملکرد دانشگاه های کشور در ۱۲ حیطه موضوعی نمایش داده شده است.

جایگاه دانشگاه های ایران در ۱۲ حیطه موضوعی در جهان

دانشگاهفیزیکعلوم کامپیوترعلوم کشاورزیشیمیعلم موادمهندسی
تهران۱۲۰۷۱۲۳۵۱۱۷۴۵
صنعتی شریف۱۹۶۱۵۸۲۲۱۱۴۲۶۰
آزاد واحد کرج۲۶۰۱۳۰۱۶۸۲۶۴۱۹۷۶۳
صنعتی امیرکبیر۸۵۴۰۰۱۵۹۸۰
علم و صنعت ایران۱۸۹۱۶۹۱۱۳
تبریز۳۷۵۱۵۲
صنعتی اصفهان۱۸۰۱۹۱۳۰۹۱۴۰۱۸۸
تربیت مدرس۱۸۴۲۸۹۳۵۱۱۹۱
فردوسی مشهد۱۸۰۳۶۸۲۵۲
علوم پزشکی تهران۳۸۹
دانشگاهریاضیاتداروشناسی و سم شناسیایمن شناسیپزشکیعلوم گیاهی و حیوانیبیولوژی و بیوشیمی
تهران۲۴۲۳۰۷
علوم پزشکی تهران۸۶۱۹۹۲۴۹۳۷۲
تربیت مدرس۳۷۶
آزاد واحد کرج۷۲۳۸۱
صنعتی امیرکبیر۹۳

دهقانی خاطرنشان کرد: در آسیا نیز دانشگاه توکیو با کسب رتبه جهانی ۴۴ در برترین جایگاه این قاره قرار گرفت. دانشگاه ملی سنگاپور و دانشگاه پکینگ چین نیز به ترتیب با کسب رتبه های ۵۰ و ۵۳ در جهان، مقام دوم و سوم آسیا را کسب کردند. چین بعد از آمریکا، بیشترین تعداد دانشگاه برتر دنیا را در خود جا داده است.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

17 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
علی
آذر ۱۱, ۱۳۹۵ ۱۱:۵۲ ق٫ظ

آفرین بر دانشگاه تبریز

ستاره
آبان ۸, ۱۳۹۵ ۱:۱۷ ب٫ظ

ای ول ازاد کرججججج.

مینو
آبان ۸, ۱۳۹۵ ۱۰:۱۱ ق٫ظ

دانشگاه تهران در حیطه فنی مهندسی رتبه ۴۵ را کسب کرده، واقعا هم همین طور است، و دانشجویان دانشکده فنی دانشگاه تهران درمقاطع تحصیلات تکمیلی به راحتی از دانشگاه های برتر دنیا پذیرش می گیرند و در آن دانشگاه ها هم می درخشند. به دانشجویان و اساتید پردیس فنی دانشگاه تهران تبریک عرض می کنم

علامت سوال
آبان ۷, ۱۳۹۵ ۱۰:۲۴ ق٫ظ

افرین به دانشگاه ازاد کرج

امیر
آبان ۷, ۱۳۹۵ ۱۰:۰۰ ق٫ظ

آفرین به دانشگاه ازاد کرج، آفرین

علی
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۹:۵۲ ب٫ظ

آفرین

آسمان
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۸:۴۸ ب٫ظ

تبریک می گم به دانشکاه آزاد کرج ، ازادی ها رو سربلند کرد

آذر
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۱:۲۱ ب٫ظ

سلام
من خودم دانشجوی آزاد کرج بودم دانشکده فنی مهندسی ،لطفا قضاوت نکنید واقعا در مقطع دکترا و فوق اساتید خوبی داره و مقالات عالی نوشته می شه . من خودم حداقل برای چندتا از دانشجویان دانشگاه علوم تحقیقات کار پایان نامه و مدل سازی انجام دادم.
دانشگاه خوبی هست حالا شاید نه خیلی عالی اما بی انصافی هم نکنید اگه ازش درست اطلاع ندارید .

شوکا
آبان ۹, ۱۳۹۵ ۲:۱۳ ب٫ظ
پاسخ به  آذر

در بین ازاد ها ممکن بهتر باشه

علیرضا
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۱۱:۴۴ ق٫ظ

من خودم دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه آزاد کرج هستم این رتبه بندی یواس اصلا جزو امار رتبه بندی دانشگاه نیست. دانشگاه شهید بهشتی(نه علوم پژشکی) – علامه طباطبایی- خواجه نصیر، الزهرا- ارومیه- بوعلی- باهنر – رازی-گیلان و … خیلی بالاتر از این دانشگاه پولی (آزاد کرج و علوم تحقیقات) هستند. رنکینگ بین اللمی براساس رتبه بندی موسسات شانگهای- وبومتریک معتبر هستند.

دوست
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۱۱:۲۵ ق٫ظ

این نشان دهند اساتید خوب و کادر پژوهش خوب است که باعث شده دانشگاه آزاد کرج به دانشجویانشان حتما بها بدهد که آنها نام این دانشگاه را در مقالات خارجی خود درج کنند

رضائی
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۱۱:۰۹ ق٫ظ

واقعا آفرین به دانشگاه آزاد کرج.

دانشجوی دکتری علوم و تحقیقات
آبان ۶, ۱۳۹۵ ۷:۵۰ ق٫ظ

فقط علوم تحقیقات تهران

محسن
آبان ۵, ۱۳۹۵ ۹:۲۳ ب٫ظ

ازاد کرج تاحالا کجا بوده

reza
آبان ۵, ۱۳۹۵ ۹:۰۲ ب٫ظ

مرسی دانشگاه ازاد کرج. واقعاٌ آفرین.

دکتر
آبان ۵, ۱۳۹۵ ۷:۵۰ ب٫ظ

آفرین دانشگاه آزاد کرج