مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده

آیین نامه دکتری دانشگاه آزاد | تعداد واحد درسی و رساله + طول دوره

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

آیین نامه دوره دکتری دانشگاه آزاد اسلامی منتشر شد.

به گزارش پی اچ دی تست، متن شیوه نامه دوره دکتری دانشگاه آزاد به شرح زیر است:

متن شیوه نامه دوره دکتری تخصصی دانشگاه آزاد

مقدمه

شورای عالی برنام ریزی آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی همسو با متولیان و برنامه ریزان حوزه‌ی آموزش عالی کشور بازنگری آیین نامه ها، ضوابط و مقررات آموزشی را در صدر اولویت های کاری خود قرار داده است. برای نیل به این مقصود و با هدف ارتقای کیفیت در دوره های آموزش عالی شیوه نامه آموزشی- پژوهشی دوره دکتری تخصصی با همکاری و هماهنگی واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی، بهره مندی از نظرات کارشناسان و متخصصان امر آموزش و با رعایت ضوابط کلی آیین نامه دوره دکتری مصوب وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تهیه و تدوین شده است.

بخش اول: اهداف و تعاریف

ماده ۱. هدف از تدوین این آیین‌نامه تعیین چارچوبی برای اجرای صحیح دوره دکتری تخصصی در تمامی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

ماده ۲. برای رعایت اختصار: تعاریف زیر در این شیوه نامه به کار می رود:

۱- وزارت: وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.

۲- وزارتین: منظور وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.

۳- موسسه: دانشگاه ها و موسسه های آموزش عالی دولتی و غیردولتی است که دارای مجوز پذیرش دانشجوی دوره دکتری از وزارت هستند.

۴- دانشگاه: دانشگاه آزاد اسلامی است.

۵- واحد دانشگاهی: منظور واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی است.

۶- دانشکده: منظور مجموعه ای از گروه های آموزشی در یک واحد دانشگاهی است.

۷- گروه آموزشی: مجموعه‌ای متشکل از اعضای هیأت علمی که دارای تخصص مشابه در یک رشته علمی هستند.

۸- دوره دکتری تخصصی: دوره تحصیلی که پس از دوره کارشناسی ارشد یا دکتری حرفه ای آغاز میشود و دانشجو طبق برنامه درسی مصوب مدرک دکتری دریافت می‌کند.

۹- رشته تحصیلی: یک برنامه آموزشی که با محتوا و روش شناسی خاص، در قالب برنامه درسی اجرا می‌شود.

۱۰-برنامه درسی: مجموعه به هم پیوسته ای از دروس و فعالیت‌های هر رشته تحصیلی است که اهداف مشخصی را دنبال می کند.

۱۱- واحد درسی: دانش و مهارت هایی است که برای یادگیری دانشجو در طول یک نیمسال تحصیلی با زمان معادل آن در نظر گرفته می‌شود.

۱۲- دانشجو: فردی که در یکی از رشته های دوره تحصیلی دکترای تخصصی، برابر ضوابط معین پذیرفته شود و در آن دوره ثبت نام کند و به تحصیل اشتغال ورزد.

۱۳- دانش آموخته: فردی که یکی از دوره‌های تحصیلی آموزش عالی را با موفقیت به پایان رساند و برابر ضوابط معین مدرک تحصیلی آن دوره را دریافت کند.

۱۴- مرخصی تحصیلی: مدت زمان مشخصی است که دانشجو برابر ضوابط معین و به طور موقت به تحصیل اشتغال ندارد.

۱۵- انصراف از تحصیل: فرایندی که در آن دانشجو به طور خودخواسته از ادامه تحصیل خودداری کند.

۱۶- آموزش حضوری: شیوه‌ای از آموزش است که دانشجو در آن تمام تحصیل خود را به صورت تمام وقت انجام می‌دهد.

۱۷- کمیته ارزیابی جامع: منظور کمیته ای است که مسئولیت برگزاری ارزیابی جامع را عهده دار می باشد.

۱۸- ارزیابی جامع: آزمونی تخصصی است که پس از گذراندن واحدهای دوره آموزشی با هدف ارزشیابی توانمندی‌های آموزشی و پژوهشی دانشجو برگزار می شود.

۱۹- رساله: گزارش مکتوب حاصل از یک فعالیت پژوهشی دانشجوی دوره دکتری تخصصی است که در یک زمینه مشخص از یک رشته تحصیلی و با راهنمایی استاد استادان راهنما و استاد استادان مشاور تدوین می‌شود.

۲۰- مدرس: عضو هیأت علمی یا کسانی که صلاحیت تدریس آنها به تأیید واحد دانشگاهی رسیده باشد.

۲۱- استاد راهنما: یکی از اعضای هیأت علمی دارای مدرک دکتری تخصصی است که مسئولیت راهنمایی دانشجو را در طول دوره دکتری به عهده دارد.

۲۲- استاد مشاور: یکی از اعضای هیأت علمی دارای مدرک دکتری تخصصی است که مسئولیت مشاوره دانشجو را در انجام رساله دکتری را به عهده دارد.

۲۳- هیأت داوران: مجموعه‌ای متشکل از اعضای هیأت علمی است که مسئولیت ارزیابی رساله دانشجو را بر عهده دارند.

۲۴- شیوه نامه: شیوه نامه اجرایی دوره دکتری تخصصی است.

۲۵- شورا: منظور شورای تحصیلات تکمیلی است که در سطح دانشکده/ واحد دانشگاهی تشکیل می شود.

بخش دوم: شرایط و ضوابط پذیرش دانشگاه آزاد

ماده ۳. شرایط عمومی و اختصاصی ورود به دوره دکتری تخصصی عبارتند از:

الف) داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد ناپیوسته یا بالاتر و دکتری حرفه ای مورد تأیید «وزارتین» یا دانشگاه.

ب) داشتن صلاحیت‌های علمی و عمومی ورود به دانشگاه برابر ضوابط معین.

ج) قبولی در آزمون ورودی دوره دکتری تخصصی دانشگاه و یا کسب پذیرش از دانشگاه مطابق مقررات مصوب وزارتین.

د) احراز توانایی در زبان خارجی طبق ضوابط و مقررات دانشگاه.

تبصره ۱: پذیرش دانشجوی مشمول مقررات استعدادهای درخشان طبق مصوبات شورای هدایت استعدادهای درخشان وزارت و پذیرش داوطلبان خارجی طبق مصوبات مراجع ذی‌ربط انجام می شود.

تبصره ۲: دانشجویان دارای مدرک کارشناسی ارشد آموزش محور نمی توانند بدون آزمون وارد دوره دکتری تخصصی شوند.

تبصره ۳: دانشجوی دکتری دکتری تخصصی موسسه خارج از کشور می تواند طبق آیین نامه انتقال دانشجویان خارج به داخل، مصوب وزارت و مطابق مقررات مربتط با آن در دانشگاه به یکی از واحدهای دانشگاهی منتقل شود.

ماده ۴. تغییر رشته/گرایش و انتقال دانشجوی دوره دکتری تخصصی ممنوع است.

ماده ۵. تحصیل در دوره دکتری تخصصی به صورت تمام وقت است. همچنین تحصیل همزمان دانشجوی این دوره در همان دوره یا سایر دوره های تحصیلی ممنوع است.

بخش سوم: مشخصات استاد/استادان راهنما و مشاور دکتری

ماده ۶. استاد راهنما به پیشنهاد دانشجو و از میان اعضای هیأت علمی واحد محل تحصیل و با مرتبه علمی حداقل استادیاری با تایید شورای گروه آموزشی تعیین می شود. دانشجوی دوره دکتری تخصصی مجاز است علاوه بر استاد راهنمای اصلی، استاد راهنمای دوم نیز با تایید شورای گروه آموزشی و رعایت ضوابط تحصیلات تکمیلی دانشگاه داشته باشد.

تبصره ۱: استاد راهنما باید حداقل سه سال سابقه تدریس در دوره های تحصیلات تکمیلی داشته، حداقال دو پایان نامه کارشناسی ارشد دفاع شده را راهنمایی کرده باشد و حداقل دو مقاله در مجلات علمی معتبر (غیر از مقالات مستخرج از رساله خود) به چاپ رسانده باشد. استاد راهنمای دوم از الزام چاپ دو مقاله مستثنی است.

تبصره ۲: در ابتدای سال اول تحصیلی هر دانشجو، باید استاد راهنما تعیین شود. تا زمانی که استاد راهنما انتخاب نشده است “مدیر گروه “وظایف استاد راهنما را به عهده میگیرد.

تبصره ۳: استاد (استادان) راهنما می‌بایست در قالب ظرفیت مجاز خود اقدام به پذیرش دانشجو نمایند. اگر استاد راهنمای دوم خارج از واحد دانشگاهی باشد آنگاه ظرفیت کامل برای استاد راهنمای اول محاسبه می‌شود.

تبصره ۴: انتخاب استاد/ استادان مشاور به پیشنهاد استاد راهنما و تایید شورای گروه آموزشی، از بین اعضای هیأت علمی با حداقل مرتبه استادیاری و دو سال سابقه تدریس در دوره‌های تحصیلات تکمیلی، راهنمایی دو پایان نامه کارشناسی ارشد مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو امکان‌پذیر است.

بخش چهارم: ضوابط و مقررات آموزشی دوره دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۷. واحد دانشگاهی موظف است برنامه درسی مصوب را برای دوره‌ای که در آن با مجوز دانشگاه دانشجو پذیرفته است، اجرا کند.

ماده ۸. آموزش در دوره دکتری تخصصی در دانشگاه مبتنی بر نظام واحدی انجام می‌شود.

تبصره: هر نیمسال تحصیلی هجده هفته، شامل شانزده هفته آموزش و دو هفته ارزشیابی پایان نیمسال است.

طول دوره دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۹. مدت مجاز تحصیل در دوره دکتری تخصصی، حداقل شش نیمسال و حداکثر هشت نیمسال تحصیلی است.

تبصره: در صورتی که دانشجو در مدت مقرر دانش‌آموخته نشود واحد دانشگاهی اختیار دارد به پیشنهاد استاد/ استادان راهنما مدت تحصیل را حداکثر تا دو نیمسال تحصیلی افزایش دهد. چنانچه دانشجو در این مدت دانش آموخته نشود پرونده وی برای تصمیم گیری در خصوص ادامه تحصیل به کمیسیون موارد خاص استان ارجاع می شود.

تعداد واحد درسی و رساله دوره دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۱۰. تعداد واحدهای دوره دکتری ۳۶ واحد است که از این تعداد ۱۵ تا ۱۸ واحد آن واحدهای درسی و ۱۸ تا ۲۱ واحد پژوهشی است که در برنامه درسی مصوب هر رشته لحاظ میشود.

تبصره ۱: زمینه تحقیقاتی و فهرست دروس دانشجو دوره دکتری تخصصی بایستی در ابتدای تحصیل (شروع نیمسال اول) با نظر استاد راهنما و تایید شورای گروه آموزشی مشخص شود و دانشجو موظف است دروسی که بر اساس زمینه تحقیقاتی وی تعیین شده در طول دوره آموزشی اخذ کرده و بگذراند.

تبصره ۲: دانشجو دوره دکتری تخصصی موظف است در هر نیمسال تحصیلی حداقل ۶ و حداکثر ۱۰ واحد درسی از دروس مصوب سرفصل رشته (با احتساب دروس جبرانی) را انتخاب و ثبت نام نماید، مگر آنکه کمتر از ۶ واحد درسی باقی مانده داشته باشد.

تبصره ۳: در صورت وجود مغایرت تعداد واحد درسی با برنامه درسی مصوب، این تعداد با نظر شورای برنامه ریزی دانشگاه تعیین می‌شود.

حداقل نمره قبولی دروس دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۱۱: حداقل نمره قبولی در هر درس ۱۴ از ۲۰ و میانگین کل قابل قبول پس از گذراندن تمام واحدهای آموزشی ۱۶ از ۲۰ است.

تبصره ۱: دانشجویی که در هر نیمسال تحصیلی در دروس ماخوذه خود نمره قبولی (۱۴ به بالا) کسب نکند، نمرات مردودی اخذ شده همان دروس در کارنامه دانشجو فقط ثبت و در میانگین نیمسال و کل دوره لحاظ نمی شود. در صورتی که نمره دانشجو در یک درس کمتر از ۱۴ باشد، موظف است مجدداً همان را انتخاب کرده و بگذراند.

 تبصره ۲: چنانچه میانگین کل دانشجو در پایان مرحله آموزشی کمتر از ۱۶ باشد، دانشجر مجاز خواهد بود فقط در یک نیمسال تحصیلی علاوه بر سقف واحدهای درسی دوره با نظر استاد راهنما و شورای گروه ذی‌ربط، دروسی را (ترجیحاً از دروس گذرانده شده دوره با نمره کمتر از ۱۶) برای ترمیم میانگین کل اخذ کند و با موفقیت بگذراند، در غیر اینصورت از ادامه تحصیل محروم می‌شود. در هر صورت بالاترین نمره اخذ شده دروس در میانگین کل محاسبه می شود.

ماده ۱۲. ارزیابی پیشرفت تحصیلی دانشجو در هر درس، از سوی مدرس/مدرسان آن درس و براساس حضور و فعالیت دانشجو در کلاس، انجام تکالیف و نتایج آزمون کتبی مرحله ای و پایانی برای دروس نظری و نظری – عملی در هر نیمسال تحصیلی صورت می‌پذیرد و بر مبنای عددی از صفر تا بیست قابل محاسبه است.

تبصره: مهلت اعلام نمره نهایی در مقطع دکتری تخصصی حداکثر یکماه پس از تاریخ امتحان می‌باشد.

تعداد واحد دروس جبرانی دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۱۳. دروس جبرانی: به منظور ارتقای سطح آموزشی دانشجویان دوره دکتری گذراندن دروس جبرانی به تعداد ۴ تا ۱۰ واحد درسی در نیمسال اول تحصیل با حداکثر نیمسال دوم تحصیل الزامی می‌باشد.

تبصره ۱: دروس جبرانی مشترک که تمامی پذیرفته‌شدگان با آزمون و بدون آزمون دوره دکتری تخصصی میبایست بگذرانند، عبارتند از:

– درس روش تحقیق، مقاله و رساله نویسی پیشرفته به ارزش ۲ واحد (نظری)

– درس زبان تخصصی پیشرفته به ارزش 2 واحد (نظری)

تبصره ۲: پذیرفته‌شدگان با آزمون که در برخی از دروس امتحانی خود در آزمون دکتری تخصصی نمره خام کمتر از ۳۳/۳۳ درصد با نمره کل آزمون آنها (درج شده در کارنامه) کمتر از ۵۰ درصد نمره کل (کمتر از ۵۰۰۰) کسب نموده اند، لازم است مطابق نظر شورای گروه تخصصی از دروس مرتبط با دوره کارشناسی ارشد به میزان ۶ واحد علاوه بر دروس جبرانی مشترک به عنوان دروس جبرانی بگذرانند.

تبصره ۳: پذیرفته شدگان بدون آزمون دوره دکتری تخصصی در صورت تشخیص شورای گروه آموزشی از دروس مرتبط با دوره کارشناسی ارشد به میزان حداکثر ۶ واحد درسی (علاوه بر دروس جبرانی مشترک) به عنوان دروس جبرانی بگذرانند.

تبصره ۴: به ازاء هر ۱۰ واحد جبرانی یک نیمسال تحصیلی به مدت مجاز تحصیل دانشجو افزوده می‌شود.

 تبصره ۵: کسب نمره قبولی ۱۴ در دروس جبرانی الزامی است ولیکن نمره مذکور در میانگین نیمسال و میانگین کل دانشجو محاسبه نمی‌شود.

تبصره ۶: محتوای دروس جبرانی به تشخیص شورای گروه آموزشی خواهد بود.

ماده ۱۴. حضور دانشجو در تمامی برنامه‌های درسی و دیگر فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی دوره الزامی است. چنانچه دانشجو در طول نیمسال تحصیلی، بیش از سه شانزدهم از کلاس‌های یک درس غیبت کند، آن درس حذف آموزشی (غیبت سه شانزدهم) خواهد شد. در این صورت رعایت حداقل شش واحد در طول نیمسال برای دانشجو الزامی نیست، ولی نیمسال مذکور به عنوان یک نیمسال کامل جزو مدت مجاز دوره تحصیلی وی محسوب می‌شود.

ماده ۱۵. غیبت در جلسه امتحان موجب حذف آموزشی (غیبت در جلسه امتحان) آن درس خواهد شد.

ماده ۱۶. دانشجو می‌تواند حداکثر برای دو نیمسال تحصیلی با کسب موافقت واحد دانشگاهی، از مرخصی تحصیلی استفاده نماید. درخواست مرخصی تحصیلی باید قبل از شروع ثبت نام در هر نیمسال تحصیلی به واحد دانشگاهی تسلیم و موافقت واحد دانشگاهی کسب گردد موافقت واحد دانشگاهی با مرخصی تحصیلی دانشجو با توجه به وضعیت تحصیلی وی صورت می گیرد و منوط به این است که ادامه تحصیل دانشجو از آن به بعد با مشکل مواجه نشود.

تبصره ۱: مدت مرخصی تحصیلی جزو سنوات تحصیلی دانشجو محسوب می شود.

تبصره ۲: بررسی سایر مصادیق مرخصی تحصیلی مانند مرخصی زایمان، مرخصی پزشکی در صورت تایید پزشک معتمد واحد دانشگاهی، ماموریت همسر یا والدین، بدون احتساب در سنوات تحصیلی در اختیار واحد دانشگاهی است.

ماده ۱۷. دانشجوی متقاضی انصراف از تحصیل، باید درخواست انصراف خود را شخصاً و به صورت کتبی به واحد دانشگاهی تسلیم کند دانشجو پس از انصراف امکان بازگشت به تحصیل را ندارد و واحد دانشگاهی مجاز است با رعایت ضوابط و مقررات ارائه درخواست کتبی دانشجو فقط گواهی گذراندن واحدهای درسی که در آن ها نمره قبولی کسب نموده به وی اعطاء نماید.

ماده ۱۸. معادل سازی دروس در دوره دکتری تخصصی (اعم از دروس جبرانی و دوره) با نظر شورای گروه آموزشی و با رعایت مفاد مصوبه جلسه ۲۳۷ مورخ 16/9/95 شورای برنامه آموزشی و درسی دانشگاه (بخشنامه شماره ۷۲۵۳۰/۳۰ مورخ ۹۵/۱۰/۸) انجام می‌شود.

مدرک زبان لازم دوره دکتری دانشگاه آزاد

ماده ۱۹. برای ورود به مرحله ارزیابی جامع، کسب میانگین کل حداقل ۱۶ از تمام واحدهای آموزشی دوره الزامی است. همچنین اخذ نمره قبولی در آزمون زبان خارجی که در زمان ارائه به واحد دانشگاه بیش از دو سال از اخذ آن نگذشته باشد الزامی است. آزمون های زبان خارجی قابل قبول عبارتند از:

EPT (IAU EPT) – MSRT (MCHE) – IELTS – TOLIMO – TOFEL: Paper Based Test (PBT) – Internet Based Test (IBT)

تبصره: تعیین حداقل نمرات قابل قبول آزمون‌های زبان به عهده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه می باشد.

برای مشاهده آخرین بخشنامه مدرک زبان دکتری دانشگاه آزاد کلیک کنید.

ماده ۲۰. حداقل نمره قبولی در ارزیابی جامع ۱۶ است؛ در غیر اینصورت دانشجو مجاز است صرفاً یکبار دیگر در ارزیابی جامع شرکت کند و آن را با موفقیت بگذراند والا پرونده دانشجو برای تصمیم گیری در خصوص امکان شرکت مجدد در ارزیابی جامع به کمیسیون موارد خاص دانشگاه سازمان مرکزی ارجاع می‌شود.

تبصره: نحوه ارزیابی جامع که به منظور ارزشیایی توانمندی‌های آموزشی و پژوهشی دانشجو انجام می‌شود، طبق شیوه‌نامه شماره ۳۰/۸۲۶۳۴ مورخ ۹۵/۱۱/۱۲ دانشگاه خواهد بود.

بخش پنجم: ضوابط و مقررات پژوهشی

ماده ۲۱. گذراندن موفقیت آمیز ارزیابی جامع و تصویب طرح پیشنهادی رساله شرط لازم برای شروع فعالیت‌های پژوهشی در دوره دکتری تخصصی است.

رساله دکتری دانشگاه آزاد چند واحد است؟

تبصره: تعداد واحدهای رساله حداقل ۱۸ و حداکثر ۲۱ واحد بوده که دانشجو باید واحدهای آن را در سه تیمسال تحصیلی (حداکثر ۸ واحد رساله در یک نیمسال) انتخاب نماید.

ماده ۲۲. موضوع رساله (طرح پیشنهادی رساله):

دانشجو موظف است پس از اتمام دوره آموزشی (گذراندن موفقیت آمیز ارزیابی جامع) پیشنهاد رساله خود را با هماهنگی استاد راهنما تعیین و پس از تصویب شورای گروه آموزشی و شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده واحد دانشگاهی و پس از تایید هیات داوران پیشنهادی رساله فعالیت پژوهشی خود را آغاز کند.

ماده ۲۳. دانشجو مجاز است در زمان تدوین رساله دکتری و برای ادامه فعالیت‌های پژوهشی خود در مدت مجاز تحصیلی با عنوان فرصت تحقیقاتی به یکی از موسسه های آموزش عالی داخلی با خارجی سفر کند.

 ماده ۲۴. دانشجو پس از تدوین رساله و تایید استاد راهنما به شرط کفایت دستاوردهای علمی و پذیرش/چاپ مقالات مستخرج از رساله می‌تواند در حضور هیات داوران از رساله خود دفاع کند تعداد مقالات لازم به منظور انجام امور دفاع از رساله و فارغ التحصیلی عبارتند از:

۱ – دانشجویان غیر علوم انسانی یکی از موارد ذیل را داشته باشند:

الف- یک مقاله نمایه شده بین‌المللی با رده Q1

ب- یک مقاله نمایه شده بین المللی با رده Q2 و یک مقاله علمی – پژوهشی (مستخرج از رساله) مورد تایید وزارتین.

ج -دو مقاله نمایه شده بین المللی با رده Q3

۲- دانشجویان علوم انسانی و هنر: دو مقاله علمی – پژوهشی (مستخرج از رساله) مورد تأیید وزارتین.

 تبصره ۱: دانشجویان علوم انسانی و هنر در صورت ارائه مقالات حائز شرایط یکی از بندهای الف، ب و ج نیز می‌توانند از رساله خود دفاع نمایند.

تبصره ۲: جایگزینی هر مقاله با مقاله رده بالاتر بلامانع می‌باشد.

تبصره ۳: مقاله نمایه شده بین المللی با رده Q4 قابل جایگزینی با مقاله علمی – پژوهشی (مستخرج از رساله) مورد تأیید وزارتین می‌باشد.

تبصره ۴: در صورت چاپ یک مقاله نمایه شده بین المللی یا علمی پژوهشی وزارتین( با رعایت ضوابط بند ۲ و ۱) مستخرج از رساله دانشجو می‌تواند از رساله خود دفاع نماید. فارغ التحصیلی وی منوط به چاپ مقاله/مقالات دیگر بر اساس ضوابط یاد شده در این ماده می‌باشد.

ماده ۲۵. ترکیب هیات داوران دفاع از پیشنهاد رساله (پروپوزال) و رساله عبارت است از:

۱- استاد یا استادان راهنما

۲- استاد یا استادان مشاور

٣- سه نفر عضو هیات علمی متخصص در رشته مربوط با حداقل مرتبه استادیاری و بالاتر به عنوان داور به پیشنهاد استاد استادان راهنما و تائید شورای گروه آموزشی شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده/واحد دانشگاهی که لازم است یک عضو از داخل گروه آموزشی و دو عضو خارج از واحد دانشگاهی تعیین شوند.

۴- یک نفر از اعضای هیات علمی با مرتبه علمی حداقل استادیار با تائید شورای تحصیلات تکمیلی دانشکده/واحد دانشگاهی به عنوان نماینده شورا و مسئول هیات داوران برای نظارت بر جلسه دفاعیه رساله دانشجو و بدون حق رأی شرکت می نماید.

ماده ۲۶. نمره رساله در میانگین کل محاسبه نمی‌شود و ارزیابی بر اساس کیفیت علمی، میزان نوآوری، چگونگی دفاع از رساله، یافته های پژوهشی مستخرج از رساله و نحوه نگارش آن صورت می پذیرد و ارزشیابی آن به شرح ذیل انجام می شود.

الف: مردود (کمتر از ۱۶).

ب: قبول با درجه خوب (۱۶ تا 99/17) خیلی خوب (۱۸ تا ۱۸/۹۹)؛ عالی (۱۹ تا ۲۰).

تبصره ۱: نمره رساله، میانگین نمره استادان راهنما و مشاور (صرفا یک نمره) و نمره هر یک از اعضاء هیات داوران می باشد.

تبصره ۲: چنانچه رساله دانشجو «مردود» اعلام شود، بنا به تشخیص هیات داوران، طی حداکثر یک نیمسال، در سقف مدت مجاز تحصیل به دانشجو اجازه داده می‌شود تا دوباره در جلسه دفاع شرکت و از رساله خود دفاع کند.

تبصره ۳: دانشجویی که در فرصت تعیین شده نتواند از رساله خود با درجه قبولی دفاع کند، فقط گواهی گذراندن واحدهای درسی به وی اعطاء می شود.

ماده ۲۷. تاریخ دانش آموختگی روز دفاع و کسب درجه قبولی از رساله است.

بخش ششم: ضوابط و مقررات نظارت بر شیوه نامه

ماده ۲۸. چنانچه دانشجو در حین تدوین رساله اقدام به تخلف علمی (دستبرد ادبی، جعل، تقلب، رونوشت برداری) دانشگاه برای دانشگاه اثبات شود، مطابق با قوانین و آیین نامه ها و دستورالعمل های مصوب اقدام خواهد شد.

تبصره: احراز و اثبات تخلف علمی دانشجو پس از اتمام رساله، منجر به ابطال مدرک تحصیلی وی خواهد شد.

ماده ۲۹. در موارد زیر دانشجو از ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی محروم می شود:

۱- میانگین کل نمره‌های درسی دانشجو (با رعایت تبصره ۲ ماده ۱۱) کمتر از ۱۶ شود.

۲- دانشجویی که در زمان تعیین شده (با رعایت تبصره ۲ ماده ۲۶) نتواند از رساله خود با درجه قبولی دفاع نماید.

۳- مدت مجاز تحصیل دانشجو (با رعایت ماده ۹) به پایان برسد.

4- صلاحیت علمی دانشجو برای استمرار فعالیت پژوهشی پس از دو بار ارزیابی جامع با (رعایت ماده ۲۰) احراز نشود.

۵- در صورتی که دانشجو بدون کسب موافقت واحد دانشگاهی حتی برای یک نیمسال ترک تحصیل نماید از ادامه تحصیل محروم خواهد شد.

ماده ۳۰. این شیوه نامه در برگیرنده اصول کلی و ضوابط اصلی دوره دکتری تخصصی غیر پزشکی است و مشمول دوره‌های دکتری عمومی دوره تخصصی گروه پزشکی دکتری حرفه ای و دستیاری دامپزشکی نمی‌شود. همچنین واحد دانشگاهی موظف است دستورالعمل‌های اجرایی را به گونه ای تدوین کند که ضمن تحقق اصول کلی شیوه نامه، شروطی مغایر با شیوه نامه برای دانش آموختگان ایجاد نشود.

ماده ۳۱. مسئولیت اجرای مفاد این شیوه نامه بر عهده واحد دانشگاهی بوده و نظارت بر حسن اجرا و تفسیر مفاد آن بر عهده معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه است.

ماده ۳۲. این شیوه نامه مشتمل بر یک مقدمه، ۳۲ ماده و ۳۴ تبصره در جلسه ۲۲۳ مورخ ۹۶/۶/۸ هیات رئیسه دانشگاه به تصویب رسید و اجرای آن برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۶-۹۷ و پس از آن الزامی است.


معدل مشروطی دکتری دانشگاه آزاد چند است؟

چنانچه میانگین کل دانشجو در پایان مرحله آموزشی کمتر از ۱۶ باشد، دانشجو مجاز خواهد بود فقط در یک نیمسال تحصیلی علاوه بر سقف واحدهای درسی دوره با نظر استاد راهنما و گروه ذی ربط، دروسی را (ترجیحاً از دروس گذرانده شده دوره با نمره کمتر از ۱۶) برای ترمیم میانگین کل اخذ کند و با موفقیت بگذراند، در غیر این صورت از ادامه تحصیل محروم می شود.


دانلود آیین نامه دکتری دانشگاه آزاد

برای دانلود آخرین آیین نامه دوره دکتری دانشگاه آزاد به لینک زیر مراجعه کنید:

دانلود آیین نامه دوره دکتری رشته های غیرپزشکی دانشگاه آزاد

ثبت‌نام
باخبرم کن!

35 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
سهراب
شهریور ۸, ۱۴۰۲ ۱:۵۹ ب٫ظ

با سلام و احترام،
در رابطه با رساله دکتری سوالی داشتم. آیا رساله دکتری ۱۸ واحد نظری است یا ۱۸ واحد عملی محاسبه می‌شود؟ آیا در تبصره‌های وزارت علوم ذکر شده است؟ سپاس فراوان

علی
بهمن ۵, ۱۴۰۲ ۵:۰۲ ب٫ظ
پاسخ به  سهراب

عملی

علی
مهر ۱۱, ۱۴۰۰ ۱۱:۲۱ ب٫ظ

سلام. اگه بعد از ازمون جامع ثبت پروپوزال یک ترم طول بکشه شهریه این یک ترم چگونه حساب میشه؟ ایا در این ترم ک پروپوزال ثبت نشده باید رساله برداریم یا نه؟ سوال اخر اینکه اگه قبل از ثبت پروپوزال واحد رساله رو بگیریم و شهریه ان را پرداخت کنیم ایا مشکلی پیش میاد؟

علی
بهمن ۵, ۱۴۰۲ ۵:۰۳ ب٫ظ
پاسخ به  علی

۳ترم فرصت دارید کارهای رساله را انجام بدید

محمد ۵۴
شهریور ۲۸, ۱۴۰۰ ۶:۴۰ ب٫ظ

با سلام دو سوال خدمتتان دارم ۱- ایا در رشته علوم انسانی حقوق خصوصی واحد های رساله عملی محسوب است یا نظری ؟ ۲- ایا دانشجو می تواند در یک ترم اخذ رساله برای دفاع اعلام امادگی کند یا باید حتما سه نیم سال را مشغول به پژوهش رساله طی نماید ؟ با تشکر

سمیرا
شهریور ۵, ۱۴۰۰ ۳:۱۹ ق٫ظ

سلام
آیا امکانش هست که نمره دروس جبرانی در مقطع دکترا جایگزین نمره همون درس در مقطع ارشد بشه؟

امید
بهمن ۱۷, ۱۴۰۰ ۴:۲۵ ب٫ظ
پاسخ به  سمیرا

سلام اگر تو ارشد گذروندی دیگه نیازی نیست

ناشناس
تیر ۷, ۱۴۰۰ ۷:۱۴ ب٫ظ

چرا بعد از گذراندن حداکثر ترم های مجاز و حداکثر ترم های مرخص گرفته شده باز هم به دانشجو اجازه می دهید که دوره را کامل کند؟ فقط به خاطر پول شهریه؟
دانشج. دانشگاه ازاد الان ترم ۱۴ هست و تازه می خواهد کارهای ازمایشگاه را شروع کند. واقعا خجالت اوره سیستم آموزشیتون. اینها حق الناس هست. این دانشجو حداقل تا ۴ ترم دیگه میتونه پایان نامه بنویسه و مقاله بدهد. چرا اخراجشان نمی کنید؟

ناشناس
شهریور ۵, ۱۴۰۰ ۲:۱۸ ق٫ظ
پاسخ به  ناشناس

دانشجو از جیب خودش پول میدهد از جیب شما نیست که اینقدر ناراحت هستید

ناشناس
بهمن ۲۰, ۱۴۰۱ ۱۰:۱۶ ب٫ظ
پاسخ به  ناشناس

درود بر شما. اکثر دانشجوهای دانشگاه ازاد شاغل هستند و جمعیت فعال جامعه… باید خرسندانه به این موضوع نگاه کرد.

پوریا
اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۰ ۰:۴۴ ق٫ظ

سلام . من یک سوال داشتم. با توجه به این آئین نامه معدل دانشجو دکتری رو فقط سه ترم اولش تعیین میکنه درسته؟ دروس جبرانی هم تاثیری ندارن

محمد
بهمن ۹, ۱۴۰۰ ۷:۳۰ ق٫ظ
پاسخ به  پوریا

سلام
دروس جبرانی در معدل ترم و معدل کل محاسبه نمی شود

دانشجو
اسفند ۲۲, ۱۳۹۹ ۳:۰۰ ب٫ظ

سلام
دوستان فکر می کنم خیلی از بچه های دکتری هستند که ۴ واحد درس جبرانی براشون مانده و برایشان در آزمون جامع مشکل پیش می آید. لطفا دوستانی که این مشکل را دارند بیایید درخواست بدهیم در سایت معاونت تحصیلات تکمیلی دانشگاه ازاد مرکزی یا تماس بگیریدکه انشالله تابستان امسال مجوز دهند ۴ واحد جبرانی بگیریم. چون بنابر بخشنامه ای که مهر ماه دادندکه جاماندگان از سال های قبل می توانند ثبت نام کنند خیلی ها بهمن ماه تازه وارد دانشگاه شدند.

سارا
بهمن ۲۵, ۱۳۹۹ ۲:۲۹ ب٫ظ

سلام من دودرس جبرانی رو پاس نکردم الان ترم چهارم میرم این دروس ارائه نشد باید برای ترم بعد بردارم این ترم کلا نمی تونم درسی بردارم سوالم اینه میتونم ارمون جامع بردارم بعدا ترم بعد اوون جبرانی بردارم معدل کل ام ۱۸ هست اگر این ترم جامع نگیرم کلا دو ترم عقب میفتم لطفا پاسخ بدید ممنونم

دانشجو
تیر ۲۰, ۱۳۹۷ ۳:۱۰ ب٫ظ

ببخشید من به سوال از مدیر گروه داشتم رو چه حسابی می فرمائید این بخشنامه براى دانشجوهای ورودی های قبل هم لازم اجرا هست در صورتی که زمانی که ورودی های قبل آمدند انتخاب استاد راهنما اول از هر دانشگاهی آزاد بود و دقیقا هم در شده در بخشنامه ذکر شده که که برای ورودی ٩۶-٩٧ و پس از آن لازم اجرا هست!!مگر اینکه تبصره دیگری داشته باشد،شما اطلاعات موثقی دارید که قانون هست؟!یا اینکه هر دانشگاهی طبق نظر شخصی می تونه اینجور عمل کنه!؟

الهه
بهمن ۱۹, ۱۳۹۶ ۲:۰۱ ب٫ظ

برای آزمون جامع میشه انتقالی گرفت به یه دانشگاه دیگه

الهه
بهمن ۱۹, ۱۳۹۶ ۲:۰۰ ب٫ظ

سلام
آیا ممکن هست من که دوره دکترامو در دانشگاه خوراسگان اصفهان گذروندم برای آزمون جامع به یکی از دانشگاه آزاد های تهران انتقالی بگیرم ؟
لطفا راهنمایی میکنید ؟

مصطفی
آبان ۷, ۱۳۹۶ ۱۱:۵۴ ق٫ظ

باسلام
دوستان در این شیوه نامه امده که جهت دفاع از رساله باید یک مقاله isi اونم Q1 داشته باشیم همچین چیزی مگه ممکنه؟ مقاله Q1 خیلی مشکله ایا کسی میدونه که این بخشنامه اجباریه یا هر واحدی که دلش بخواد میتونه اینکارو انجام بده یا نده

b
مهر ۳۰, ۱۳۹۶ ۳:۳۷ ب٫ظ

سلام و عرض ادب . دوستان تکلیف کسایی که با نمره مشروط زبان آزمون جامع دادند چی میشه ?ممنون

زهرا
مهر ۲۵, ۱۳۹۶ ۴:۱۵ ب٫ظ

ببخشید نمره قبولی ازمون تولیمو برای ورودی قبل ٩۶ فرق داره؟؟؟
این که تبعیضه

Archi
مهر ۱۶, ۱۳۹۶ ۴:۲۲ ب٫ظ

سلام . منظور از ۵۰۰۰ نمره ازمون کل نمره است یا ۵۰% باید ۵۰۰۰ باشه و در اینصورت کل نمره ۱۰۰۰۰ بوده؟!

دانشجو
مهر ۱۵, ۱۳۹۶ ۱۲:۰۶ ب٫ظ

۵- این شیوه نامه مشتمل بر یک مقدمه، ۳۲ ماده و ۳۳ تبصره در جلسه ۲۲۳ مورخ ۹۶/۶/۸ هیات رئیسه دانشگاه به تصویب رسید و اجرای آن برای دانشجویان ورودی سال تحصیلی ۹۷-۹۶ و پس از آن الزامی است.

برای دانشجویان قبل از ۹۶ چطور؟ طبق شیوه نامه قبلی؟

رسول-کامپیوتر
مهر ۱۵, ۱۳۹۶ ۳:۴۰ ب٫ظ
پاسخ به  دانشجو

بله

مدیر
مهر ۲۴, ۱۳۹۶ ۷:۳۹ ب٫ظ

خیر
طبق آخرین اخبار رسیده، تصمیم گیری برای اجرای مفاد این بخشنامه برای تمام ورودی ها حتی قبل از ۹۶ مربوط به دانشگاه محل تحصیل فرد میباشد.

پس همه دانشگاه ها میتوانند برای تمام ورودی ها از مفاد این بخشنامه استفاده کنند.

@
مهر ۱۵, ۱۳۹۶ ۸:۵۶ ق٫ظ

آقا رسول شما که بدون آزمون قبول شدین چند واحد جبرانی دادن بهتون؟؟
اعتراضی هم به تعداد دروس جبرانی داشتین؟؟

مرجان
مهر ۱۵, ۱۳۹۶ ۸:۵۰ ق٫ظ

با سلام کسی خبر داره تو شیوه نامه دکترا پزوهش محور معدل باید چند باشه . ممنونم کسی جواب بده

داوطلب
مهر ۱۶, ۱۳۹۶ ۲:۳۸ ق٫ظ
پاسخ به  مرجان

مگه شیوه نامه دکتری پژوهش محور هم منتشر شده؟!
این شیوه پژوهش محور خیلی مبهمه، امسال که اصلا پإیرش به صورت پژوهش محور هم نداشتیم! حداقل بگن برنامه سال اینده شون چیه؟! پذیرش داره نداره؟!

کنکوری 1397
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۱۰:۴۲ ب٫ظ

سلام، کسی خبر داره که شیوه نامه دوره دکترا در دانشگاههای سراسری چطوری هست؟
مثل این یکسان هست؟
یا واسه هر دانشگاه فرق می کنه؟

” ممنونم “

روانشناسی
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۸:۰۶ ب٫ظ

باسلام خدمت آقا رسول، نمره زبان ept در شیوه نامه جدیدبرای ورود به آزمون جامع ۵۰ گفته شده، یعنی نمره مشروط ۴۰ قابل قبول نیست؟

جم
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۹:۳۸ ب٫ظ
پاسخ به  روانشناسی

بنظر می رسد برای ورودی های ۹۶ نمره ۵۰ ملاک باشد

رسول-کامپیوتر
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۱۰:۰۹ ب٫ظ
پاسخ به  روانشناسی

چیزی ننوشتن توی شیوه نامه در خصوص نمره مشروط ۴۰
همچنین ۶ تا فرم هم در انتهای شیوه نامه هست
هیچ کدوم از این ۶ فرم توشون فرم تعهد نمره مشروط نیست

رسول-کامپیوتر
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۶:۴۶ ب٫ظ

مرسی که منتشر شد.
البته با تاخیر.

زبان و ادبیات انگلیسی به literature
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۶:۰۴ ب٫ظ

سلام دوستان. طبق این شیوه نامه جدید اگر بخواهیم انصراف بدیم باید هزینه انصراف رو پرداخت کنیم؟؟؟؟؟؟

H:T
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۱۱:۰۷ ق٫ظ

سلام یعنی چی انتقال ممنوع است؟

س
مهر ۱۴, ۱۳۹۶ ۱:۱۵ ب٫ظ
پاسخ به  H:T

من سال پیش اقدام کردم برای انتقالی یا مهمانی کلا ممنوع بود قبول نکردن . این جدید نیست