پارسه
وکیلی
نوگام
کیهان روان
مدرسان شریف
موسسه آموزشی نگاره
عالم زاده
وکیلی
نوگام
دوره نگاره
عالم زاده

توضیحات مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره حذف شرط چاپ مقاله دکتری

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره رای دیوان عدالت اداری مبنی بر حذف شرط چاپ مقاله مستخرج از رساله دکتری توضیحاتی داد.

رضا نقی زاده در گفتگو با خبرگزاری مهر، درباره رأی اخیر دیوان عدالت اداری مبنی بر حذف چاپ یک مقاله علمی – پژوهشی مستخرج از رساله دکتری برای دفاع از پایان نامه اظهار کرد: موضوعی که مطرح شده از سوی رسانه‌ها خیلی بزرگنمایی شد؛ معمولاً یک فاصله زمانی بین پذیرش و چاپ مقاله وجود دارد و حکمی که در حال حاضر صادر شده این است که صرفاً اکسپت مقاله توسط ژورنال‌ها کفایت می‌کند و نیازی به چاپ کاغذی آن نیست و نباید دفاع دانشجویان را تا زمان چاپ کاغذی مقاله به تعویق انداخت؛ بنابراین موضوع انتشار مقاله پابرجاست.

برخی دانشگاه‌ها یک مقاله را برای پذیرش قبول دارند

وی افزود: بسیاری از دانشگاه‌های ما در حال حاضر به این صورت عمل می‌کنند که یک مقاله را به عنوان حداقل شرایط لازم برای دفاع قبول می‌کنند.

مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره اصرار برخی دانشگاه‌ها برای چاپ دو مقاله گفت: ما باید انعطاف در چاپ مقالات را به خود دانشگاه‌ها واگذار کنیم که این موضوع در همه دنیا به همین صورت است. مثلاً کیفیت دانشجوی دکتری در دانشگاه صنعتی شریف یا دانشگاه تهران یا سایر دانشگاه‌های برتر با دانشگاه‌های دیگر متفاوت است. احتمال دارد حتی یک استاد بگوید یک پایان نامه از نظر من زمانی کفایت علمی دارد که سطح مشخصی از دستاوردهای علمی همچون مقاله را داشته باشد.

نقی زاده خاطرنشان کرد: در مقابل دانشگاه‌هایی داریم که دانشجوی دکتری می‌گیرند که سطح این دانشجو با دانشجویان طراز اول در دانشگاه‌های سطح یک قابل مقایسه نیست و بالطبع استانداردها در این نوع دانشگاه‌ها متفاوت و ممکن است در استانداردها تعدیلی داشته باشند.

کیفیت نگارش پایان نامه در دانشگاه‌ها متفاوت است

وی ضمن بیان این مطلب که وزارت علوم حداقل‌هایی را در این خصوص اعلام کرده اما اختیار اصلی دست دانشگاه‌ها است، تصریح کرد: این دانشگاه است که با توجه به کیفیت دانشجویی که قرار است از آن مجموعه فارغ التحصیل شود یک سری دستاوردهای علمی تعریف می‌کند. نه تنها در موضوع مقالات بلکه در کیفیت نگارش پایان نامه نیز به همین صورت است و مثلاً یک دانشگاه دقت بیشتری دارد و اساتید آن نمی‌گذارند دانشجو با کیفیت پایین فارغ التحصیل شود و در مقابل دانشگاه دیگری چندان به دانشجو سخت نمی‌گیرد.

فرایند انتشار مقاله در مجلات بین المللی سخت‌تر است

مشاور معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره فرایند چاپ مقالات در نشریات داخلی و ژورنال‌های خارجی و اینکه برخی‌ها می‌گویند فرایند چاپ مقاله در نشریات خارجی آسان‌تر است، توضیح داد و گفت: حتماً انتشار مقاله در مجلات بین المللی سخت‌تر است البته ممکن است در موارد خیلی خاص و انگشت شماری اینگونه نباشد.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

7 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
بابک
دی ۲۲, ۱۳۹۹ ۰:۰۸ ق٫ظ

کاش یه قانونی تصویب می شد که مسئولیت چاپ مقاله از دوش دانشجو برداشته میشد و فرد یا سازمان دیگری در خود دانشگاه ها موظف می شدن که پیگیر پذیرش و چاپ مقاله بشن، سود نهایی چاپ مقاله رو دانشگاه می بره پس خودشم باید زحمت چاپشو بکشه، دانشجو که تجربه و رانت و مهارت کافی نداره

بابک
دی ۲۲, ۱۳۹۹ ۰:۰۲ ق٫ظ

این فهمیده موضوع رو

......
دی ۲۱, ۱۳۹۹ ۴:۱۰ ب٫ظ

چاپ در ژورنال خارجی آسون تر نیست. فقط مثل مجلات داخلی اینقد ناز نمیکنن و سریع تکلیف مقاله ت رو روشن میکنن که قبول شده یا رد شده. توی مجلات داخلی یکسال بلاتکلیفت میکنن آخرش هم میگن داور پیدا نشد!

بهزاد
دی ۲۱, ۱۳۹۹ ۲:۱۵ ب٫ظ

واقعا شرم آور است!
با یکسری مصاحبه های مسئله دار جذب مقطع دکتری شده اند
اما به دلایل واهی یا نداشتن توانایی علمی قادر به ارائه یک مقاله هم نیستند

مهرداد خان
دی ۲۲, ۱۳۹۹ ۱۲:۵۰ ب٫ظ
پاسخ به  بهزاد

همینا هستند که هیچ کاری نمیکنند و توقع دارند مدرک دکتری هم بگیرند. اگر هم نگیرند مثل همه کارای پارتی بازیشون قانون انتشار مقاله را حذف میکند. فقط اماده و حاضر مدرک میخوان

ساسان
دی ۲۳, ۱۳۹۹ ۸:۱۷ ق٫ظ
پاسخ به  بهزاد

مقاله چه ارزش علمی داره؟ وقتی که در خیابان انقلاب با هزینه کردن پول می توانید دهها مقاله به اسم خودتان چاپ کنید جز پول دار کردن یک عده و بی ارزش کردن تحقیق و علم چه تاثیری در پیشرفت علم دارد؟ اصلا هدف از مقاله چیست؟ ایا این طرز برخورد و انتخاب دانشجو انحراف از هدف واقعی و راستین اموزش عالی نیست؟ مگر هدف اصلی سازمانهای عریض و طویل آموزش عالی پیشرفت علم نیست؟ ایا با این وضع علم پیشرفت می کند؟ اصلا هدف کلی چیست ؟ مدرک دار کردن عده ای یا ارتقاء علم جهت بهبود سطح فرهنگی ، اقتصادی و اجتماعی جامعه؟ توانایی علمی این است که با پول مقاله در مجله چاپ شود و در نهایت با ارائه مقاله ای بی مصرف که سبب تولید و ارتقاء علم و دانش نشده افراد در جایگاه غیر واقعی قرار بگیرند و عنوان دکتر یدک بکشند؟ بهتر است یا در این بنگاههای تولید مدرک بسته شود و این نمایش مضحک پایان یابد و یا با تحقیق و بررسی کارشناسانه و دلسوزانه روشی بهتر برای جذب و انتخاب افراد ایجاد شود! ارادتمند

الی
دی ۲۳, ۱۳۹۹ ۷:۲۹ ب٫ظ
پاسخ به  ساسان

برای یک کار غلط هزار دلیل بیاورید می شود هزار و یک کار غلط !!!!!
دانشجوی دکتری که توان انجام مقاله ندارد در سطح خوب فلسفه وجودی تحصیلش را نقض کرده است !!!