مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
عالم زاده
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
عالم زاده

انتقاد داوطلبان دکتری 1400 از عدم پذیرش رشته مشاوره در دانشگاه علامه طباطبایی

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

برخی داوطلبان آزمون دکتری 1400 از عدم پذیرش در رشته مشاوره در دانشگاه علامه طباطبایی انتقاد کردند و خواستار بازنگری در آن شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جمعی از داوطلبان دکتری در نامه‌ای خطاب به وزارت علوم، سازمان سنجش و دانشگاه علامه طباطبایی نسبت به حذف رشته یاورانه مشاوره در دفترچه کنکور ۱۴۰۰ انتقاد کردند و خواستار بازنگری و اضافه شدن این رشته به دفترچه شدند.

به گفته این داوطلبان، رشته یاورانه مشاوره، همواره نقش مهمی در ارتقای سلامت و بهداشت روان جامعه ایفا کرده‌است و با پیچیده‌تر شدن زندگی و بروز مسائل جدید در حوزه روابط انسانی، تربیت نیروی متخصص و کارآمد همواره جزو شعارهای سازمان نظام روان شناسی و مشاوره، وزارت علوم و سایر نهادهای وابسته بوده است.

اما آنچه که امروز شاهد آن هستیم، سیاست گذاری‌هایی برخلاف شعارهای مطرح شده است. بررسی اسناد موجود نشان می‌دهد که در طی سالهای گذشته، فقط ۸ دانشگاه ایران، در مقطع دکتری تخصصی رشته مشاوره پذیرش دانشجو داشته اند.

ولی طبق روال چندین ساله و در راستای کاهش پی در پی سهمیه پذیرش در مقطع دکتری مشاوره توسط دانشگاه‌های دولتی کشور (دانشگاه‌های: اصفهان، فردوسی، خوارزمی، شهیدچمران و علامه طباطبایی) شواهد حاکی از آن است که امسال هم از بین دانشگاه‌های مذکور که دکتری تخصصی مشاوره را پذیرش داشته اند، نوبت به دانشگاه علامه طباطبایی رسیده که معاونت آموزشی این دانشگاه در اقدامی ناباورانه خبری مبنی بر عدم پذیرش دانشجو دکتری تخصصی در رشته مشاوره داده است و طبق نظر مدیریت تحصیلات تکمیلی این دانشگاه، دانشگاه علامه طباطبایی در سال تحصیلی ۱۴۰۰ هیچ دانشجویی در مقطع دکتری رشته مشاوره پذیرش نخواهد کرد.

لزوم ایجاد بستر مناسب جهت تربیت نیروی کارآمد و نیاز روزافزون جامعه به دریافت خدمات مشاوره‌ای از یک سو، و بی توجهی به حقوق داوطلبان دکتری مشاوره سال ۱۴۰۰ و سیاست‌های رمزآلود در خصوص کاهش زنجیره‌ای سهمیه پذیرش دکتری (که مغایر با عدالت آموزشی است) ضرورت پیگیری و مطالبه جدی مساله فوق را بیش از پیش روشن ساخته است.

آموزش رایگان حق مسلم افراد و تاکید شده در قانون اساسی است که به این شیوه هر سال محدود تر شده است. این اقدام علاوه بر محروم ساختن عده بسیاری از افراد مستعد که از امکانات مالی برخوردار نیستند، سطح علمی رشته‌ها را به دلیل معاوضه مدرک با پول پایین می‌آورد! یکی از دلایلی که از سوی سیاست گذاران دانشگاه مطرح می‌شود این است که گروه مشاوره در دانشگاه‌های فوق، نتوانسته است در زمان تعیین شده دانشجویان دکتری را فارغ التحصیل کند.

جدای از اینکه این موضوع ربطی به داوطلبین جدید که به منظور راهیابی به دانشگاه‌های برتر تلاش زیادی کرده اند ندارد، سوال جدی این است که با توجه به حجم محدود پذیرش مقطع دکتری رشته مشاوره در دانشگاه‌های دولتی کشور، آیا بهترین راه حل این مساله حذف سهمیه پذیرش دکتری در سال ۱۴۰۰ است؟

آیا فقط رشته مشاوره با چنین مسأله‌ای رو به رو است و سایر رشته‌ها و گرایش‌ها به طور منظم فرایند پذیرش و فارغ التحصیلی را سپری می‌کنند؟ و آیا پیامدهای این تصمیم و تأثیرات آن بر آینده حرفه ای، هویت حرفه ای، نیازهای اجتماعی و عدالت آموزشی در نظر گرفته شده است؟ از مسئولین مربوطه خواهشمندیم در دفترچه‌ی ۱۴۰۰ بازنگری نموده و رشته یاورانه مشاوره در دانشگاه علامه طباطبایی اضافه شود.

امضا: جمعی از داوطلبین دکتری رشته مشاوره

ثبت‌نام
باخبرم کن!

7 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
مهدی
فروردین ۱۸, ۱۴۰۰ ۱۰:۴۵ ق٫ظ

پارسال خیلی بد بود متاسفانه برای رشته مشاوره خواستم شرکت کنم رشتم روان شناسی تربیتی بود ثبت نام کردم در آخر یه تبصره مزخرف اومد که فقط کسی که رشته مشاوره خونده ارشد میتونه شرکت کنه،و هر چی که هزینه کتاب و آزمون کردم فایده ای نداشت

کنکوری
فروردین ۱۷, ۱۴۰۰ ۳:۱۴ ب٫ظ

این چه وضع پذیرشه
عمر،وقت ،چشم و زندگی ملت بازیچه شما نیست که یه شبه تصمیم میگیرید
جمع کنید بابا بسه دیگه

آرمین
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰ ۱۰:۲۳ ب٫ظ

ماچه گناهی کردیم رفتیم رشته مشاوره مسولین دلسوز باخدا…. اصلا نوبت دوم یه نفر بیشتر نمیگیرن خدا ازتون نگذره …اگه میخاید حذفش کنید مثل مرد یه دفعه حذفش کنید

مهری
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰ ۴:۴۷ ب٫ظ

واقعا جای تعصف داره .رشته مشاوره با چندین گرایش در ارشد در مقطع دکتری فقط چندتا دانشگاه محدود پذیرش کننده باشن اوناهم یکی یکی کم شن

Saeid
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰ ۱۱:۴۰ ق٫ظ

در به ظاهر بهترین و معتبرترین دانشگاه های کشور تمامی قوانین به شکل سلیقه ای در مرحله پذیرش، آزمون جامع دکتری و تا دفاع پیش میرود، سیستم دانشگاهی در ایران اصلاح ناپذیر، سلیقه ای با تعداد محدودی استاد و مدیر دلسوز و الباقی افراد انتصابی و عموما نالایق است و بهترین پیشنهاد برای کسانی که وارد مقطع دکتری میخواهند بشوند خروج از سیستم پر از مشکل و ادامه تحصیل در دانشگاه های معتبر خارجی است، در سال آخر دکتری هستم و با تلاش بسیار در یکی از معتبرترین دانشگاه های سراسری تحصیل میکنم، مسلم به دیگران توصیه دارم که در ایران دکتری نخوانده و این همه مصائب و سختی بی حاصل و خرد کننده را به جان نخرند که واقعا فاقد ارزش است ى بهتر است در جایی که قوانین مشخص و معتبر دارد ادامه تحصیل دهند. قبولی در بهترین دانشگاه ایران پایان مشکلات نیست بلکه آغاز مشکلات است!!!!!!!
با آرزوی موفقیت

مرادی
فروردین ۱۶, ۱۴۰۰ ۱:۴۷ ق٫ظ

خیلی در حق رشته مشاوره و دانشجویان این رشته جفا میشه. من دانشجوی دکتری مشاوره هستم. ولی این یه بی انصافی اشکار هست در حق داوطلبین ۱۴۰۰

افشین بهرامی
فروردین ۱۳, ۱۴۰۰ ۲:۳۳ ب٫ظ

آقایان محترم سازمان سنجش
چرا توجه نمی کنید؟!
پذیرش در دوره دکتری سلیقه ای و ناعادلانه س
باید فقط آزمون کتبی باشه.
کسایی هم که میگن با حفظیات نمیشه به مقطع دکتری وارد شد توجه کنن.
طراحان محترم از حداکثر توان علمی خودشون استفاده کنند و سوالات را طوری طراحی کنن که پاسخ به هر سوالی نیاز به تحلیل و تسلط به سوالات مربوط به هر سوال را داشته باشه تا کسانی که میگن حفظیات کافی نیست قانع بشن.
چرا با اعصاب و روان مردم بازی می کنین؟
ایراد از طراحان سواله نه داوطلبین گرامی.
سازمان سنجش هم بهتره با صحبت چند استاد ذینفع، بازیچه نشه
والسلام