ساز و کارهای وزارت علوم برای تخصیص اعتبار به دانشجویان دکتری
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
رضا نقی زاده مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان، درباره حقوق دانشجویان دکتری اظهار کرد: حقوق دانشجویان دکتری باید نیاز محور شود.
او افزود: با پیگیریهای وزارت علوم و معاونت پژوهش و فناوری و نمایندگان مجلس در سال گذشته بودجهای برای تمامی اعضای هیئت علمی دانشگاههای کشور به صورت ماهیانه اختصاص یافت.
نقی زاده تصریح کرد: در حال حاضر جدولهایی از بودجه وجود دارند که بایستی در آن تامین اعتبار صورت بگیرد. در معاونت پژوهش و فناوری اصول تحقیقی بودجه را تنظیم و آماده کرده ایم، اما تا کنون امکان تامین اعتبار آن فراهم نشده است.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: تا این لحظه تامین بودجه برای حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاهها تخصیص پیدا نکرده و امیدواریم تحقق این موضوع در نیمه دوم سال محقق شود.
نقی زاده گفت: اگر تخصیص اعتبار برای حقوق اعضای هیئت علمی انجام شود بر اساس برنامه ریزیهای پیش بینی شده طی یک اعزام پرداخت پژوهانه ماهیانه را به دانشجویان دکتری روزانه اختصاص میدهیم تا بتوانیم آنها را به عنوان پژوهشگران تمام وقت در دانشگاهها بکار بگیریم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور در ادامه تصریح کرد: در حال حاضر دانشجویان دکتری هیچ حقوقی دریافت نمیکنند؛ چرا که تاکنون سازوکاری برای آن وجود نداشته است. برای مثال، در این زمینه بحث پژوهانه داشتیم، اما طی چند سالی میشود پرداخت آن متوقف شده است.
نیازمند فعالیت تمام وقت دانشجویان دکتری در دانشگاهها هستیم
نقی زاده ادامه داد: نیازمندیم تا پژوهشگران دکتری به صورت تمام وقت در دانشگاهها فعالیت داشته باشندو به اینصورت بتوانیم با پرداختهای ماهیانه بخشی از زحمات بی نظیر آنها را جبران کنیم تا آنها هم بتوانند بخشی از زندگی خود را با درآمدهایشان بگذرانند.
عضو هیئت مدیره انجمن مدیریت فناوری و نوآوری ایران بیان کرد: در تمامی کشورها نظام تحصیلات تکمیلی به این صورت است که دانشجوی دکتری تعدادی ویژگی اصلی دارد. ویژگی اول این است که باید تمام وقت باشد و به علت حقوقی که میگیرد، مشمول قواعد شغل شود و تنها یک دانشجو نبوده بلکه یک پژوهش گر هم به حساب میآید و به عنوان بدنه پژوهشی دانشگاه شناخته میشود.
نقی زاده اضافه کرد: پژوهانههای دکتری، بخشی از این مسئله است، ولی تمام مشکلات با پژوهانه حل نمیشود. در دنیا نظام تحصیلات تکمیلی به این شکل است که اساتیدی میتوانند در دوره دکتری پژوهشگر بگیرند که گرنت داشته باشند؛ این گرنت از سه محل یعنی از محل قراردادهای ارتباط با صنعت، از محل صندوقهای دولتی و عمومی (به ویژه برای پژوهشهای بنیادین، علوم پایه و انسانی) و یا از طریق کمکهای مالی خیرین و حمایتهای عمومی تامین میشود.
مشاور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری در پایان گفت: امیدوار هستیم که از نیمه دوم امسال تخصیص اعتبار برای حقوق دانشجویان دکتری صورت گیرد و بتوانیم این فرآیند را آغاز کنیم.
دانشجوی دکتری از یه طرف باید به هزینه های پایان نامه فکر کنه که چطوری تامین کنه از یه طرف هزینه زندگیشو از کجا بیاره بخصوص برای ما که پایان نامه رشته ما آزمایشگاهی هست و هزینه های بسیار سنگین داره
اخه بچه های روزاته حدقل پول نمیدن و لی باید فکری بحال دانشجوهایی که درامد ندارند و دکتری ازاد میخونن کرد.کی مسئولین یکم درست فکرمیکنن اخه
خب ببینید شما حتما درآمد داشتی که آزاد رفتی لازم نبوده چندین بار کنکور بدی و روزانه قبول بشی. وگرنه کسی که واقعا پول نداشته باشه به آزاد و شبانه فکر نمیکنه
دقیقا :-)
خوب دوست من کسی که دکتری میره دانشگاه آزاد یعنی جیبش پره، ولی دانشجوی دانشگاه سراسری روزانه علاوه بر استعداد تحصیلی بیشتر اغلب از قشر کارگری و آسیب پذیر جامعه ان.
واقعا نامردی هستش.پس دانشجوهای دکترای دانشگاه آزاد چی؟با هزار مکافات و بدبختی زحمت کشیدن تا اینجا رسیدن ولی هیچ حقوق و مزایایی براشون درنظر نمیگیرن.اونم با این شهریه های سنگین دانشگاه آزاد
یعنی الآن دولت باید هزینه بلند پروازیهای پرخرج شما رو بده!!!!
برای اینکه متحمل هزینه سنگین نشید میتونستید تلاشتونوبیشتر کنید و وارد دانشگاه سراسری شید
یغنی واقعاا حقیقت دارره؟ یا امید واهیه
جالبه باید این تمهیداتو برای دانشجویان شبانه و پردیس هم درنظر بگیرن چون شهریه زیادی رو پرداخت میکنن و به اندازه روزانه ها فعالیت میکنن تا دوره روزانه که کلا هزینه ای براشون نیست
پردیس ها و شبانه ها همیشه حاضر در صحنه. با رویکرد دیگی که برای من نجوشه….. . اتفاق خوب بیفته دیگه برای من نشد هم برای چند نفر دیگه چ اشکال داره
دوست عزیز لطفا دقت کنید من گفتم برای ماهم انجام بشه . مگه پردیس ها و شبانه ها جای شما و دوستانتون رو گرفتن که چنین برخوردی دارید هر کسی به هر نحوی داره تحصیلاتشو ادامه میده دیگه چه عجیبید شما
کسانی که در این مدت دانشجو بودند که قطع شد و دباره قرار ادامه داشته باشد حقشون چی میشه؟؟؟
مگه قبلا حقوق دادن؟ به همه دانشجویان دکتری روزانه حقوق میدن یا شرایط خاصی داره؟
یک مدتی میدادن قبلنا مثلا تا ۱۳۹۰ اینا بعدا قطع شد بنا به دلایلی نامعلوم بعد که دانشجویان این مدت دارند فارغ میشند باز قراره بدن.
اهان. چ جالب نمیدونستم. فکر نمیکنم به این زودی طرحشون تصویب و اجرا بشه. و ظاهرا شرایط خاصی داره و ب همه حقوق نمیدن.