مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
عالم زاده
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
عالم زاده

جذب دانشجوی دکتری با رساله کاربردی

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

وزیر علوم گفت: اساتید می‌توانند بر مبنای نیازهای جامعه تحقیقات کاربردی تعریف کنند و دانشگاه بر مبنای تعداد دانشجوی دکتری و ارشد مورد نیاز این تحقیقات، دانشجو جذب کند.

محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامه تیتر امشب شبکه خبر درباره وضعیت دانشگاه‌ها در سال تحصیلی 1401ـ1400، اظهار کرد: تصمیم‌گیری در این خصوص با ستاد کروناست و ما هم موظفیم که از تصمیمات این ستاد تبعیت کنیم البته در بخش تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها، دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری که برای رساله‌ها و پایان‌نامه‌های‌شان، کارهای کارگاهی، آزمایشگاهی و میدانی داشتند و پروپوزال آنها تصویب شده بود، حضور داشتند و امکانات هم در اختیارشان بود که بتوانند کارهای مربوط به رساله‌ها و پایان‌نامه‌های‌شان را پیگیری کنند.

وزیر علوم در پاسخ به این پرسش که چرا رساله‌های دکتری و کارشناسی ارشد، کاربردی نیست، گفت: تا کنون سیستم انگیزشی، سنجشی و مدیریتی ما به‌گونه‌ای بوده است که تحقیقات بنیادی را ترغیب و تشویق می‌کرده است و برونداد‌های حاصل از تحقیقات بنیادی، مورد تقدیر قرار می‌گرفته و هدف بوده است؛ از این به بعد ضمن اینکه تحقیقات بنیادی را محترم می‌شماریم و کسانی که در این راستا گام بر می‌دارند را قدر می‌دانیم و بر صدر می‌نشانیم، تلاش خواهیم کرد که سیستم جدیدی را ایجاد کنیم که تحقیقات کاربردی را هم بتوانند پیگیری کنند و بخشی از پتانسیل پژوهشی دانشمندان و اندیشمندان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی‌مان در این راستا هدایت شوند.

وی با بیان اینکه دسته تحقیقات شامل تحقیقات بنیادی، تحقیقات کاربردی و تحقیقات توسعه‌ای داریم، گفت: تاکنون سیستم‌ها برای تحقیقات بنیادی برنامه‌ریزی شده بود و هست. برای تحقیقات کاربردی نمی‌گویم نبوده است ولی سیستم منسجمی نداشتیم.

زلفی‌گل اظهار کرد: سعی خواهم کرد که سیستم نظام پیشنهادات را جاری و ساری کنم البته به حمایت‌های فرابخشی نیاز دارد. یک بخشی باید مجلس شورای اسلامی حمایت کند زیرا نیاز داریم که یک ردیف بودجه‌ای داشته باشیم و نیاز داریم که پایگاه استنادی جهان اسلام که در شیراز هست را توسعه دهیم. نیاز هست که یک سری قوانین و مقررات خاصی طراحی، تدوین، تصویب، اجرا و نظارت شود که جزو برنامه‌های‌مان هست و شروع کردیم. طرح اولیه را هم تدوین کردیم.

وی در پاسخ به این پرسش که «نیاز سنجی چگونه اتفاق خواهد افتاد؟»، گفت: اولویت‌های تحقیقات صنایع خصوصی و دولتی را از طریق شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری که مدیریت کلان تحقیقات کشور را دارد و رئیس آن، رئیس‌جمهور است، احصا می‌کنیم و به پایگاه استنادی جهان اسلام ارسال می‌کنیم تا ثبت و کدگذاری شود. ضمن اینکه فرمی طراحی می‌کنیم و از مردم با هر شغل، صنف و درجه علمی، می‌خواهیم که اگر نیازی را تشخیص دادند، داخل فرم تکمیل کنند و به پایگاه استنادی جهان اسلام یا جای دیگر که این وظیفه بر عهده آنها قرار داده شده است، ارسال کنند. بعد از یک داوری، اگر نیاز منطقی بود، ثبت، کدگذاری و نمایه‌گذاری می‌شود.

وی اضافه کرد: در داخل دانشگاه‌ها، اساتیدی که علاقه دارند در راستای نیازهای نمایه‌دار، پروپوزال و طرح بنویسند و پیشنهادی داشته باشند، به تصویب گروه آموزشی مربوطه و دانشکده می‌رسد؛ در آن طرح پیش‌بینی می‌شود که چه تعداد دانشجوی فوق‌لیسانس و دکتری نیاز است تا طرح انجام شود. دانشگاه‌ها آنها را جمع‌بندی کرده و از طریق سازمان سنجش، دانشجوی ارشد و دکتری با رساله کاربردی پذیرش می‌کنند. در اینجا عنوان پایان‌نامه و رساله در راستای نیازهای جامعه است و باید در این زمینه تحقیق کنند و نظام ارزشیابی آنها متفاوت خواهد بود.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

7 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
منصوری
شهریور ۱۹, ۱۴۰۰ ۸:۵۵ ق٫ظ

با سلام اول اینکه کدام دانشگاه ها جذب میکنن و دوم اینکه نحوه پذیرش به چه صورتی خواهد بود

مهسا
شهریور ۲۰, ۱۴۰۰ ۰:۲۹ ق٫ظ
پاسخ به  منصوری

سلام
این موضوع صرفا یک طرح هست که هنوز تصویب هم نشده و جزئیاتی اعلام نشده

حامد
شهریور ۱۸, ۱۴۰۰ ۱۲:۱۱ ب٫ظ

سلام دوستان
یه سوال دارم
بچه هایی که ارشد رشته علوم آزمایشگاهی (ویروس شناسی پزشکی) قبول میشن، حقوق میگیرن؟

حکمت
شهریور ۱۸, ۱۴۰۰ ۱۰:۲۳ ب٫ظ
پاسخ به  حامد

خیر

رحیم
شهریور ۱۸, ۱۴۰۰ ۶:۱۰ ق٫ظ

به تنهایی کافی نیست.‌ پیشرفت علمی به باز شدن اقتصاد بستگی دارد.

امین
شهریور ۱۸, ۱۴۰۰ ۰:۵۷ ق٫ظ

واقعا کیفیت مهمتر از کمیت و امیدوار کردن یک عده با مدرک عالیه بدون آینده هست و امید واهی. مگر با برنامه ریزی و نیازسنجی و بهادادن به همان تعداد.

باران
شهریور ۱۷, ۱۴۰۰ ۵:۴۸ ب٫ظ

طرح بسیار عالی و کاربردی خواهد بود . انشاالله که با بها دادن به دانشجویان با انگیزه زمینه طرح های موثر افزایش پیدا کند.