پارسه
وکیلی
کیهان روان
مدرسان شریف
موسسه آموزشی نگاره
عالم زاده
وکیلی
دوره نگاره
عالم زاده

برخی تجربیات تلخ و شیرین مصاحبه دکتری

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

خبرگزاری فارس در مطلبی به بیان تجربیات افراد از جلسه مصاحبه دکتری پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری فارس، بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته آزمون دکتری سراسری ۱۴۰۲، اگر داوطلبی نام خود را در لیست دعوت به مصاحبه‌ شدگان آزمون دکتری ۱۴۰۲ مشاهده کند، یعنی مرحله اول آزمون دکتری را با موفقیت پشت سر گذاشته است. این افراد باید توجه داشته باشند که موفقیت نهایی به نتیجه مصاحبه دکتری بستگی داشته و باید به خوبی خود را برای آن آماده کنند.

درباره مصاحبه و نحوه مصاحبه ابتدا با چند دانش‌آموخته و داوطلب دکتری صحبت کرده‌ایم.

ایجاد فضای مناسب برای مصاحبه بهتر

محمدحسن جهانی از داوطلبان دکتری درباره نحوه مصاحبه‌اش گفت: من فرد بسیار آرامی هستم، اما فضا به نحوی استرس‌زا بود که تمام وجودم را استرس فرا گرفته بود. استاد از ابتدا با من به زبان انگلیسی صحبت کرد؛ این مصاحبه استرس من را زیادتر کرد و خیلی تاثیر منفی در نمره من داشت، فضا باید به گونه‌ای باشد تا افرادی که مصاحبه می‌گیرند آرامش را به داوطلبان منتقل کنند، نه اینکه با آغاز مصاحبه استرس را به دانشجویان انتقال دهند.

علی حیدری دانش آموخته دکتری حقوق از دانشگاه کشور درباره تجربه خود در مصاحبه دکتری گفت: در مصاحبه مدرک زبان را به همراه داشتم، گویا نیازی نبود. فقط از من پرسیدند که این مدرک را دارید یا خیر؟

وی افزود: در ضمن در مصاحبه مدرک لیسانس و کارشناسی ارشد را مشاهده نکردند جالب تر اینکه چک هم نکردند،‌ فقط معدل را از بنده پرسیدن و دروس تخصصی که چه بود.

نگین موسوی یکی دیگر از دانش آموختگان دکتری از دانشگاه‌های تهران گفت: تجربه خوبی داشتم، الحمدالله مقاله، مهارت و اطلاعات برای آنها مهم بود که من کامل داشتم. چیزی که  باعث شد من در مصاحبه احساس خوبی داشته باشم این بود که در ابتدا برخلاف مصاحبه افراد دیگر با من با لحن آرامی درباره ارتباط بین کار و رشته گفت‌وگو کردن و از من درباره همسرم سوال کردند که اجازه میدهد تحصیل کنم یا سرکارم بروم.

لیلا سلطانی‌ دانش آموخته رشته مدیریت درباره تجربه خود گفت: مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد اسلامی آسان‌تر از دانشگاه‌های دولتی است. سوالی که از بنده پرسیدند این بود که چرا مدیریت را انتخاب کردی؟ در دانشگاه آزاد برایشان مدرک زبان به اندازه سراسری مهم نیست. من چند سال پیش تافل گرفتم، اما نگفتند که نشان بده؛ تنها گفتند بعد از آزمون جامع باید مدرکتان را بروزرسانی کنید.

زهرا دهنوی یکی از داوطلبان دکتری درباره مصاحبه خود گفت:‌ در مصاحبه، عملکرد علمی پژوهشی، سابقه کار و مدرک زبان امتیاز دارد، از شما چند سوال در رابطه با رشته و دلیل اینکه می‌خواهید دکتری را بخوانید می‌پرسند و اینکه هزینه تحصیلی را چطور پرداخت می‌کنید.

محمد رضا مهدیانی دانش آموخته دانشگاه تهران در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس درباره تجربه مصاحبه دکتری و نکات مهم مصاحبه دکتری خود گفت: در مصاحبه و نحوه مصاحبه نکات مهمی وجود دارد که اگر داوطلبان رعایت کنند باعث افزایش اعتماد به نفس آنها می‌شود.

وی افزود: حضور سر‌ وقت داوطلبان در جلسه مصاحبه دکتری یکی از نکات مهمی است که باید رعایت کنند و نکته دوم این که قبل از ورود به جلسه مصاحبه، تلفن همراه خود را خاموش کنند.

مهدیانی خاطرنشان کرد: در مصاحبه دکتری ممکن است، اساتید در ابتدای جلسه شروع به پرسش سوال به زبان انگلیسی کنند. داوطلبان باید نحوه معرفی خود به زبان انگلیسی در جلسه مصاحبه را به خوبی بدانند و با سوالات انگلیسی غافلگیر نشوند. در معرفی خود به زبان انگلیسی، داوطلبان می‌توانند درباره انگیزه ادامه تحصیل خود در مقطع دکتری، نقاط قوت و برتری خود میان سایر داوطلبان برای پذیرش در جلسه مصاحبه دکتری، موضوعات مورد علاقه برای انجام پژوهش در دکتری و  چکیده پایان نامه خود صحبت کنند.

وی در پایان گفت: در معرفی سوابق تحصیلی و پژوهشی در جلسه مصاحبه دکتری، داوطلبان می‌توانند چکیده‌ای از اطلاعات مقاطع مختلف تحصیلی خود و سوابق پژوهش‌های خود را بیان کنند و درباره توانایی‌ و شایستگی صحبت کنند.

نکته‌هایی از مصاحبه دکتری

رضا رسولی، استاد دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: دانشجویی که در مقطع دکتری مصاحبه می‌‌دهد طبعاً باید رزومه‌ای داشته باشد. یک کارنامکی که توانایی و شایستگی‌های او را برای تحصیل در مقطع دکتری تخصصی نشان دهد. کار‌های پژوهشی، سابقه تدریس و معدل بالا به اعتبار این کارنامک کمک می‌کند.

وی افزود:‌ دانشجو عملاً باید روی چند موضوع آگاهی و در سطح بالاتر اشراف داشته باشد؛ یکی بحث زبان‌های خارجی که حتما یک دانشجو دکتری باید نسبت به زبان خارجی آشنایی داشته باشد. متداول‌ترین زبان‌ خارجی  که در کشور ما که مورد پرسش و پاسخ علمی قرار می‌گیرد، زبان انگلیسی است.

رسولی خاطرنشان کرد: طبیعتاً باید از درس‌های اصلی رشته تخصصی خودشان خصوصاً درس‌هایی که ضریب بالایی دارد هم آگاهی داشته باشند و درباره یک بحث تخصصی بتوانند توضیحات علمی دهند و صحبت کنند تا نظر اساتید جلب شود و با نگاه مثبت‌تری به آن‌ها نمره دهند.

این استاد دانشگاه درباره خلاقیت ذهنی و آمادگی دانشجویان دکتری گفت: به لحاظ خلاقیت ذهنی و آمادگی باید این استعداد را داشته باشند که در لحظه بتوانند جواب سوال‌های تخصصی مربوط به خودشان را پاسخ بدهند. شکل ظاهری دانشجو هم مهم است؛ دانشجوی دکتری باید با پوشش مناسبی که در شأن دانشجوی دکتری است، در جلسه مصاحبه حاضر شود تا به لحاظ ظاهری و سبک زندگی، شأن دانشجویی دکتری را رعایت کند.
رسولی گفت: آگاهی نسبت به مسائل روز هم بسیار مهم است؛ بخصوص داوطلبان در رشته‌‌های علوم‌انسانی باید تحلیل داشته باشند.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

3 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
Ali
مرداد ۲۲, ۱۴۰۲ ۷:۲۸ ق٫ظ

مصاحبه الکی هست. از قبل تعیین شده هست

جلالی
مرداد ۲۳, ۱۴۰۲ ۸:۲۹ ق٫ظ
پاسخ به  Ali

دقیقا درست گفتید. همه چیز از قبل تعیین شده است در ۹۵ درصد مواقع. تربیت مدرس که به طور قطع از قبل از برگزاری کنکور با دانشجوی مدنظر می بندن. خدا نکنه داوطلب دانشجوی دانشگاه آزاد باشه. هرچقدرم که قوی باشه ردش میکنن

علی
مرداد ۲۳, ۱۴۰۲ ۵:۴۹ ب٫ظ
پاسخ به  جلالی

از پس پرده نگاه کن….