مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
انتشارات یافته
نوگولرن
چهارمین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
انتشارات یافته
نوگولرن
چهارمین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری

حمایت از پژوهشگران علوم انسانی با افزایش بودجه نمایه‌سازی نشریات

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

وزارت علوم با هدف افزایش تولیدات علمی بین‌المللی در حوزه علوم انسانی، برنامه نمایه‌سازی نشریات این حوزه را در دستور کار قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر پیمان صالحی در بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور؛ همزمان با روز پژوهش در سالن همایش ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی با حضور دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری؛ دکتر محمد نبی شهیکی، معاون فناوری وزیر علوم؛ دکتر سید محمود آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی و سید عباس موسوی رئیس دانشگاه شریف برگزار شد، ضمن ارائه گزارشی از هفته پژوهش و فناوری سال ۱۴۰۳، در مورد شیوه انتخاب پژوهشگران برگزیده گفت: ما آئین‌نامه هفته پژوهش و فناوری و شیوه انتخاب پژوهشگران برگزیده را در شهریورماه ابلاغ کردیم و ۳۳۸ نفر به ما معرفی شدند. در رشته‌های مختلف ۲۷ کارگروه تخصصی در وزارت علوم تشکیل دادیم.

وی ادامه داد: امروز علاوه بر پژوهشگران برگزیده، از ۱۰ پژوهشگر برگزیده ارتباط با صنعت نیز تقدیر خواهد شد. بیشترین تعداد برگزیده در مهندسی برق هستند. ذکر این نکته نیز مهم است که خروجی‌های ما بر اساس ورودی‌ها و افراد معرفی شده بوده است.

۸۳ نشریه جدید علوم انسانی در پایگاه اسکوپوس نمایه شدند

معاون پژوهشی وزیر افزود: همچنین از ۵ انجمن علمی و ۵ نشریه علمی نیز تقدیر خواهیم کرد و نمایندگان ۳ استانی که بیشترین حمایت از پژوهش و فناوری داشته‌اند نیز تقدیر خواهند شد.

صالحی با اشاره به سیاست جدید وزارت علوم در حمایت از علوم انسانی، گفت: ما به دنبال این هستیم که تولیدات علمی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در سطح بین‌المللی را افزایش دهیم. البته این به معنی‌ عدم حمایت از سایر حوزه‌ها نیست.

وی در مورد سیاست نمایه‌سازی نشریات در سه سال گذشته گفت: تعداد کل مجلات نمایه شده در پایگاه علمی اسکوپوس در طول ۲۵ سال اخیر ۱۰۱ نشریه بودند و در سه سال اخیر ۸۳ مجله نمایه شده جدید به این تعداد اضافه شده است و در حال حاضر ۱۸۴ مجله نمایه شده در وزارت علوم داریم.

رئیس ستاد ملی هفته پژوهش با اشاره به اینکه بسیاری از نشریات فارسی هستند، افزود: در این مجلات ۱۳ هزار و ۹۲۴ مقاله منتشر کردیم و از این طریق این تعداد مقاله به اسکوپوس افزوده شده است. از این میزان بیش از ۸ هزار مقاله از ایران بوده و این ۸ هزار مقاله به رتبه علمی ما کمک کرده و بررسی ما نشان داده است که نمایه‌سازی مجلات یک رتبه به رتبه علمی ما کمک کرده است.

وی ادامه داد: ۳۱ درصد از این ۸ هزار مقاله فارسی هستند. اگر می‌خواهیم مرجعیت علمی داشته باشیم باید میزبان مقالات جهان باشیم. از طریق نمایه‌سازی مجلات یک تیر و چند نشان می‌زنیم.

تاکید بر اهمیت علوم انسانی در سیاست‌های پژوهشی کشور

معاون پژوهشی وزیر علوم در مورد آمار نشریات دارای اعتبار وزارت علوم گفت: در کل ۱۶۷۴ نشریه دارای اعتبار وزارت علوم هستند که از این میان بیشترین تعداد نشریات (۹۴۷ نشریه) مربوط به حوزه علوم انسانی است. با این وجود، در بین ۱۸۴ نشریه دارای نمایه بین‌المللی تنها ۲۶ مجله از علوم انسانی نمایه بین‌المللی دارند. حدود ۴۰ درصد از نشریات علوم پایه بین‌المللی هستند ولی در حوزه علوم انسانی ۲ درصد نشریات بین‌المللی هستند.

وی خاطر نشان کرد: ما امروز نمایه‌سازی نشریات علوم انسانی را آغاز کردیم و در حال حاضر نشریاتی مثل نسخ خطی و مجله باستان‌شناسی ما الان نمایه اسکوپوس دارند. ما چند سالی است که در حوزه قرآن و حدیث تمرکز کردیم و اخیرا نشریاتی در این حوزه راه‌اندازی کرده‌ایم و میخواهیم علاوه بر حوزه‌های دیگر، ظرفیت جدیدی در سطح بین‌المللی ایجاد کنیم.

به گفته صالحی؛ ما در ایران از ابتدای اسکوپوس تاکنون بیش از ۹۷۵ هزار مقاله منتشر کردیم. از این حدود یک میلیون، حدود ۴۴ هزار مقاله در حوزه علوم انسانی و اجتماعی بوده است.

وی افزود: وقتی روند تولیدات علمی کشورها را نگاه می‌کنیم، کشورهایی مثل انگلیس، فرانسه، آلمان و… بعد از چاپ مقالات بین‌المللی در حوزه پزشکی، علوم پایه و… به سمت علوم اجتماعی رفته‌اند. ما نیز این ظرفیت را داریم که این آمار را در علوم انسانی بالاتر ببریم.

حمایت از پژوهشگران علوم انسانی با افزایش فرصت‌های انتشار مقالات

معاون پژوهشی وزیر علوم با اشاره به ثابت شدن روند رشد علمی خاطر نشان کرد: در علوم دیگر نزدیک قله‌ها شدیم و بالا رفتن سخت‌تر است ولی در علوم انسانی اگر موتور را روشن کنیم خیلی ساده‌تر می‌توانیم بالا بریم. موتور علوم انسانی ما در سطح بین‌المللی روشن شده و برخلاف حوزه‌های دیگر که روند رشد ما مسطح شده، می‌توانیم در این حوزه اثربخشی بین‌المللی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: من نمی‌خواهم بگویم که در حوزه علوم انسانی میخواهیم وارد مسابقات علمی شویم. جنس علوم انسانی متفاوت است از جنس تاریخی تمدن، فرهنگ و اعتقاد است. ما می‌خواهیم در سطح جهان اثرگذار باشیم و اثر انگشت خود را از ایرانی بودن و اسلامی بودن را در جهان ثبت کنیم.

معاون وزیر علوم گفت: سیاست جدی ما حمایت از علوم انسانی است. روسای دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و… از هر شیوه‌ای که می‌خواهند می‌توانند از پژوهشگران این حوزه حمایت کنند. لازم به ذکر این نکته است که تحقیقات علوم انسانی هزینه کمتری دارد.

وی افزود: علوم پایه و فنی زیرساخت فناوری بومی ماست. حمایت‌های گذشته از سایر حوزه‌ها ادامه خواهد داشت و از علوم انسانی نیز حمایت خواهیم کرد.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها