حمایت مالی از دانشجویان در رشتههای مورد نیاز کشور
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
رئیس سازمان امور دانشجویان از فعال شدن بورس دانشجویان مستعد و ممتاز در سال جاری خبر داد.
فرصت بورسیه برای ۲۰ درصد دانشجویان ممتاز در دانشگاهها
به گزارش خبرگزاری مهر، سعید حبیبا با اشاره به حوزه دانشجویان مستعد و ممتاز گفت: در حوزه دانشجویان مستعد و ممتاز، براساس برنامه هفتم توسعه مکلف هستیم دانشجویان مستعد و ممتاز را تا ۲۰ درصد در رشتههای مورد نیاز پذیرش کنیم.
وی ادامه داد: همچنین این دانشجویان را مشمول بورس دانشجویان مستعد و ممتاز قرار میدهیم تا بتوانند از آن بهرهمند شوند به دانشگاهها نیز ابلاغ کردهایم و به محض معرفی دانشجویان به دانشگاهها برنامه اجرایی آن عملیاتی میشود.
رئیس سازمان امور دانشجویان یادآورشد: آیین نامه آن نیز توسط دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور تصویب شده و به دانشگاهها ابلاغ شده بود، بنابراین منعی ندارد لذا ما از دانشگاه در خواست کردهایم که در این زمینه فعال شوند.
بورس صنعت؛ راهکاری برای اشتغال دانشجویان پس از تحصیل
حبیبا افزود: بورسهای دیگری هم داریم، مانند بورس صنعت که به خود دانشگاهها بستگی دارد که با صنعت قرارداد منعقد کنند و صنعت بخشی از نیروهای خود را میتواند از طریق این بورس جذب کند و دانشجو بعد از اتمام دروس خود میتواند در صنعت مشغول به کار شود، حسن این کار این است که صنعت میتواند تقاضا کند که ۲۰ تا ۳۰ واحد درسی مطابق با نیاز صنعت طراحی شود.
بورس دانشجویان مستعد و ممتاز توسط صندوق رفاه پرداخت میشود
براساس ماده ۹۶ قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران (۱۴۰۳-۱۴۰۷)، وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مکلفند به منظور تحقق اهداف آمایش آموزش عالی، تنظیم ارتباط تحصیل و اشتغال، ارتقای پاسخگویی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهش و فناوری به نیازهای بازار کار و تقاضای اجتماعی، افزایش جذابیت تحصیل در رشتههای دارای اولویت کشور و حذف رشتههای غیر ضرور، اقدامات قانونی لازم را برای اصلاح نظام تأمین مالی هزینههای تحصیلات عالی بر اساس پایش (کنترل) کیفی و کمّی خدمات آموزشی، با رعایت اصل سیام (۳۰) قانون اساسی از محل منابع عمومی به عمل آورند.
الف- سازمان مکلف است با همکاری وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آیین نامه نحوه تعیین اعتبارات دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری را بر اساس عواملی از قبیل سرانه دانشجو، عضو هیأت علمی، نرخ خدمات محلی، سرانه بروندادههای علمی، میزان ارائه خدمات به دانشجویان، نوع رشتهها اعم از نظری، کاربردی و عملی و مقاطع تحصیلی ظرف سه ماه از لازمالاجرا شدن این قانون تهیه نموده و به تصویب هیأت وزیران برساند.
تبصره- سازمان تأمین اجتماعی مکلف است مفاصاحساب قراردادهای پژوهشی دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی و پژوهشی دولتی و غیر دولتی مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و قراردادهای مرتبط با تولید محصولات دانش بنیان مورد تأیید معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری را صرفاً بر اساس ماده (۳۸) قانون تأمین اجتماعی، بدون اعمال ضرایب حق بیمه موضوع ماده (۲۸) قانون مزبور و مستقل از سایر قراردادهای مؤسسه بدون هیچگونه قید و شرط بررسی و صادر نماید.
ب- به دانشجویان مستعد و ممتاز دانشگاهها که در رشتههای مورد نیاز کشور در سقف بیست درصد (۲۰٪) ظرفیت رشته محلهای روزانه و بر مبنای ظرفیت سال اول برنامه پذیرش میشوند با شرط حفظ کیفیت آموزشی، کمکهزینه تحصیلی از طریق صندوق رفاه دانشجویان پرداخت میگردد.