انتخاب مهم‌ترین منابع آزمون دکتری رشته بهداشت مواد غذایی، اولین قدم جهت کسب آمادگی و موفقیت در این امتحان است.

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

مطابق دفترچه آزمون دکتری 1401 که از سوی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شده است، فارغ‌التحصیلان یا دانشجویان مقطع دکترای عمومی دامپزشکی، پزشکی، داروسازی و کارشناسی ارشد رشته‌های تغذیه، صنایع غذایی، زیست ‌شناسی (غیر از گرایش گیاهی)، شیمی، میکروبیولوژی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت آبزیان مجاز به شرکت در آزمون دکتری رشته بهداشت مواد غذایی هستند.

داوطلبان هر یک از گرایش‌های امتحانی آزمون دکتری بهداشت مواد غذایی لازم است با توجه به سرفصل‌های آزمون دکتری 1401 رشته بهداشت مواد غذایی که در دفترچه ثبت نام دکتری 1401 درج شده، نسبت به مطالعه و کسب آمادگی لازم برای آزمون اقدام نمایند.

منابع آزمون دکتری رشته بهداشت مواد غذایی

سازمان سنجش هر ساله تنها به اعلام عناوین دروس امتحانی آزمون دکتری بهداشت مواد غذایی و ضرایب دروس به صورت کلی اقدام می‌کند. بدین صورت که ضریب دروس عمومی (شامل زبان عمومی دکتری و استعداد تحصیلی) برابر 1 و ضریب دروس تخصصی برابر 4 است. اما جزئیات منابع آزمون دکتری رشته بهداشت مواد غذایی اعلام نمی‌شود.

در ادامه منابع پیشنهادی آزمون دکتری بهداشت مواد غذایی که می‌توانند منابع مناسبی جهت موفقیت داوطلبان در آزمون دکتری باشند ارائه شده است.

منابع آزمون دکتری بهداشت مواد غذایی

قابل توجه است که منابع زبان عمومی دکتری و منابع استعداد تحصیلی که بین داوطلبان رشته‌های امتحانی مختلف یکسان است، در صفحات مربوطه درج شده که داوطلبان می‌توانند جهت اطلاع دقیق و پرسیدن سؤالات خود در این باره به این صفحات مراجعه نمایند. همچنین امکان دانلود رایگان کتاب زبان عمومی و کتاب استعداد تحصیلی سایت پی‌اچ‌دی تست در صفحات مذکور برای داوطلبان عزیز فراهم شده است.

منابع آزمون دکتری بهداشت مواد غذایی

دروس در سطح دکتری عمومی دامپزشکی یا کارشناسی ارشد

میکروب شناسی موادغذایی

کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی مدرن، تالیف جیمزمانرو جی، مترجمان علی مرتضوی و ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه علوم پزشکی فردوسی مشهد.
کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی، تالیف ویلیام کارول فریزیر و دنیس وستهاف، مترجمان سیدعلی مرتضوی، مهدی کاشانی نژاد و سیدحمیدرضا ضیاءالحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
کتاب میکروبیولوژی مواد غذایی (آدامز)(جلد ۱ و ۲)، تالیف موریس ماس، آدامز، مترجمان سیدعلی مرتضوی و علیرضا صادقی ماهونک، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
کتاب طغیان بیماری های منتقله از مواد غذایی(Foodborne Disease)،تالیف سازمان بهداشت جهانی، مترجمان سیدمحمود رضوانی، سیدمهدی ضیاء ضیا بری و سیدهادی ضیاءضیابری، انتشارات اندیشمند.
کتاب میکروبهای بیماریزا در موادغذایی و اپیدمیولوژی مسمومیت های غذایی، تالیف ودود رضوپلر، انتشارات دانشگاه تهران.
کتاب تضمین کیفیت و سلامت مواد غذایی با منشأ دامی، تالیف محمد محسن زاده و سعید خانزادی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
کتاب اصول بهداشت مواد غذایی، تالیف نوردهر رکنی، انتشارات دانشگاه تهران.

شیمی موادغذایی

کتاب کنترل کیفی و آزمایشهای شیمیایی مواد غذایی، تالیف دکتر پروانه، انتشارات دانشگاه تهران.
کتاب فشرده شیمی مواد غذایی، تالیف بابک قنبرزاده، انتشارات آییژ.
کتاب شیمی مواد غذایی، تالیف دکتر حسن فاطمی، انتشارات شرکت سهامی انتشار.
کتاب مبانی شیمی مواد غذایی، تالیف جان دمان، مترجم بابک قنبرزاده، انتشارات آییژ.
کتاب شیمی موادغذایی (جلد ۱ و ۲)، تالیف میرمنوچهر حامدی، انتشارات مرکز نشر دانشگاهی.
کتاب شیمی مواد غذایی، تالیف آزادمرد دمیرچی، انتشارات آییژ.

بهداشت و بازرسی گوشت

کتاب بهداشت و بازرسی کشتارگاهی گوشت (دام و طیور)، تالیف سیدسهیل قائم مقامی، انتشارات موسسه آموزش عالی علمی کاربردی.
کتاب درسنامه بهداشت و بازرسی گوشت، تالیف آراسب دباغ مقدم، عذرا صادق زاده عراقی، مهزاد آقازاده مشگی و حمیدرضا توکلی، انتشارات مرز دانش.
کتاب بهداشت و بازرسی گوشت ((Meat inspection، تالیف ویدا پیرزمانی و طناز موسوی، انتشارات پرتو واقعه.
کتاب بهداشت گوشت، تالیف دیوید کالینز، جوزف گریسی و روبرت هیوی، ترجمه حمید خانقاهی ابیانه، علی فضل آرا، نوردهر رکنی، محمدجواد قراگزلو، جمیله سالار آملی، یوسف قراچه داغی و نگین نوری، انتشارات دانشگاه تهران.
کتاب بهداشت و بازرسی گوشت، تالیف لقمان اکرادی، انتشارات دانشگاه آزاد اسلامی (سنندج).
کتاب بهداشت و بازرسی انواع گوشت و فرآورده های خام دامی، تالیف محمد کشتکار و رضا معاضدی، انتشارات پرتو واقعه.
کتاب بهداشت گوشت، تالیف ابراهیم محمودی، انتشارات رامند.
کتاب بهداشت و بازرسی گوشت، تالیف برزو خاکپور، عماد شفیعی و حمید پوربابا، انتشارات دیباگران تهران.

بهداشت شیر

کتاب بهداشت و فناوری شیر، تالیف گیتی کریم، انتشارات دانشگاه تهران.
کتاب شیر و کیفیت آن، تالیف هاردینگ، ترجمه امیرحسین خلجی، گیتی کریم و ارمغان دیانی دردشتی، انتشارات دانشگاه تهران.
کتاب فرآوری شیر: بهبود کیفیت فرآورده های لبنی، تالیف گریت اسمیت و رضوان پوراحمد، انتشارات دانش پرور.
کتاب میکروبیولوژی شیر و فرآورده های لبنی، تالیف حسن نخچیان و مسعود نجف نجفی، انتشارات پژوهش توس.
کتاب پروبیوتیکها در شیر و فرآورده های آن، تالیف محمدرضا کوشکی و کیانوش خسروی، انتشارات سروا.

صنایع شیر

کتاب شیر و فرآورده های آن، تالیف گیتی کریم، انتشارات جهاد دانشگاهی دانشگاه تهران.
کتاب فناوریهای نوین در صنایع شیر، تالیف آر.ک. رابینس