مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
انتشارات یافته
نوگولرن
چهارمین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
انتشارات یافته
نوگولرن
چهارمین کنگره بین المللی مدیریت، اقتصاد، علوم انسانی و توسعه کسب و کار
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری

انتخاب کشور و زبان محل تحصیل در مقطع دکتری

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

انتخاب کشور اولین گام و مهمترین گام در فرآیند پذیرش دکتری خارج از کشور می باشد که به آینده تحصیلی و کاری شما مرتبط است.

قبل از انتخاب کشور باید بدانید هدف شما از تحصیل در غرب چیست؟ آیا قصد دارید پس از اتمام تحصیلات به ایران برگردید یا اینکه قصد اقامت گرفتن دارید؟

پاسخ به این سؤال در تصمیم گیری شما برای انتخاب کشور مقصد با در نظر گرفتن جوانب مختلف،بسیار تأثیرگذار است. چرا که شرایط اقامت گرفتن و شهروند شدن در کشورهای مختلف،یکسان نیست. انتخاب زبان تحصیلی نیز میتواند بسیار مهم باشد.شما میتوانید در برخی کشورها با زبانی غیر از زبان رسمی آن کشور تحصیل کنید.

1-کشورهای اروپایی

منظور کشورهایی چون آلمان، فرانسه و ایتالیا که به دلیل داشتن تعدد دانشگاه های معتبر، مقصد دانشجویان ایرانی زیادی است.

مزیت کشورهای اروپایی، گرفتن آسان ویزا است اما تقریبا گرفتن شهروندی در کشورهای اروپایی غیرممکن است و اگر کار پیدا کنید(که نسبت به آمریکای شمالی سخت تر است) تنها ویزای شما را تمدید می کنند.

اگر قصد تحصیل در کشورهای اروپایی را دارید،باید زبان رسمی آنها را بدانید.یعنی شما باید آلمانی،فرانسوی و ایتالیایی  را برای تحصیل در این کشورها بلد باشید.اما برخی کشورها،دانشگاه هایی دارند که به زبان انگلیسی هم تدریس میکنند.این موارد در آلمان و فرانسه کمتر است و در سایر کشورها بیشتر مشاهده میشود.اما در هر حال شما برای کار در آن کشور باید زبان رسمی آن را بدانید.

2-کشورهای انگلوساکسون (Anglo-saxon)

کشورهای مهم انگلوساکسون که شامل انگلستان،کانادا،استرالیا و آمریکا می شود، به علت فرهنگ و زبان مشترک دارای قوانین تقریبا مشابه ای در سیستم آموزشی هستند.

البته در انگلستان نیز گرفتن شهروندی تقریبا غیرممکن است اما چون وضع اقتصادی بهتری نسبت به سایر کشورهای اروپایی دارد، امکان یافتن کار بیشتر است و مشابه سایر کشورهای اروپایی ویزای شما تمدید می شود.

کانادا،استرالیا و آمریکا کشورهایی هستند که شما می توانید بعد از اتمام تحصیل، شهروند آنجا شوید.

گرفتن گذرنامه کانادایی(شهروندی) بسیار آسان تر از آمریکاست. همانطور که میدانید کانادا یک کشور مهاجر پذیر است و هر ساله تعداد زیادی از ایران به قصد مهاجرت کاری یا سرمایه گذاری به کانادا میروند.شما بعد از تحصیل در کانادا شانس بسیار بالا و فرایند آسان تری نسبت به مهاجرین برای گرفتن اقامت دارید.این امتیاز کانادا است که آن را با سایر کشورها متمایز میکند.تقریبا بعد از سه سال تحصیل و زندگی در کانادا و سپس یافتن کار (که آسان تر از اروپاست) شما میتوانید درخواست شهروندی کنید، چه آنکه در دانشگاه ها نهادهایی وجود دارند که به دانشجویان بین المللی، قوانین و نحوه درخواست شهروندی را آموزش میدهند.

کانادا کشوری است که به زبان غیر از انگلیسی میتوانید در آن تحصیل کنید.استان کبک در کانادا فرانسوی زبان است و برخی از دانشگاه های خوب دنیا در آن به زبان فرانسه تدریس میکنند.گرفتن اقامت بعد از تحصیل در استان کبک آسانتر از بخش فدرال است.البته شما علاوه بر فرانسه نیاز به یک مدرک آیلتس جنرال با نمره 5 یا 5/5 دارید که کار سختی نیست.اساسا دانستن زبان فرانسه به شما فرصت های زیادی در سراسر دنیا میدهد.

شرایط استرالیا تقریبا معادل کاناداست.اگرچه تنوع دانشگاه های آن مانند کانادا نیست اما فرصت کاری بیشتر است.

شرایط آمریکا متفاوت است.شما در حین تحصیل کارت دانشجوی بین المللی (International Student) یا همان IS میگیرید.با این کارت اجازه کار ندارید و در برخی ایالت ها،پس از یک سال میتوانید خارج از دانشگاه نیز کارکنید.اما قوانین آمریکا از ایالتی به ایالت دیگر متفاوت است.بعد از اتمام تحصیل باید کار پیدا کنید که بتوانید در آمریکا بمانید که اصلا کار سختی نیست.در این مدت شما Green Card  دریافت میکنید و بعد از چند سال میتوانید درخواست شهروندی بدهید.کل این فرایند ممکن است حدود پانزده سال و بیشتر به طول بینجامد.

علاقه مندان می توانند سوالات خود را در خصوص این صفحه در بخش پذیرش در مقطع دکتری خارج از کشور مطرح نمایند.