موسسه آموزشی نگاره
دوره نگاره

مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام (راهنما + سؤالات مصاحبه)

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

برای موفقیت در مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام لازم است خود را برای عملکرد مناسب در مصاحبه آماده کنید. اطلاع از سوالات مصاحبه و نکات مهم به شما کمک زیادی خواهد کرد.

پذیرش در مقطع دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام به سه شکل صورت می‌گیرد:

1- پذیرش از طریق آزمون دکتری (سراسری و آزاد)

2- پذیرش دکتری بدون آزمون (سراسری و آزاد)

3- پذیرش دکتری پردیس از طریق آزمون اختصاصی

در هر سه حالت فوق برگزاری مصاحبه دکتری جزء جدایی‌ناپذیر پذیرش در مقطع دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام است. در ادامه درباره این سه شیوه توضیحاتی ارائه خواهیم کرد:

پذیرش از طریق آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام

در پذیرش از طریق آزمون دکتری، معمولاً زمان برگزاری کنکور دکتری اوایل اسفند ماه هر سال است. پس از برگزاری آزمون دکتری، نتایج اولیه در فروردین ماه اعلام می‌شود. نتایج اولیه شامل رتبه، نمره‌تراز و نیز اعلام مجاز بودن داوطلبان به انتخاب رشته دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در دوره‌های روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی است.

با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری داوطلبان نسبت به انتخاب رشته دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در سایت سازمان سنجش اقدام می‌کنند. نتایج انتخاب رشته دکتری عموماً اواخر اردیبهشت‌ماه اطلاع‌رسانی می‌شود.

زمان مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام دانشگاه‌های سراسری

دعوت به مصاحبه آزمون دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام بر اساس نمره حد نصاب است؛ یعنی دانشگاه‌ها حداقل تراز مدنظر خود را مشخص کرده و همه کسانی که نمره آزمون کتبی آنها بالاتر از حد نصاب تراز دعوت به مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام آن دانشگاه باشد، به مصاحبه دعوت خواهند شد.

پس از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری، زمان مصاحبه دکتری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و نیز سایت دانشگاه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

همچنین لازم است داوطلبان در موعد مقرر نسبت به تکمیل فرم صلاحیت عمومی دکتری در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

محدودیتی در تعداد دانشگاه‌هایی که داوطلبان به مصاحبه آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام دعوت می‌شوند وجود ندارد، چرا که دعوت به مصاحبه بر اساس حدنصاب نمره تراز است و داوطلبان در هر تعداد دانشگاهی که حدنصاب را کسب کنند، مجاز به حضور در مصاحبه خواهند بود.

زمان برگزاری مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام دانشگاه آزاد

داوطلبان آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در دانشگاه آزاد اسلامی نیز با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، نسبت به انتخاب رشته دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اقدام می‌کنند.

زمان برگزاری مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام دانشگاه آزاد نیز پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری آزاد، از سوی مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۱ به صورت متمرکز و در تهران برگزار می‌شود. بدین صورت که داوطلبان دعوت‌شده به مصاحبه همه واحدهای دانشگاه آزاد لازم است تنها در یک مصاحبه در یکی از واحدهای دانشگاهی تهران در زمان اعلام‌شده حضور پیدا کنند.

تأثیر مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در پذیرش نهایی 50 درصد (30 درصد مصاحبه شفاهی و 20 درصد رزومه آموزشی و پژوهشی) و تأثیر آزمون کتبی نیز 50 درصد است. اما بسیار دیده شده که دانشگاه‌ها با دادن نمره بسیار بالا و یا بسیار پایین تأثیر مصاحبه را در پذیرش نهایی پررنگ کنند. بنابراین مصاحبه دکتری در پذیرش نهایی سهم بسزایی خواهد داشت.

پذیرش دکتری بدون آزمون تاریخ ایران بعد از اسلام

پذیرش دکتری بدون آزمون رشته تاریخ ایران بعد از اسلام در دانشگاه‌های سراسری و نیز دانشگاه آزاد اسلامی بدین صورت است که داوطلبان واجد شرایط، در موعد مقرر نسبت به ثبت‌نام و ارسال مدارک اقدام می‌کنند.

پس از بررسی مدارک اولیه، نتایج دعوت به مصاحبه دکتری بدون آزمون تاریخ ایران بعد از اسلام اعلام می‌شود و داوطلبان لازم است مطابق زمان‌بندی اعلام‌شده در مصاحبه حضور پیدا کنند.

تأثیر مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در پذیرش نهایی داوطلبان دکتری بدون آزمون 100 درصد است و تنها عامل تعیین‌کنند پذیرش، کسب امتیاز در مصاحبه دکتری است.

پذیرش دکتری پردیس تاریخ ایران بعد از اسلام

در پذیرش دکتری پردیس رشته تاریخ ایران بعد از اسلام نیز پس از برگزاری آزمون اختصاصی توسط دانشگاه‌ها، نتایج دعوت به مصاحبه اعلام خواهد شد و داوطلبان در زمانی که از سوی دانشگاه اعلام می‌شود در جلسه مصاحبه حضور خواهند یافت.

تأثیر مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در پذیرش نهایی داوطلبان دکتری پردیس کاملاً وابسته به نظر پردیس دانشگاهی مربوطه است.

نکته مهم این که در حال حاضر پذیرش مستقل دکتری پردیس بدون شرکت در کنکور سراسری تنها در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام

عوامل امتیازآور در مصاحبه دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام

در مجموع موارد زیر مهم‌ترین و مؤثرترین نکات برای قبولی در مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام هستند:

  • معدل هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و نمره پایان‌نامه
  • دانشگاه‌های مقاطع قبلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
  • کارهای تحقیقاتی و پژوهشی (شامل کتاب‌های ترجمه­‌شده و یا تألیفی، همکاری در طرح‌های پژوهشی، اختراعات ثبت‌­شده و سابقه همکاری با مراکز پژوهشی و انجمن‌های علمی و نیز مقالات)
  • سوابق تدریس دانشگاهی
  • مدرک زبان (مدرک زبان آزمون‌های زبان داخلی و خارجی)

مدارک مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام

برای حضور در مصاحبه دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام لازم است از همه کارها و فعالیت‌هایی که داشته‌اید (تدریس، مقاله، ترجمه، …) فهرستی تهیه و برای آن‌ها تأییدیه‌ها و گواهی‌های لازم را فراهم کنید تا برای مصاحبه ارائه نمایید؛ زیرا در غیر این صورت احتمالاً امتیازی به شما تعلق نخواهد گرفت.

بنابراین علاوه بر مدارک شناسایی (شامل شناسنامه و کارت ملی)، مدارک تحصیلی (شامل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و ریزنمرات)، لازم است نسبت به تهیه گواهی پذیرش و چاپ مقالات، گواهی تدریس، تهیه کپی از مقالات، تهیه یک نسخه از کتاب تألیف یا ترجمه، تهیه گواهی همکاری در طرح پژوهشی و یا ثبت اختراع و نیز مدرک زبان اقدام نمایید. 

علاوه بر این، معمولاً داشتن توصیه‌نامه مصاحبه دکتری نیز ضروری است. بنابراین به داوطلبان دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام توصیه می‌کنیم حتی‌الامکان از استاد مشاور و استاد راهنمای خود در مقطع کارشناسی ارشد توصیه‌نامه بگیرند.

برای این که در صورت دعوت به مصاحبه دکتریت اریخ ایران بعد از اسلام دچار نگرانی برای آماده کردن مدارک مصاحبه دکتری نشوید، توصیه ما این است که تا قبل از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه نسبت به تهیه مدارک خود اقدام کنید.

سؤالات مصاحبه آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام

طیف سؤالاتی که در مصاحبه آزمون دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام پرسیده می‌شود بسیار متنوع است. ممکن است در مصاحبه‌های مختلف همه یا تعدادی از سؤالات زیر پرسیده شود:

– سؤالات تخصصی رشته: اساتید با طرح این سؤالات سعی بر سنجش میزان توانمندی داوطلبان دارند. توصیه ما این است که داوطلبان علاوه بر خواندن منابع اصلی و پایه رشته، منابع روز و آخرین مقالات را نیز مرور کرده و تا جایی که ممکن است مقالات و کتاب‌های اساتید مصاحبه‌کننده هر دانشگاه را نیز مدنظر داشته باشند.

– تسلط بر موضوع پیشنهادی برای رساله دکتری

تسلط بر کارهای پژوهشی داوطلب: اساتید با طرح این سؤالات معمولاً به دنبال این هستند که از سطح علمی دانشجو و نیز مشارکت واقعی وی در کار پژوهشی اطمینان پیدا کنند.

سؤالات زبان انگلیسی به شیوه‌های مختلف: یکی از مباحثی که در بسیاری از مصاحبه‌های دکتری مورد سؤال است، سؤالات زبان انگلیسی است که ممکن است شامل ترجمه متون تخصصی، دیالوگ‌های عمومی، معرفی خود، موضوع پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری و … باشد.

سؤالات عمومی: این قبیل سؤالات ممکن است شامل شغل، وضعیت تأهل یا تجرد، محل زندگی، فعالیت‌های روزمره و … باشد که با انگیزه‌های مختلفی ازجمله سنجش اعتمادبه‌نفس داوطلب، سنجش امکان وقت گذاشتن برای تحصیل در مقطع دکتری، سنجش شرایط زندگی یک پژوهشگر آینده دکتری و … مورد سؤال قرار می‌گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه آزمون دکتری می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

تجربیات مصاحبه دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام

تجربه داوطلبان آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در سال‌های گذشته حاکی از آن است که علاوه بر رزومه آموزشی، پژوهشی و آمادگی علمی برای حضور در مصاحبه، یک عامل بسیار مهم اعتمادبه‌نفس است.

لازم است داوطلبان این مورد مهم را مدنظر داشته باشند و پیش از حضور در مصاحبه آن را تقویت کنند. چرا که در شرایط عادی داشتن اعتمادبه‌نفس در دیدگاه اساتید اثر مثبتی خواهد گذاشت و البته دیده شده که در برخی مصاحبه‌ها نیز اساتید با به چالش کشیدن دانشجو سعی بر سنجش این موضوع دارند. 

در ادامه تجربیات مصاحبه داوطلبان آزمون دکتری تاریخ ایران بعد از اسلام در سالیان گذشته، برای آشنایی داوطلبان گرامی این رشته با فضای مصاحبه دانشگاه‌های مختلف آورده شده است:

– با توجه به مصاحبه‌هایی که رفتم، رتبه و رزومه اهمیت زیادی ندارد. تا حدودی فن بیان و احاطه به حوزه کاری، پایان‌نامه و اعتمادبه‌نفس و تسلط به جلسه مصاحبه خیلی مهم‌تر از رتبه است.

– من به مصاحبه‌ شش دانشگاه رفتم که همه را توضیح خواهیم داد:

اولین دانشگاهی که رفتم دانشگاه خودم بود؛ دانشگاه شهید چمران اهواز. دو نفر از اساتید بودند و هیچ سؤالی از پایان‌نامه و کاری که می‌خواهم انجام بدهم نپرسیدند. فقط رزومه و رتبه و سابقه تحصیل را پرسیدند و بعد چند سؤال تخصصی پرسیدند که هیچ ربطی به حوزه کاری من نداشت. حتی خودم گفتم نیاز نیست موضوعی را که می‌خواهم کار کنم بگویم که گفتند نه نیاز نیست.

بعد به دانشگاه شیراز رفتم. 7-8 نفر از اساتید در مصاحبه حضور داشتند که یک استاد تقریباً جوان‌تر مدارک را بررسی کرد و بقیه اساتید تقریباً همه سؤال پرسیدند؛ در مورد پایان‌نامه‌ام و در مورد موضوع مدنظر برای رساله دکتری. ۱۵ دقیقه وقت خواستم و آن را مفصل توضیح دادم و با حوصله گوش کردند. یکی از اساتید یک متن زبان داد که بخوانم و ترجمه کنم.‌

در دانشگاه الزهرا امتحان کتبی گرفتند؛ یک متن زبان، دروس تخصصی و روش تحقیق. بعدازظهر مصاحبه شفاهی شروع شد. همه اساتید در یک اتاق بودند و در مورد پایان‌نامه و موضوعی که در آینده می‌خواهم کار کنم سؤال کردند و مفصل توضیح دادم. چند سؤال در همین حیطه پرسیدند و خوب و مسلط جواب دادم.

روز بعد در دانشگاه اصفهان مصاحبه داشتم. با چند نفر از بچه‌ها شب حرکت کردیم و صبح رسیدیم اصفهان و خیلی خسته بودیم. صبح امتحان کتبی گرفتند که خیلی سخت بود و بعد مصاحبه شفاهی شروع شد که باید می‌رفتیم نزد ۶ نفر از اساتید که هر یک در اتاق خودشان بودند و سؤالات تخصصی جزئی پرسیدند که ممکن بود به حوزه کاری شما مرتبط نباشد. یکی دیگر از اساتید زبان پرسید و بعد پرسید که مقاله و کتاب‌هایش را خوانده‌ام یا خیر، گفتم متأسفانه نخوانده‌ام که برخورد خوبی نداشت و سؤالات جزئی سختی پرسید. در اصفهان از پایان‌نامه و موضوع مدنظر برای رساله سؤال نشد.

در دانشگاه خوارزمی دو نفر از اساتید در مصاحبه بودند و سؤال کردند که می‌خواهم روی چه موضوعی کار کنم که یکی از اساتید استقبال کرد ولی استاد دیگری مخالف ایشان بود. همان استاد چند سؤال تخصصی پرسید که در حوزه کار من نبود و نتوانستم کامل جواب بدهم. در اتاق دیگری هم زبان پرسیدند که خیلی ساده بود.

بعد به دانشگاه لرستان رفتم. استقبال اساتید خیلی خوب بود و برخوردشان بسیار محترمانه بود. برای مصاحبه به اتاق هر استاد به‌صورت جداگانه می‌رفتیم. بیشتر در مورد پایان‌نامه سؤال کردند و از موضوعی که می‌خواهم در دوره دکتری روی آن کار کنم هم سؤال شد. یکی از اساتید زبان پرسید که متن دشواری بود.

– مصاحبه دانشگاه تربیت مدرس را بیشتر دکتر آقاجری مدیریت می‌کرد. درمورد پایان‌نامه و روش تحقیق تخصصی، زبان انگلیسی، عربی و حیطه مورد علاقه در دوره دکتری سؤال شد.

– مصاحبه دانشگاه تهران در رشته ایران اسلامی در دو روز برگزار شد؛ یک روز کتبی و یک روز شفاهی. برای بخش شفاهی یک متن از کتاب طبری و کمبریج ترجمه می‌کردیم و استاد صفت‌گل و جعفریان و یوسفی فروحضرتی فقط از پایان‌نامه سؤال می‌پرسیدند.

– مصاحبه‌های ایران‌شناسی همه در دانشکده مطالعات جهان برگزار می‌شود. آزمون کتبی به‌صورت تحلیلی-تشریحی و شامل تاریخ معاصر، حکومت و سیاست در ایران و زبان تخصصی بود. حتماً به زبان مسلط باشید، زیرا اساتید برخی از سؤالات (معرفی خود، پایان‌نامه و دستاورد شما از این پایان‌نامه، موضوع رساله دکتری آینده و …) را به زبان انگلیسی از شما می‌پرسند.

– مصاحبه‌های امسال در دانشگاه بین‌المللی قزوین در دو بخش تاریخ انقلاب و تاریخ ایران بعد از انقلاب بود. هر مصاحبه بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه (بسته به شرایط هر متقاضی) طول می‌کشید. تمرکز مصاحبه‌کنندگان بر پایان‌نامه دانشجو و حوزه علاقه‌مندی‌اش بود و مرتبط به پایان‌نامه و رزومه و موضوع هدف پایان‌نامه دکتری و اساتید مرتبط با آن حوزه بیشترین سؤالات را می‌پرسیدند.

برای مصاحبه دکتری چه مدارکی لازم است؟

معمولاً دانشگاه‌ها مدارکی که لازم است برای مصاحبه ارائه شود را اطلاع‌رسانی می‌کنند. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید سری به مطلب مدارک مصاحبه دکتری بزنید.

سوالات مصاحبه دکتری رشته تاریخ ایران بعد از اسلام چیست؟

در مصاحبه دکترا سوالات متنوعی مطرح می‌شود؛ سوالات تخصصی رشته، سوالات به زبان انگلیسی، پایان نامه کارشناسی ارشد و … . برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه دکتری کلیک کنید.

نکات مصاحبه دکتری چیست؟ به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟

برخی از مهم‌ترین نکات مورد توجه برای حضور موفق در جلسه‌های مصاحبه دکتری را می‌توانید در این لینک مطالعه کنید.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

2 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
م. ایران اسلامی
اسفند ۱۸, ۱۳۹۸ ۳:۲۷ ب٫ظ

من ۶ تا دانشگاه رفتم ریز به ریز توضیح میدم مصاحبه‌ها چجوری بود. تا جایی که میتونم مینویسم و قبلش عذر میخوام بابت نوشتن حدیث مفصل. من رتبه بین ۵۰ تا ۶۰ رشته تاریخ ایران هستم. گرایش ما فکر کنم ۵۹ نفر روزانه میگیرن.  اولین دانشگاهی که رفتم دانشگاه خودم بود، چمران اهواز. دو تا از اساتید نشسته بودن و هیچی از پایان‌نامه و کاری که میخوایم انجام بدیم نپرسیدند. فقط رزومه و رتبه و سابقه تحصیل رو پرسیدن و نوشتن و چن تا سؤال تخصصی تست مانند پرسیدن که هیچ ربطی به حوزه کاری من نداشت. حتی خودم گفتم نیاز نیس موضوعی رو که میخوام کار کنم بگم؟ گفتن نه نیاز نیست.  بعد رفتم شیراز. اونجا ۸_۷ تا از اساتید نشسته بودن یکی که تقریباً جوونتر بود مدارک رو بررسی کرد و بقیه اساتید، تقریباً همه سؤال پرسیدن در مورد پایان نامم و تقریباً همه رو مفصل و خوب جواب دادم، در مورد موضوع تز دکتری پرسیدن گفتم ۱۵ دقیقه وقت میخوام در موردش توضیح بدم و با حوصله گوش دادن و من مفصل توضیح دادم و وقت کم اوردم ولی تونستم چیزایی که میخوام رو بگم.. یکی از اساتید متن زبان جلوم گذاشت که بخونم و ترجمه کنم که اونم بد نبود. در کل از مصاحبه شیراز راضی بودم.‌  دانشگاه بعد الزهرا بود اونجا اول امتحان کتبی گرفتن یه متن زبان و یه امتحان از دروس تخصصی و روش تحقیق. متن زبان رو خیلی خوب ترجمه کردم ولی امتحانم عالی نبود.. متوسط بود. بعدازظهر مصاحبه… ادامه نظر»

م. ایران اسلامی
اسفند ۱۸, ۱۳۹۸ ۳:۲۶ ب٫ظ

سلام من پارسال سال سوم بود ک مصاحبه رفتم.. دو سه سال قبل نمیدونستم چی باید بخونم. تو سایتای مختلف ک سرچ میکردم واسه منابع ۶۰_۵۰ تا کتاب معرفی کرده بود که خب.. خوندن این حجم کتاب سخته واقعا..رفته بودم از این خلاصه درسای ماهان گرفته بودم و دو سال قبل اونا رو خوندم.. بعد ک میرفتم سر جلسه سوالا اشنا نبود با خودم میگفتم من ک خوندم..ینی چی! خنگ شدم؟! دو سال قبل ک مصاحبه رفتم بچه ها رو میدیدم ازشون میپرسیدم چی خوندین رتبتون خوب شد؟ زورشون می اومد جواب بدن میگفتن سرچ کنی واست میاد چی بخونی!دقیقا عین شما از چن نفر تو مصاحبه ها شماره گرفتم به هرکدوم بعد قبولیشون پیام دادم جواب ندادن.. پارسال یه اقایی رو شیراز دیدم ک رتبه ۱ بود. ازشون پرسیدم و ایشون کامل و جامع منابعو توضیح دادن..فک میکردم من ک خوندم و هیچی یادم نموند و سوالام واسم آشنا نبود.. دوباره بیام اینا رو هم بخونم چیزی یادم نمیمونه.. تقریبا ۴۰ روز مونده ب کنکور جلد ۴ کمبریج رو دانلود کردم گفتم یه نگاهی بهش بندازم خیلی ام شوت نباشم میرم سر جلسه.. هی میخوندم هی میگفتم ااا این سوال از اینجا بود اون سوال از اونجا بود.. و فهمیدم چه ضرری کردم سه سال قبلش( سال اول ک اصن دعوت نشدم و دو سالی ک دعوت شدم مصاحبه).. دیگه اون ۴۰ روز هر چی در توانم بود کاملا روزنامه وار خوندم ولی خب وقتم خیلی کم بود و نتونستم خیلی از منابع مهم رو بخونم.. بعضی از ما… ادامه نظر»