مدرسان شریف
https://myparseh.com/blog/1175/%D8%A8%D9%84%DA%A9-%D9%81%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D8%AF%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%D8%B1%D8%B3%D9%87--%D8%AA%D8%AE%D9%81%DB%8C%D9%81-%D8%A8%D8%A7%D9%88%D8%B1%D9%86%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%86%DB%8C
نوگام
سنجش و دانش
روان آموز
یادافزا
تجربیات مصاحبه دکتری ۱۴۰۳
مدرسان شریف
زمان کنکور دکتری ۱۴۰۵
https://nogolearn.com/ept-and-msrt-courses/
https://negareh.ac.ir/
https://theenglishtoday.ir/consulting/
مدرسان شریف
نوگام
سنجش و دانش
روان آموز
https://nogolearn.com/ept-and-msrt-courses/
https://negareh.ac.ir/
https://theenglishtoday.ir/consulting/

کاهش طول دوره دکتری به ۳ سال با دستور وزیر علوم

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

وزیر علوم: با اقدامات جدید، طول دوره کارشناسی ارشد یک سال می‌شود و دوره دکتری نیز از ۴ سال به ۳ سال کاهش داده خواهد شد.

کاهش طول دوره دکتری و ارشد در دستور کار وزارت علوم

به گزارش پی اچ دی تست، بنا بر اعلام وزارت علوم، حسین سیمایی صراف در جمع نمایندگان تشکل‌ها، انجمن‌ها و اتحادیه‌های دانشجویی با اشاره به رویکردهای جدید این وزارتخانه در حوزه فناوری و پژوهش گفت:

برای فناوری اولین بار فصلی را گشوده‌ایم که اگر استادی دو مقاله خوب و یک اختراع خوب داشت یا بحرانی مانند کرونا پیش آمد و واکسنی را کشف کرد؛ آن واکسن را که اختراع استاد دانشگاه است باید ببنیم در واقع ما باید تأثیرگذاری اجتماعی اساتید دانشگاه را مشاهده کنیم.

وزیر علوم، با بیان اینکه در بخش آموزش طرح کاهش سنوات تحصیلی در دستور کار قرار گرفته است، افزود: با اقدامات جدید، طول دوره کارشناسی ارشد یک‌ سال می‌شود و ترم سوم باید پایان‌نامه داده شود. تعداد واحدها هم کم می‌شوند.

دکتری نیز از ۴ سال تقلیل به ۳ سال تقلیل داده خواهد شد.

شرایط جدید حذف آزمون جامع و معرفی ۳ جایگزین پژوهشی و اختراعی

وی اضافه کرد: و بناست به‌جای امتحان جامع ۳ جایگزین به دانشجو داده شود، اگر دانشجو نتوانست آن‌ها را انجام دهد باید امتحان جامع دهد.

به‌جای آزمون جامع، دانشجو در دوره دکتری می‌تواند یک مقاله پژوهشی یا اختراع داشته باشد. چرا که دانشجو یک‌سال وقت می‌گذارد تا آماده امتحان جامع شود؛ همین زمان را می‌تواند صرف تولید علم کند.

دکتر سیمایی با انتقاد از انبوه مقررات زائد در دانشگاه‌ها اظهار کرد: من بسیار متأسفم از این‌که دانشگاه هم مثل بعضی از سازمان‌های اداری کشور پر از مقررات دست‌وپاگیر است. یک کارگروه «تسهیل و مقررات‌زدایی» ایجاد کرده و گفته‌ایم در این کارگروه خود دانشجویان باشند؛ ۳ دانشجو، یک معاون آموزشی و یک حقوق‌دان در این کارگروه گرد هم بیایند و ببینند کدام مقررات زائد است، حذفش کنند.

وی افزود: بیشترین شکایتی که به من می‌شود، از همین مقررات زائد است که من می‌بینم حق با دانشجو است. مثال‌های فراوانی در ذهن دارم که برای دانشجویان و خانواده‌ها هزینه مالی ایجاد می‌کند، وقت‌شان را می‌گیرد و اعصاب‌شان را خورد می‌کند.

ثبت‌نام
باخبرم کن!
101 نظرات
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
شادی
آذر ۱۵, ۱۴۰۴ ۱۱:۴۷ ق٫ظ

این مطلب یعنی ۱۸ واحد آموزشی ممکنه برداشته شه؟
یا صرفا آزمون جامع؟

فرناز
آذر ۶, ۱۴۰۴ ۱:۵۶ ب٫ظ

دوره ارشد رو معمولا بچه ها ۴ یا ۵ ترمه تموم می کنند. اگر هم کار آزمایشگاهی باشه که سنوات میخورند و حتی برخی ۶ یا ۷ ترمه تموم می کنند. و اواخر ترم ۲ هم پروپوزال ارائه میدن. حالا چطوری سه ترمه تموم کنند. نهایتش بشه ۴ ترم. این کارو از قصد دارند انجام میدمثن که از دانشجوها برای سنوات شهریه بگیرند. تصمیم باید با عقل و منطق باشه.

محمد
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۴:۲۴ ب٫ظ

بایستی این موضوع در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس مطرح شود اگر رای بیاره ابلاغ میشه……

داوطلب
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۴:۳۷ ب٫ظ
پاسخ به  محمد

دانشگاه آزاد بعید میدونم که موافق باشه

رفعت
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۱۱:۴۶ ق٫ظ

سلام خدمت همگی. لطف می‌کنید اگر اطلاع دارید بفرمایید این خبر شامل دانشجویان ورودی ۱۴۰۴ هم می‌شه؟

ویکتاریون
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۱۲:۴۴ ب٫ظ
پاسخ به  رفعت

سلام. ببین برای این تغییرات باید آیین‌نامه بدن. آیین‌نامه که ابلاغ بشه، همراهش میگن که از چه زمانی اجرا میشه.
ملاک ورودی‌ها فعلا آیین‌نامه‌ی ۴۰۲ هست. ۸ ترم، دو مقاله، ۱۲ تا ۱۸ واحدآموزشی، آزمون جامع.
هر آیین‌نامه‌ای به جز این بیاد، همراه با شیوه‌نامه‌ای که دانشگاه تدوین می‌کنه، روی سایت معاونت آموزشی دانشگاه‌ها قرار می‌گیره.

رفعت
آذر ۱۳, ۱۴۰۴ ۳:۲۹ ق٫ظ
پاسخ به  ویکتاریون

خیلی از پاسخ و راهنمایی شما متشکرم. پس برای ورودی‌های ۴۰۴ گ، باید از آموزش دانشگاه پیگیری بشه؟ مثلا دانشگاه من آزمون جامع رو با شرط ارائه مقاله پیش از تصویب طرحنامه، حذف کرده.

ضمناً امکان تغییر تاریخ کنکور امسال هست؟ دقیقا در بازه امتحانات ترم هست برای محصلانی که قصد دارن کنکور بدند! به چه صورت می‌شه درخواست تغییر موعد داد؟
خیلی متشکرم.

ویکتاریون
آذر ۱۳, ۱۴۰۴ ۵:۲۰ ب٫ظ
پاسخ به  رفعت

آره از آموزش پیگیری کنین و خب شرایط مقاله رو هم باید دقیق بپرسین.
نه روی تغییرش حساب باز نکنین، اینا اصلا درخواستی تغییر نمیدن، تا حالا فقط شرایط فورس‌ماژور( کرونا، راهبندان و یخبندان و جنگ و اینا) باعث تغییر تاریخ کنکور شده. کنکور ارشد سال‌ها همینطوری توی بهمن بود تا اینکه یه سال همه جا برف اومد. امسالم به خاطر ماه رمضون آوردن جلو و اگر بخوان بندازن بعد از عید، هم سنجش و هم دانشگاه‌ها مجبورن اضافه‌کاری کنن که براشون نمی‌صرفه.

امیرحسین
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۱۰:۵۱ ق٫ظ

خیلی مناسب تر هستش که طول دوره کارشناسی رشته‌ها نیز کمتر بشه اینگونه بسیار مناسب تر هستش برای آموزش علمی و دوره تحصیل در دانشگاه ها تابا چند ترم سری تر دانشجویان دوره کارشناسی خودشون رو‌به اتمام برسونند

ناهید
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۶:۲۳ ب٫ظ

بهتره دوره پژوهش عنوانش همان رشته دانشجویان دکترا به صورت یک کتاب باشه در یک ترم با امتحان مشخص در دوره دکترا برا همه دانشجویان دکترا تا علمشون و یادگیریشون بیشتر بشه

Mahdi
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۵:۴۴ ب٫ظ

سلام. لطفاً مدت اعتبار دو ساله مدارک زبان را هم حذف و اعتبار نمره قبولی در آزمونهای زبان را دائمی بفرمایید.

زهرا
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۴:۰۸ ب٫ظ

خیلی خوبه که دوره دکترا کوتاه و بیشتر پژوهش محور بشه. در اکثر کشورهای پیشرفته دوره دکترا کوتاه تر از ایران هست و بیشتر مبتنی بر پژوهش. امیدوارم در ایران هم شاهد این پیشرفت باشیم

ماریسا
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۳:۱۲ ب٫ظ

به شدت مخالفم، کوتاه کردن زمان آموزش یعنی افزایش بیسوادی،کسی که میخواد دکتر شه باید سختی بکشه نه مدرک کیلویی بگیره

علی
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۲:۵۷ ق٫ظ
پاسخ به  ماریسا

حالا شکر خدا کسی موافقت شما را نخواسته. دوره دکتری دوره پژوهش محور است نه آموزش محور

میترا
آذر ۹, ۱۴۰۴ ۰:۵۲ ق٫ظ
پاسخ به  علی

دقیقا

Artemis
آذر ۱۶, ۱۴۰۴ ۱۰:۱۹ ب٫ظ
پاسخ به  علی

همچنین خدا رو شکر که شما در مقامی نیستید که برای چنین موضوع مهمی تصمیم گیری کنید. در ضمن دوره دکترا در ایران ۲ دسته است، آموزش محور و برخی دانشگاهها پژوهش محور دانشجو پذیرش می کنند.

مریم
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۱:۴۱ ب٫ظ

سلام دوستان این شرایط ازمون جامع واسه قبولی های سال ۱۴۰۳ هم اجرا میشه؟؟؟

ظریفی
آذر ۴, ۱۴۰۴ ۰:۴۹ ق٫ظ

باید حداکثر زمان اخذ دکترا چه در دانشگاه دولتی وچه آزاد سه سال باشد و نه پنج سال هم هزینه خانوار کاهش یابد هم دانشجو مستقل شده و وارد بازار کار شود تشکر

DD
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱۱:۵۸ ب٫ظ

سلام الان دانشگاه آزاد ترم یک زبان و روش تحقیق و دوتا اجباری از دروس ارشد به انتخاب خود دانشجو گذاشته انتخاب کنه و پاس کنه دروسی که اونجا نگذرانده این یک ترم اضافه و شهریه ثابت متغییر برای دکتری کامپیوتر امسال ۶۳ تومن بود و برای ترم ۴ هم ۴۳ میلیون فقط شهریه ثابت که آزمون جامع بدی، مجموع ۱۰۰ میلیون بیشتر میشه، این در حالی که نمره رو گرفتی و درسهای رو به موقع پاس کنی ، حالا فکر کنید کسی شاغل یا متاهله و یا بچه داره، این سه ترم شاهکار کنه درس بخونه کی وقت کنکاش برای موضوع تز داره چونکه ترم ۴ نقش رو باید درس بخونه بره جامع آزمون بده و اگر قبول شد تازه ترم پنج استاد و پروپوزال تصویب کنه از اون موقع بره دنبال موضوعش و.‌‌ که ترمی ۱۳۴ میلیون میشه آیا تخفیف مالی و زمانی و تمرکز روی تز دکتری ارزشمندتر نیست به نظرم جامع حذف بشه

محمد
آذر ۵, ۱۴۰۴ ۴:۲۴ ب٫ظ
پاسخ به  DD

مجبوری رفتی دانشگاه آزاد… چی رو میخوای ثابت کنی

آیسل
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۷:۲۴ ب٫ظ

دوستان یه سوال داشتم
پارسال گفتن الزام ارائه مدرک زبان تا روز آزمون جامع حذف شده و ۳ تا جایگزین برای مدرک زبان ارائه دادن حالا اونها برقراره یا تصویب نشد ؟؟

ویکتاریون
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱۰:۰۳ ب٫ظ
پاسخ به  آیسل

اختیارش دست دانشگاه و دانشکده‌هاست تا جایی که دیدم. بعضی‌هاشون جایگزین‌ها رو نمی‌پذیرن و بعضی‌ها قبول دارن. از آموزش خودتون باید بپرسی.

آیسل
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۷:۱۹ ب٫ظ

به نظرتون شامل سال ۱۴۰۵ میشه یا میمونه ۱۴۰۶؟؟؟ چون باید سرفصل دروس مشخص بشه دیگه
الان تو سرفصل دروس دکتری آزمون جامع هست و ترم در انتظار آزمون جامع هم هست
دوستان نظراتتون رو میفرمایید
ممنون

محمد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۳:۰۰ ب٫ظ

به جاش آزمون جامع و آزمون زبان رو حذف کنند.

شایان
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱:۲۵ ب٫ظ

با سلام و احترام ، انشااالله این موضوع پیگیری بشود و نگرانی های دانشجویان دکتری بابت این مسئله رفع بشود . . .

فربد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱۲:۲۵ ب٫ظ

با این اقدام (جایگزینی ازمون جامع با کارهای پژوهشی و تحقیقاتی)، اگر موضوع نتیجه گرا باشه و منجر به یک دستاورد شود، مسیر دوره دکترا در جهت درست قرار میگیره.
با نیم نگاهی به برنامه ریزی PhD در سایر کشورهای در حال توسعه و یا پیشرفته، میشه به اهمیت موضوع پی برد.

بهار
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱۲:۱۵ ب٫ظ

من یک سوال دارم ، اگر قرار هست یک ساله برگزار بشه و ترم سوم باید پایان نامه ارایه بشه پس هر ترم چه مدته ؟ اینطوری که میشه یک و نیم ساله میشه توضیح بدید اگر اطلاع دارید

ویکتاریون
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۶:۱۲ ب٫ظ
پاسخ به  بهار

چون همینجوری یه چیزی گفت. برنامه‌ریزی قطعی پشتش نبود. منظورش این بود که واحدا توی یکسال جمع بشن. چون الان توی ترم سه و حتی چهار واحد درسی ارائه میشه.

فرهاد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۷:۰۶ ق٫ظ

درود بر وزیر محترم.درود بر اقای پزشکیان با این طرح‌های عالی بدنه جامعه دانشجویان با این طرح موافق هستند لطفا سریع تر عملیاتی شود

حسین
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۲:۲۹ ق٫ظ

بنظر بنده دکتر و فوق لیسانس حذف بشه بخاطر اینکه هر چیزی باید سختی توش باشه تا بتوانیم ب نتیجه رسید دکتری برای بعضی ها شده مهریه ک میگن اقا بگن مهریه رو کم کنید. تو مملکت ما همه میخوان دکتر بشن . ولی دکتر کاغذی بی سواد. یارو میگه زبان انگلیسی حذف بشه مقاله حذف بشه ، حضور سرکلاس حذف بشه ی مشت کارمند اومدن تو دانشگاها ظرفیت هارو پرکردن فقط بخاطر اینکه ب همدیگه تو محل کار دکتر هم دیگر خطاب کنن هی برای خودشون نظر میدن

مهرداد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۳:۰۲ ب٫ظ
پاسخ به  حسین

شما میدونی آزمون جامع چیه که با نمره زبان و مقاله مقایسه میکنی!؟ یه عده که در ارزوی دکترا هستن میان اینجا مخالفت میکنن فقط!

فرناز
آذر ۸, ۱۴۰۴ ۱۲:۳۹ ب٫ظ
پاسخ به  مهرداد

اتفاقا باید با طرح ۱ ساله شدن ارشد و سه ساله شدن دکتری مخالفت بشه. دانشجوی دکترایی که نتونه آزمون جامع و نمره زبان نمره بیاره، بهتره که انصراف بده. اگر آزمون جامع و دروس کم بشه همه میشن دکتر اونم دکتر بیسواد. طرف نتونسته میانگین معدل دو یا سه ترمشو به ۱۶ برسونه و نمیتونه آزمون جامع شرکت کنه. پس میاد میگه جامع حذف بشه. البته سه ساله شدن دوره دکتری رو همین تنبلا تایید می کنند. چون دوره دکتری تحت هیچ شرایطی نمیشه که سه ساله تموم بشه.

میترا
آذر ۹, ۱۴۰۴ ۰:۵۸ ق٫ظ
پاسخ به  فرناز

مثلا الان همه تو دوره دکتری باسوادن؟؟یا اینکه مدرک زبان که بعد دوسال باطل میشه خیلی علم به ما میده وافتخاریه و تو ذهن ما مطالب میمونه؟؟شما یا دانشجوی دکتری نیستی یا ازمون جامع رو دادی که داری غیر منصفانه نظر میدی شما یه لطفی کن نظرتو واسه خودت نگه دار

نوشین ۷۱
آذر ۱۴, ۱۴۰۴ ۱۰:۰۵ ق٫ظ
پاسخ به  میترا

با احترام به نظر شما که ناعادلانه هم می باشد شما اگر نتوانسته اید در آزمون زبان نمره قبولی دریافت کنید دلیل بر این نیست که دیگران هم نمی توانند.

نوشین ۷۱
آذر ۱۴, ۱۴۰۴ ۱۰:۰۷ ق٫ظ
پاسخ به  میترا

هر چی شما نمی توانید بگذرونید و در توان فکری شما نیست حذف بشه خوبه؟؟؟؟؟

Artemis
آذر ۱۶, ۱۴۰۴ ۱۰:۲۱ ب٫ظ
پاسخ به  میترا

جالبه نظراتتون. اگر آزمون جامع و زبان حذف بشه همه باسواد خواهند شد

قدرت طهماسبی
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱:۰۹ ق٫ظ

یک حرکت حسابی و به جا

قدرت طهماسبی
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱:۰۸ ق٫ظ

فشرده سازی حداکثری در تمام ابعاد زندگی و کار و آموزش باید در نظر گرفته شود تا مدیریت زمان شوند و کار راه انداز باشند نه کشدار کردن موضوع را ادامه دهند ، ملت بیکار نیستند و وقت طلاست.

قدرت طهماسبی
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱:۰۵ ق٫ظ

طول تحصیل در ایران در تمام مقاطع تحصیلی زیاد است ، باید از هر مقطع تحصیلی یک سال کم شود تا این امر مهم مدیریت جدید شود و از اتلاف وقت ، انرژی و هزینه برای ملت و دولت جلوگیری شود و افراد زودتر وارد بازار کار ، تجارت ، صنعت و زندگی شوند و سن ازدواج نیز پایین تر بیاید .

قدرت طهماسبی
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۱:۰۲ ق٫ظ

افراد شاغل ، دارای مقاله ، کتاب ، کار علمی و آموزشی ، پژوهشی ، کار برجسته ، اختراع ، ابتکار عمل و فعالیت علمی و کاربردی ، فرهنگی ، تولیدی و صنعتی ، اشتغال زا و مولد باید امتیاز خاص داشته باشند تا عدالت آموزشی اجرا شود و به دکترا برسند .

دانشجو
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۵:۲۴ ب٫ظ

به شکرانه،مهربانی و بذل و بخشش های وزارت علوم تا چندسال آینده مردم در کوچه و بازار و صف نونوایی به جای الفاظ حاج خانم حاج اغا،از خانم دکتر و اغا دکتر استفاده خواهند کرد.

کوروش فلاح
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۱:۲۱ ب٫ظ
پاسخ به  دانشجو

بی سواد نظر نده ، مقاله دادن از پول مالیاتهای مردم و هدر دادن هزاران میلیارد ساعت از وقت جوون ها برای یادگیری چرندیاتی که هیچ ربطی به بازار کار نداره بزرگترین مشکل این مملکته
پول مالیات مردم باید صرف حل مشکلات مردم بشه نه مقاله دادن

عماد خلیلی
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۵:۰۱ ب٫ظ
پاسخ به  دانشجو

به فرض که همه افراد جامعه دکترا داشته باشند مشکلش چیه. سطح سواد عمومی جامعه بالا باشه. چیه یه تعداد دکترا گرفتن میخوان مال خودشون باشه سختش کردن که کسی نتونه بگیره!! همه داشته باشند. مشکلش چیه. وقتی خودمون چیزی را داریم حسود دیگران نباشیم که بقیه نداشته باشند. همه داشته باشند.

فرناز
آذر ۶, ۱۴۰۴ ۱:۴۵ ب٫ظ
پاسخ به  عماد خلیلی

همه دکتر بشن ما بخیل نیستیم ولی نه دکتر بیسواد که هیچی حالیش نیست، دکتری که آ رو از ب تشخیص نده.

یاس
آذر ۱۱, ۱۴۰۴ ۱:۰۳ ق٫ظ
پاسخ به  عماد خلیلی

ادمای حسود زیادن برادر نمیشه تغییرشون داد احسنت به درک و فهم شما

فرح مسیح شرقیان
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۴:۰۹ ب٫ظ

موافقم ،تصمیم فوق العاده ایه

میر
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۳:۱۸ ب٫ظ

ترم گذشته دوست بنده ۳ساله دفاع کردبا بهترین نمرات و مقاله و پایان نامه از بهترین دانشگاه کشور.

ویکتاریون
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۲:۴۲ ب٫ظ

بیشتر برای اینه که دخل و خرجشون با تورم نمی‌خونه و اگه همچین چیزی تصویب بشه، از ترم ۷ خوابگاه و امکانات نمی‌دن و شهریه می‌گیرن.
وگرنه ۷، ۸ ساله می‌خوان واحدهای آموزشی رو کم کنن و هنوز بازنگری نکردن.

خانم شفیعی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۲:۰۷ ب٫ظ

سلام این طرح سه ساله شدن دکترا از چه موقع اجرا میشه؟؟

محبوبه
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۰:۴۰ ق٫ظ

این قانون مقاله برای دکتری، برای کدوم ورودی ها هست؟

اردلان مرادی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۹:۲۲ ق٫ظ

باسلام.
مقاله و اختراع دو جایگزینه. جایگزین سوم برای آزمون جامع چیه؟

مریم حاحیان
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۱۸ ق٫ظ

با سلام
دوره ی دکتری به نظر منم بهتره کوتاه بشه، خیلی طولانی و خسته کننده است بخصوص بعد از تئوری ها، فاصله ی زیاد بین ارائه آزمون جامع، مقاله نویسی، پروپوزال و دفاع پروپوزال تا دفاع اصلی و خوردن سنوات و گرفتن شهریه های اضافی و اتلاف وقت دانشجو … دانشگاه ها هم که تبدیل شده اند به بنگاه تجاری که این قسمت در مورد غیر دولتی است … و ایکاش امتحان مصاحبه ی شفاهی هم برداشته بشه اونم رانت بازیه… هر استادی بر اساس سلیقه ی خودش، دانشجو برای ورود به دکتری ممکنه قبول کنه با اونم اتلاف وقت دانشجو ست همراه با کلی اضطراب که بالاخره قبول نهایی میشه یا نه؟
با تشکر

یاسین
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۷ ق٫ظ

فک میکنم احتمالا سر فصل های مصوب هم برای مقطع ارشد برای سال بعد به طور کامل آپدیت بشن

علی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۳۶ ق٫ظ

من یک پیشنهاد دارم اصلا زحمت این ۳ سال رو هم بردارید همه دکتری بگیرند، چه نیازی دارند این ۳ سال را هم داشته باشند. احتمالا تصمیم گیرندگان دکتری افتخاری دارند در نتیجه نمی دانند یک کار علمی واقعی نیاز به مطالعه و بررسی دارد. پس ۳ سال اصلا یک محقق کاری نمی تونه بکنه سال اول پاس درسی سال دوم انتخاب موضوع و روند ۳ گزینه به جای جامع سال سوم هم سرهم بندی چند جمله که محتوای علمی ندارد. مگه داریم که نتایج یک مدل یا یک کار ازمایشگاهی زیر یکسال جواب بده بعد با سرعت اونا رو جمع بندی کنیم و به دفاع برسونیم. باید دید این پیشنهاد از طرف کدام دکتری افتخاری بوده است.

یاسین
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۵ ق٫ظ
پاسخ به  علی

احتمالا واحد ها کلا از دوره دکترا حذف شود و صرفا یک دوره فشرده سه ساله به صورت کاملا پژوهشی برای مقطع دکتری ایجاد شود(مثل کشور های استرالیا،نیوزلند،انگلستا
ن و…که دوره دکترا صرفا پژوهشی است)

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۰۱ ق٫ظ
پاسخ به  علی

بله میشه. مقالاتی که جایزه نوبل بردن هم توی یک سال کار شده بعد شما توی ۳ سال نمیتونید یه کار تحقیقاتی یا آزمایشگاهی انجام بدین. اگر هر پروژه قراره انقدر طول بدید تا شما به نتیجه برسید که موضوع از دور خارج شده.

مریم
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۱:۴۷ ق٫ظ
پاسخ به  سارا

اگه فکر می‌کنین مقاله‌ای که نوبل برده، فقط حاصل یک سال کار منجر به چاپ مقاله‌ی اصلی هست، شما هیچ درک و تصوری از کار پژوهشی ندارین!

حسینی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۲۰ ق٫ظ

وکاش پیش دفاع متمرکز دانشگاه آزاد را هم حذف نمایید

منصور
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۱۸ ق٫ظ

احسن عالی میشه

حسینی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۱۷ ق٫ظ

وزیر علوم ،کاش آزمون زبان را هم حذف میکردین.و زبان را دانشجویان سلیقه ای به عنوان دو واحد درسی انتخاب کنند یعنی کسانی که زبانشان خوب است انتخاب کنند وامثال بنده که زبانشان خوب نیست دو واحد درسی دیگری انتخاب کنند

مریم
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۱:۴۸ ق٫ظ
پاسخ به  حسینی

اگه زبانتون خوب باشه، ازمون زبان حداقل دغدغه‌ی شما باید باشه.

مهرداد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۳:۰۶ ب٫ظ
پاسخ به  حسینی

سفارش دیگه ای ندارید؟ میخواید دکتر بشید بدون دونستن زبان! این دکتری که آبکی میشه که!

ثنا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۱۷ ق٫ظ

کم دکتر بیسواد داریم هر روز هم با کوتاه کردنش بی سوادتر میشن!فقط همه قوانین برای دهه ۶۰ اجرا شد.برای دهه های دیگه چون میدونن تن نمیدن به این همه مدت درس خوندن یا ظرفیت بالا رفت یا زمان تحصیل کوتاه شد!

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۱ ق٫ظ
پاسخ به  ثنا

همین قانونا باعث شده بود کلی عالم بی عمل داشته باشیم. کسایی که ۱۰،۲۰ ساله دکتری شون رو گرفتن ولی از زمان فارغ التحصیلی به بعد دیگه حتی یک مقاله هم ندادن. چون بلد نبودن. مثله طوطی ۴ تا کتاب رو حفظ کردن رفتن امتحان دادن مدرک گرفتن، ۲ سال بعدشم همه چیزایی که خوندن رو یادشون رفته.
بد نیست به روی خودمون بیاریم که تا الان داشتیم اشتباه میکردیم.
همه کشورای دیگه دنیا دکتری پژوهش محوره. نکنه همه اشنباه میکنن ما درست رفتار میکنیم؟
نتیجش که ثابت کرده اونا درست رفتار کردن و ما اشتباه!

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۲:۱۱ ب٫ظ
پاسخ به  سارا

کی گفته فارغ التحصیلان دکتری عالم بی عمل هستند. اتفاقا سوادشونم خوبه. ولی خب نسل جدید چون تنبلند و حوصله درس و تحقیق و پژوهش را ندارند میخوان دوره دکتری کم بشه. اگر دوره دکتری کاعش پیدا کنه و پژوهش محور هم بشه باز هم نسل جدید تنبله و حوصله پژوهش هم نداره. و بسیار هم بیسواد تشریف دارند.

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۰۳ ق٫ظ
پاسخ به  ثنا

بیسواد کسیه که توی دوره ارشد و دکتری نتونه ۴ تا مقاله بده. هیچ جای دنیا آزمون جامع نداره دکتری. ایرانه که همه چیزش عجیب غریب و مختص خودشه. نکنه همه اشتباه میکنن فقط ما خوبیم؟

علی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۲:۱۲ ق٫ظ
پاسخ به  سارا

در انگلستان که یکی از پیشرفته ترین سیستمهای آموزشی جهان است نه تنها امتحان جامع کتبی و شفاهی دارند بلکه هر درسی نیز که ارائه می شود شامل دو بخش شفاهی و کتبی است اما تفاوت ما با آنها این است که ما نیمسال داریم و آنها ترم که هر چهار ماه یک ترم است و عملا آنها سالی سه ترم دارند و ما دو ترم به همین دلیل دکتری انگلستان سه ساله است و ما چهار ساله

علی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۲:۰۶ ق٫ظ
پاسخ به  ثنا

دوره دکتری با حذف واحدهای درسی اضافه و اضافه شدن واحدهای آزمایشگاهی و کارگاهی و کاربردی مفید و حذف امتحان جامع و اعطای دانشنامه منوط به ارایه مدرک زبان کاراتر می شود اصولا اگر داوطلب دکتری موضوعی را برای رساله مدنظر نداشته باشد اصلا نباید پذیرش شود

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۲:۰۹ ب٫ظ
پاسخ به  ثنا

دقیقا. با این وجود دوره دکتری اصلا ۳ ساله نمیشه. کسایی که قرار بود ۴ ساله تموم کنند ۵ ، ۶ سال طول میکشه تا فارغ التحصیل بشن.

Mahdi
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۱:۲۹ ب٫ظ

سلام
شورای عالی انقلاب فرهنگی نهاد بالا دستی وزارت علوم محسوب میشود و به نظر می‌رسد مخالف این تغییرات است.

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۰۴ ق٫ظ
پاسخ به  Mahdi

همین الانش هم دانشگاه دولتی با شرط معدل آزمون نمیخواد بدی.

مینا
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۰:۴۵ ب٫ظ

ای کاش ازمون زبان از دکتری حذف می‌کردید که افراد گاها ۱۰ بار ۱۵ بار باید شرکت کنند و فقط پول و زمان هدرشه چون قبولی فقط شانسیه

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۰۴ ق٫ظ
پاسخ به  مینا

یه آزمونی بدید که شانسی نباشه و استاندارد باشه.

مهرداد
آذر ۳, ۱۴۰۴ ۳:۱۰ ب٫ظ
پاسخ به  مینا

هرچی شما نمیتونید بگذرونید حذف شه خوبه؟ دقیقا ینی چی شانسیه قبولی؟ چون شما قبول نمیشی ینی شانسیه؟ یا شما شانسی جواب میدید توقع قبولی دارید؟!

علی بیرانوند
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۰:۳۲ ب٫ظ

با مدرک دانشگاه آزاد کاری ندارم که بنگاه خرید و فروش مدرک است اما واقعا خروجی دانشگاه سراسری و دولتی رو باید کنترل و ارزیابی کرد.

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۳ ق٫ظ

کدوم دانشگاه آزاد مدرک میفروشه؟ بفرمایید ما هم بریم بخریم.

اسداالله خان
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۴ ق٫ظ

استاد گرامی : من خودم دو مقطع تحصیلی را در دانشگاه دولتی درجه یک این کشور گذرانده ام. الان خروجی مقطع دکتری در دانشگاه آزاد خیلی سخت تر از خروجی دکتری در آموزش دولتی است!

بی اطلاع نظر ندهید ! شما در دانشگاه های دولتی با یک مقاله علمی پژوهشی دانش آموخته می شوید ولی در مقطع دکتری دانشگاه ازاد یک مرحله پیش دفاع دارید با حضور ۹ داور که اگر به شما کفایت تحقیق ندهند اصلا وارد مرحله دفاع نمی شوید و بایستی بروید و ۳ ماه دیگر با دستاورد علمی قابل قبول دوباره در پیش دفاع شرکت کنید!
شزط ورود به دوره پیش دفاع هم داشتن یک مقاله علمی – پژوهشی است ! شرط ورود به مرحله دفاع هم داشتن مقاله دوم پژوهشی است. برای کسب و تعیین درجه کیفی رساله شامل قابل قبول ،خوب و عالی نیز شما موظف به کسب امتیاز پژوهشی حداقل ۷ و ۹ و ۱۲ برای هریک از درجه های کیفی هستید!

دانشگاه آزاد امتحان جامع را علی رغم ابلاغ وزارت علوم و اعمال آن در سال گذشته و جایگزینی آن با معدل و نظر استاد راهنما و .. هنوز حذف نکرده است! بنابراین توصیه میکنم حکم کلی و عام صادر نفرمایید چون گر حکم شود که مست گیرند ، در شهر هر آنچه هست گیرند !!!

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱۲:۱۵ ب٫ظ

در مقطع دکتری دانشگاه سراسری هم پیش دفاع وجود داره و دانشجو باید در حضو داوران اینکار رو انجام بده. کی گفته دکتری سراسری پیش دفاع نداره. اتفاقا دانشجو باید مقاله چاپ شده و یا پذیرش شده برای دفاع داشته باشه. دانشگاه سراسری هم هنوز آزمون جامع وجود دارد. شما هم لطف کن وقتی در مورد قوانین دکتری در دانشگاه دولتی اطلاع ندارید اظهار نظر نفرمایید.

اسداالله خان
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۱:۰۵ ب٫ظ
پاسخ به  سارا

سرکار خانم
پیش دفاع در دانشگاه های دولتی بیشتر برای سنجش آمادگی گفتاری و رعایت اصول و سنجش تسلط شما بر اداره جلسه دفاع است. ماهیت پیش دفاع در دانشگاه آزاد بحث کفایت تحقیق است و لذا ماهیتا با پیش دفاع شما در دانشگاه های دولتی کاملا متفاوت است.
چه کسی گفت دانشجو نباید مقاله داشته باشه در دانشگاه دولتی؟من گفتم برای دانش آموختگی در دانشگاه آزاد به دو مقاله نیازمند است نه یک مقاله !!
دردانشگاه دولتی برگزاری آزمون جامع منوط شده به تصمیم استاد راهنما ! چی کسی گفت در دانشگاه دولتی امتحان جامع حذف شده است؟ ! امتحان جامع در دانشگاه های دولتی قابلیت لغو دارد ولی در دانشگاه آزاد قابلیت لغو مبتنی بر تصمیم استاد راهنما ندارد!
ضمنا جهت اطلاع حضرتعالی عرض کنم آیین نامه آموزشی دکتری در تمام دانشگاه های آزاد و دولتی یکی و مصوب وزارت علوم است و لذا محل تفاخری برای دانشگاه دولتی وجود ندارد که بی اطلاعی من از آن باعث خدشه دارشدن ساحت مقدس دانشجویان دکتری مشغول به تحصیل در دانشگاه های دولتی گردد! و لذا اینکه فرموده اید من در مورد قوانین دکتری در دانشگاه های دولتی ! اطلاع ندارم ناشی از بی اطلاعی بنیادی شماست!
امیدوارم اگر دانشجوی دکتری هستید متون را با دقت مطالعه بفرمایید و عجولانه قضاوت نکنید !

مهتاب
آذر ۱۰, ۱۴۰۴ ۸:۲۱ ق٫ظ

احسنت جناب دکتر.

علی بیرانوند
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۰:۲۹ ب٫ظ

به جای انجام کار اصولی در آزمون دکتری دنبال کوتاه کردن طول و زمان دکتری هستند.
لیسانس رو بکنید یک سال . ارشد بشه یک سال و دکتری هم بشه یک سال . کل مدت دانشگاه توی سه سال جمع بشه…..

اسداالله خان
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۱:۱۱ ب٫ظ

استاد عزیز : لطفا تا اطلاع ثانوی از پیشنهادات مشعشع و برنامه ریزی در نظام آموزش عالی و نیزموارد مرتبط امساک بفرمایید!

اسماعیل‌زاده
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۲۲ ق٫ظ

سلام و عرض ادب
بزرگوار،با احترامی که برای همه‌ی افرادی که در عرصه‌ی علم و دانش فعالیت می‌کنند بدون جانبداری از دانشگاه‌های غیر دولتی،واقعا اینگونه که فرمودید نیست.
دانشگاه آزاد هم دارای استادان بسیار عالم و‌حاذق و هم دانشجویان پرتلاش و باسواد می‌باشد.

دانشجو
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۰:۱۲ ب٫ظ

آیا این قانون شامل دانشگاه پیام نور و آزاد غیرانتفاعی …هم می شود؟یا فقط برای دولتی هاست

دانشجو
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱۰:۰۷ ب٫ظ

به نظر بنده باید خیلی وقت ها پیش باید این تصمیم گرفته می شد،ولی به قولی ماهی هر وقت از اب بگیریم تازه است،الان هم اگر اجرا شود خوبه،من نمی دانم برای ورزش و گاها برخی موارد دیگر کار بلد از خارج استخدام ،چرا برای مدیریت و سیاستگذاری چنین نمی کنند،که این همه هزینه پرداخت نشود.

محمد
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۹:۳۴ ب٫ظ

تعداد واحدهای دکتر الان چند واحد میشه، اصلا کاهش پیدا میکنه؟

S
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۹:۲۳ ب٫ظ

بسیار عالی است. چرا که در ارشد بسیاری از درس های پاس شده توسط دانشجو در کار پژوهشی کاربردی ندارند و صرفا برای گذراندن واحدهای آموزشی است. در دوره دکتری هم دانشجو فقط نیاز است به مطالب متناسب با کار پژوهشی خود مسلط باشد

فاطمه محمدی
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۷:۵۹ ب٫ظ

خیلی عالی موضوع خیلی مهمی هست برای دکتری خیلی موثره و واقعا تصمیم ارزنده ای هست چون آزمون جامع دیگه دانشگاه سلیقه ای شده هر استاد به هر دانشجو که اینکه قبولش می‌کنه و بقیه هم که هیچ

پارسا
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۶:۴۸ ب٫ظ

اصلا تصمیم منطقی نیست چرا باید ارشد یکسال بشه و بیسواد هم در کشور زیاد بشه اصلا کار درستی نیست

فاطمه محمدی
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۸:۰۲ ب٫ظ
پاسخ به  پارسا

ارشد یکسال کمه ولی برای دکتری خوبه که جامع حذف بشه

فرنوش
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۸:۳۹ ب٫ظ
پاسخ به  پارسا

واقعا! خب توی کل اون دوره درس میخونن باد نمیزنن خودشونو که! من تز ارشدم فقط دو سال و نیم وقتمو گرفت! اینجاست که آدم شک میکنه به مدرک تحصیلی خودشون.

مهسا
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۸:۵۵ ب٫ظ
پاسخ به  فرنوش

سلام. دقیقاً. منم بیشتر از یکسال روی پایان نامه ارشدم کار کردم

سارا
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۰:۵۷ ق٫ظ
پاسخ به  فرنوش

کسی نگفته رو تزتون ۲ سال کار نکنید. قبلا ترم ۴ پایان نامه میگرفتید الان ترم ۳. کلا یک ترم معادل ۶ واحد رو کم کردن. در ضمن این باعث میشه روی مقاله حساس تر بشن. مثله همه جای دنیا!

علی
آذر ۲, ۱۴۰۴ ۲:۱۷ ق٫ظ
پاسخ به  فرنوش

تز منظورتان رساله است که مخصوص دوره دکتری است

حسن
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۶:۲۹ ب٫ظ

سلام از کی قابلیت اجرا داره آخه این حرفهای الکی

آرتمیس
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۶:۲۳ ب٫ظ

شامل ما که امسال قبول شدیم هم میشه؟ یا قبولی های سال بعد اینطوری میشن؟

آرتمیس
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۶:۲۲ ب٫ظ

الان اینا تصویب شده یا قراره تصویب کنن؟

A7
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۵:۲۵ ب٫ظ

با سلام
ضمن سپاس از وزیر محترم
کم کردن طول دوره منطقی نیست.
آزمون جامع جهت توانمندی دانشجو برای مرحله رساله نیاز هست. چرا حذف؟
دانشحوی دکتری که از پس آزمون جامع برنیاید جای تامل دارد.
دوره ارشد ۲ سال و دکترا ۳سال منطقی است.
بنظرم قوانین دست و پاگیر دکترا و قیود فاصله بین دفاع پروپوزال تا دکترا و پیش دفاع متمرکز دکترای آزاد حذف شود که جزء اتلاف سرمایه و وقت چیز دیگری ندارد.
و صدای این دانشجویان را کسی نمی شنود.
کارگروه با حضور دانشجو تصمیمعاقلانه ای هست که چالش ها بصورت واقعی نمود خواهد کرد.
وزیر محترم اگر قرار بر تغییرات هست شرایط برای تمام دانشجویان سراسری و آزاد یکسان باشد.

با سپاس از شما

eli
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۵:۲۱ ب٫ظ

از کی اجرا میشه؟این مهمه

ملیسا
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۴:۴۲ ب٫ظ

بی ارزش بود بی ارزشترش کردید

عماد خلیلی
آذر ۱, ۱۴۰۴ ۱:۰۴ ب٫ظ

حالا شما فعلاً دانشجو را بپذیر بعدش به طول دوره تحصیل هم می رسیم فعلاً که اساتید در جلسات مصاحبه فقط میگن نه