مدرسان شریف
پارسه
وکیلی
نوگام
استعداد تحصیلی طورانی
کاکایی
کاکایی
مدرسان شریف
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری
مدرسان شریف
وکیلی
نوگام
آنالیز آکادمی
نوگولرن
عالم زاده
یازدهمین کنگره سالانه ملی عمران، معماری، هنر و توسعه شهری

مصاحبه دکتری مهندسی مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات (راهنما + سؤالات مصاحبه)

از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …

برای موفقیت در مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات لازم است خود را برای عملکرد مناسب در مصاحبه آماده کنید. اطلاع از سوالات مصاحبه و نکات مهم به شما کمک زیادی خواهد کرد.

پذیرش در مقطع دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات به چهار شکل صورت می‌گیرد:

۱- پذیرش از طریق آزمون دکتری (سراسری و آزاد)

۲- پذیرش دکتری بدون آزمون (سراسری و آزاد)

۳- پذیرش دکتری پردیس از طریق آزمون اختصاصی

۴- پذیرش دکتری استاد محور

در هر چهار حالت فوق برگزاری مصاحبه دکتری جزء جدایی‌ناپذیر پذیرش در مقطع دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات است. در ادامه درباره این چهار شیوه توضیحاتی ارائه خواهیم کرد:

پذیرش از طریق آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

در پذیرش از طریق آزمون دکتری، معمولاً زمان برگزاری کنکور دکتری اوایل اسفند ماه هر سال است. پس از برگزاری آزمون دکتری، نتایج اولیه در فروردین ماه اعلام می‌شود. نتایج اولیه شامل رتبه، نمره‌تراز و نیز اعلام مجاز بودن داوطلبان به انتخاب رشته دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در دوره‌های روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی است.

با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری داوطلبان نسبت به انتخاب رشته دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در سایت سازمان سنجش اقدام می‌کنند. نتایج انتخاب رشته دکتری عموماً اواخر اردیبهشت‌ماه اطلاع‌رسانی می‌شود.

زمان مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات دانشگاه‌های سراسری

دعوت به مصاحبه آزمون دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات بر اساس نمره حد نصاب است؛ یعنی دانشگاه‌ها حداقل تراز مدنظر خود را مشخص کرده و همه کسانی که نمره آزمون کتبی آنها بالاتر از حد نصاب تراز دعوت به مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات آن دانشگاه باشد، به مصاحبه دعوت خواهند شد.

پس از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری، زمان مصاحبه دکتری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و نیز سایت دانشگاه‌ها اطلاع‌رسانی خواهد شد.

همچنین لازم است داوطلبان در موعد مقرر نسبت به تکمیل فرم صلاحیت عمومی دکتری در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.

محدودیتی در تعداد دانشگاه‌هایی که داوطلبان به مصاحبه آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات دعوت می‌شوند وجود ندارد، چرا که دعوت به مصاحبه بر اساس حدنصاب نمره تراز است و داوطلبان در هر تعداد دانشگاهی که حدنصاب را کسب کنند، مجاز به حضور در مصاحبه خواهند بود.

زمان برگزاری مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات دانشگاه آزاد

داوطلبان آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در دانشگاه آزاد اسلامی نیز با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، نسبت به انتخاب رشته دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اقدام می‌کنند.

زمان برگزاری مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات دانشگاه آزاد نیز پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری آزاد، از سوی مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه اطلاع‌رسانی خواهد شد.

مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۳ احتمالاً به صورت متمرکز و در تهران برگزار می‌شود. بدین صورت که داوطلبان دعوت‌شده به مصاحبه همه واحدهای دانشگاه آزاد لازم است تنها در یک مصاحبه در یکی از واحدهای دانشگاهی تهران در زمان اعلام‌شده حضور پیدا کنند.

تأثیر مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در پذیرش نهایی ۵۰ درصد (۳۰ درصد مصاحبه شفاهی و ۲۰ درصد رزومه آموزشی و پژوهشی) و تأثیر آزمون کتبی نیز ۵۰ درصد است. اما بسیار دیده شده که دانشگاه‌ها با دادن نمره بسیار بالا و یا بسیار پایین تأثیر مصاحبه را در پذیرش نهایی پررنگ کنند. بنابراین مصاحبه دکتری در پذیرش نهایی سهم بسزایی خواهد داشت.

پذیرش دکتری بدون آزمون مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

پذیرش دکتری بدون آزمون رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در دانشگاه‌های سراسری و نیز دانشگاه آزاد اسلامی بدین صورت است که داوطلبان واجد شرایط، در موعد مقرر نسبت به ثبت‌نام و ارسال مدارک اقدام می‌کنند.

پس از بررسی مدارک اولیه، نتایج دعوت به مصاحبه دکتری بدون آزمون مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات اعلام می‌شود و داوطلبان لازم است مطابق زمان‌بندی اعلام‌شده در مصاحبه حضور پیدا کنند.

تأثیر مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در پذیرش نهایی داوطلبان دکتری بدون آزمون ۱۰۰  درصد است و تنها عامل تعیین‌کنند پذیرش، کسب امتیاز در مصاحبه دکتری است.

پذیرش دکتری پردیس مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

در پذیرش دکتری پردیس رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات نیز پس از برگزاری آزمون اختصاصی توسط دانشگاه‌ها، نتایج دعوت به مصاحبه اعلام خواهد شد و داوطلبان در زمانی که از سوی دانشگاه اعلام می‌شود در جلسه مصاحبه حضور خواهند یافت.

تأثیر مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در پذیرش نهایی داوطلبان دکتری پردیس کاملاً وابسته به نظر پردیس دانشگاهی مربوطه است.

نکته مهم این که در حال حاضر پذیرش مستقل دکتری پردیس بدون شرکت در کنکور سراسری تنها در پردیس‌های بین‌الملل دانشگاه‌ها صورت می‌گیرد.

پذیرش دکتری استاد محور مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

پذیرش دکتری استاد محور که از سال ۱۴۰۲ صورت می‌گیرد بدین صورت است که اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها طرح‌های پژوهشی را در سامانه نان ثبت کرده و در صورت تایید، جهت انجام طرح در قالب رساله دکتری دانشجو پذیرش می‌کنند.

در این نوع پذیرش داوطلبان یا از طریق کنکور یا از طریق فراخوان دانشگاه، به مصاحبه دعوت می‌شوند. مصاحبه دکتری استاد محور توسط همان عضو هیات علمی که طرح را تعریف کرده برگزار می‌شود. داوطلب در صورت قبولی موظف است طرح پژوهشی مذکور را به عنوان رساله دکتری انجام دهد و عضو هیات علمی که طرح را ثبت کرده هم استاد راهنمای وی خواهد بود.

مصاحبه دکتری مکانیک - دینامیک، کنترل و ارتعاشات

عوامل امتیازآور در مصاحبه دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

در مجموع موارد زیر مهم‌ترین و مؤثرترین نکات برای قبولی در مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات هستند:

  • معدل هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و نمره پایان‌نامه

  • دانشگاه‌های مقاطع قبلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)

  • کارهای تحقیقاتی و پژوهشی (شامل کتاب‌های ترجمه­‌شده و یا تألیفی، همکاری در طرح‌های پژوهشی، اختراعات ثبت‌­شده و سابقه همکاری با مراکز پژوهشی و انجمن‌های علمی و نیز مقالات)

  • سوابق تدریس دانشگاهی

  • مدرک زبان (مدرک زبان آزمون‌های زبان داخلی و خارجی)

مدارک مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

برای حضور در مصاحبه دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات لازم است از همه کارها و فعالیت‌هایی که داشته‌اید (تدریس، مقاله، ترجمه، …) فهرستی تهیه و برای آن‌ها تأییدیه‌ها و گواهی‌های لازم را فراهم کنید تا برای مصاحبه ارائه نمایید؛ زیرا در غیر این صورت احتمالاً امتیازی به شما تعلق نخواهد گرفت.

بنابراین علاوه بر مدارک شناسایی (شامل شناسنامه و کارت ملی)، مدارک تحصیلی (شامل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و ریزنمرات)، لازم است نسبت به تهیه گواهی پذیرش و چاپ مقالات، گواهی تدریس، تهیه کپی از مقالات، تهیه یک نسخه از کتاب تألیف یا ترجمه، تهیه گواهی همکاری در طرح پژوهشی و یا ثبت اختراع و نیز مدرک زبان اقدام نمایید. 

علاوه بر این، معمولاً داشتن توصیه‌نامه مصاحبه دکتری نیز ضروری است. بنابراین به داوطلبان دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات توصیه می‌کنیم حتی‌الامکان از استاد مشاور و استاد راهنمای خود در مقطع کارشناسی ارشد توصیه‌نامه بگیرند.

برای این که در صورت دعوت به مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات دچار نگرانی برای آماده کردن مدارک مصاحبه دکتری نشوید، توصیه ما این است که تا قبل از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه نسبت به تهیه مدارک خود اقدام کنید.

سؤالات مصاحبه آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

طیف سؤالاتی که در مصاحبه آزمون دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات پرسیده می‌شود بسیار متنوع است. ممکن است در مصاحبه‌های مختلف همه یا تعدادی از سؤالات زیر پرسیده شود:

– سؤالات تخصصی رشته: اساتید با طرح این سؤالات سعی بر سنجش میزان توانمندی داوطلبان دارند. توصیه ما این است که داوطلبان علاوه بر خواندن منابع اصلی و پایه رشته، منابع روز و آخرین مقالات را نیز مرور کرده و تا جایی که ممکن است مقالات و کتاب‌های اساتید مصاحبه‌کننده هر دانشگاه را نیز مدنظر داشته باشند.

– تسلط بر موضوع پیشنهادی برای رساله دکتری

تسلط بر کارهای پژوهشی داوطلب: اساتید با طرح این سؤالات معمولاً به دنبال این هستند که از سطح علمی دانشجو و نیز مشارکت واقعی وی در کار پژوهشی اطمینان پیدا کنند.

سؤالات زبان انگلیسی به شیوه‌های مختلف: یکی از مباحثی که در بسیاری از مصاحبه‌های دکتری مورد سؤال است، سؤالات زبان انگلیسی است که ممکن است شامل ترجمه متون تخصصی، دیالوگ‌های عمومی، معرفی خود، موضوع پایان‌نامه ارشد و رساله دکتری و … باشد.

سؤالات عمومی: این قبیل سؤالات ممکن است شامل شغل، وضعیت تأهل یا تجرد، محل زندگی، فعالیت‌های روزمره و … باشد که با انگیزه‌های مختلفی ازجمله سنجش اعتمادبه‌نفس داوطلب، سنجش امکان وقت گذاشتن برای تحصیل در مقطع دکتری، سنجش شرایط زندگی یک پژوهشگر آینده دکتری و … مورد سؤال قرار می‌گیرند.

برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه آزمون دکتری می‌توانید به لینک زیر مراجعه کنید:

تجربیات مصاحبه دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات

تجربه داوطلبان آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در سال‌های گذشته حاکی از آن است که علاوه بر رزومه آموزشی، پژوهشی و آمادگی علمی برای حضور در مصاحبه، یک عامل بسیار مهم اعتمادبه‌نفس است.

لازم است داوطلبان این مورد مهم را مدنظر داشته باشند و پیش از حضور در مصاحبه آن را تقویت کنند. چرا که در شرایط عادی داشتن اعتمادبه‌نفس در دیدگاه اساتید اثر مثبتی خواهد گذاشت و البته دیده شده که در برخی مصاحبه‌ها نیز اساتید با به چالش کشیدن دانشجو سعی بر سنجش این موضوع دارند. 

در ادامه تجربیات مصاحبه داوطلبان آزمون دکتری مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات در سالیان گذشته، برای آشنایی داوطلبان گرامی این رشته با فضای مصاحبه دانشگاه‌های مختلف آورده شده است:

– در مصاحبه دانشگاه شاهرود، اساتید منطقی و خوش‌برخورد بودند. مصاحبه ۲۰ دقیقه طول کشید وکاملاً علمی بود.

– مصاحبه دانشگاه گیلان خیلی کوتاه در حد ۵ دقیقه بود.

– من به مصاحبه دانشگاه علم و صنعت رفتم. چند سؤال از پایان‌نامه‌ام پرسیدند و بعد گفتند چرا انتخاب قبلی دانشگاه تربیت مدرس و امیرکبیر بوده. این را هم پرسیدند که دانشگاه تربیت مدرس و امیرکبیر نگفتند قبولی؟ که من اطلاعی نداشتم.

– مصاحبه دانشگاه کاشان در دو روز برگزار شد. بابت ۱۱ ظرفیت روزانه و شبانه بیشتر از ۶۰ نفر آمده بودند. اغلب رتبه‌های بالای ۲۰۰ در مصاحبه شرکت کرده بودند. در جلسه مصاحبه ۴ نفر از اساتید بودند. در ابتدا از داوطلب می‌خواستند از بین ترمو و سیالات و انتقال حرارت یک زمینه را انتخاب کند و بعد سؤال می‌پرسیدند. ترمو از قانون اول تا معادله کلاپریون سؤال، سیالات از لایه مرزی تا اعداد بی‌بعد و انتقال هم بیشتر از اعداد بی‌بعد مثل عدد بیو و ناسلت و … می‌پرسیدند. برخلاف دانشگاه‌های دیگر، پایان‌نامه و اولویت انتخاب رشته برایشان مهم نبود.

– من به مصاحبه مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه شهرکرد رفته بودم. از من ۳ سؤال خیلی ساده پرسیدند مانند ناسلت چیست. دکتر احمدی ندوشن یکی از اساتید مصاحبه‌کننده بود و برخوردشان خیلی خوب بود.

– من به مصاحبه دانشگاه امیرکبیر، فردوسی مشهد و کاشان رفتم. دانشگاه امیرکبیر بد نبود. فردوسی به اولویت انتخاب رشته اهمیت می‌داد. در دانشگاه کاشان از همه عدد‌های بی‌بعد، ناسلت، پرانتل، بیو، رینولدز و … می‌پرسیدند.

– من به یکی از دانشگاه‌های تهران رفتم، خیلی فضای خوبی داشت. درخصوص پایان‌نامه ارشد و اولویت انتخاب رشته پرسیدند و بعد هم گفتند که آیا با استادی از قبل هماهنگ کرده‌ام یا نه و چون پاسخم منفی بود، گفتند باید این کار را می‌کردی.

– در مصاحبه دانشکده خودرو و رشته قوای محرکه دانشگاه علم و صنعت برای ۳ ظرفیت، ۱۵ نفر آمده بودند. ۱ نفر هم برای پردیس آمده بود. دکتر شجاعی‌فر و کاکایی اساتید اصلی دانشکده هستند. قبل از مصاحبه و به نقل از کارشناس آموزش دانشکده، پرونده‌ها توسط اساتید خوانده شده و تصمیمات گرفته شده بود. در جلسه مصاحبه هیچ سؤال علمی و فنی پرسیده نشد.

– من هم به مصاحبه مکانیک تبدیل انرژی دانشگاه شهرکرد رفتم. سؤالاتی از انتقال حرارت پرسیدند.

برای مصاحبه دکتری چه مدارکی لازم است؟

معمولاً دانشگاه‌ها مدارکی که لازم است برای مصاحبه ارائه شود را اطلاع‌رسانی می‌کنند. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید سری به مطلب مدارک مصاحبه دکتری بزنید.

سوالات مصاحبه دکتری رشته مکانیک – دینامیک، کنترل و ارتعاشات چیست؟

در مصاحبه دکترا سوالات متنوعی مطرح می‌شود؛ سوالات تخصصی رشته، سوالات به زبان انگلیسی، پایان نامه کارشناسی ارشد و … . برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه دکتری کلیک کنید.

نکات مصاحبه دکتری چیست؟ به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟

برخی از مهم‌ترین نکات مورد توجه برای حضور موفق در جلسه‌های مصاحبه دکتری را می‌توانید در این لینک مطالعه کنید.

ثبت‌نام
باخبرم کن!

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها