مصاحبه دکتری شیمی آلی (راهنما + سؤالات مصاحبه)
از اخبار آزمون دکتری جا نمونی! ما همه اخبار رو لحظهای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنی … و یا عضو پیج اینستاگرام سایت پی اچ دی تست بشی …
برای موفقیت در مصاحبه دکتری شیمی آلی لازم است خود را برای عملکرد مناسب در مصاحبه آماده کنید. اطلاع از سوالات مصاحبه و نکات مهم به شما کمک زیادی خواهد کرد.
پذیرش در مقطع دکتری رشته شیمی آلی به چهار شکل صورت میگیرد:
۱- پذیرش از طریق آزمون دکتری (سراسری و آزاد)
۲- پذیرش دکتری بدون آزمون (سراسری و آزاد)
۳- پذیرش دکتری پردیس از طریق آزمون اختصاصی
۴- پذیرش دکتری استاد محور
در هر چهار حالت فوق برگزاری مصاحبه دکتری جزء جداییناپذیر پذیرش در مقطع دکتری شیمی آلی است. در ادامه درباره این چهار شیوه توضیحاتی ارائه خواهیم کرد:
پذیرش از طریق آزمون دکتری شیمی آلی
در پذیرش از طریق آزمون دکتری، معمولاً زمان برگزاری کنکور دکتری اوایل اسفند ماه هر سال است. پس از برگزاری آزمون دکتری، نتایج اولیه در فروردین ماه اعلام میشود. نتایج اولیه شامل رتبه، نمرهتراز و نیز اعلام مجاز بودن داوطلبان به انتخاب رشته دکتری شیمی آلی در دورههای روزانه، شبانه، پردیس، پیام نور، غیرانتفاعی و نیز دانشگاه آزاد اسلامی است.
با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری داوطلبان نسبت به انتخاب رشته دکتری شیمی آلی در سایت سازمان سنجش اقدام میکنند. نتایج انتخاب رشته دکتری عموماً اواخر اردیبهشتماه اطلاعرسانی میشود.
زمان مصاحبه دکتری شیمی آلی دانشگاههای سراسری
دعوت به مصاحبه آزمون دکتری رشته شیمی آلی بر اساس نمره حد نصاب است؛ یعنی دانشگاهها حداقل تراز مدنظر خود را مشخص کرده و همه کسانی که نمره آزمون کتبی آنها بالاتر از حد نصاب تراز دعوت به مصاحبه دکتری شیمی آلی آن دانشگاه باشد، به مصاحبه دعوت خواهند شد.
پس از اعلام نتایج دعوت به مصاحبه دکتری، زمان مصاحبه دکتری از سوی سازمان سنجش آموزش کشور و نیز سایت دانشگاهها اطلاعرسانی خواهد شد.
همچنین لازم است داوطلبان در موعد مقرر نسبت به تکمیل فرم صلاحیت عمومی دکتری در سایت سازمان سنجش اقدام کنند.
زمان برگزاری مصاحبه دکتری شیمی آلی دانشگاه آزاد
داوطلبان آزمون دکتری شیمی آلی در دانشگاه آزاد اسلامی نیز با انتشار دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، نسبت به انتخاب رشته دکتری شیمی آلی در سایت مرکز آزمون دانشگاه آزاد اقدام میکنند.
زمان برگزاری مصاحبه دکتری شیمی آلی دانشگاه آزاد نیز پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری آزاد، از سوی مرکز سنجش و پذیرش این دانشگاه اطلاعرسانی خواهد شد.
مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۳ احتمالاً به صورت متمرکز و در تهران برگزار میشود. بدین صورت که داوطلبان دعوتشده به مصاحبه همه واحدهای دانشگاه آزاد لازم است تنها در یک مصاحبه در یکی از واحدهای دانشگاهی تهران در زمان اعلامشده حضور پیدا کنند.
پذیرش دکتری بدون آزمون شیمی آلی
پذیرش دکتری بدون آزمون رشته شیمی آلی در دانشگاههای سراسری و نیز دانشگاه آزاد اسلامی بدین صورت است که داوطلبان واجد شرایط، در موعد مقرر نسبت به ثبتنام و ارسال مدارک اقدام میکنند.
پس از بررسی مدارک اولیه، نتایج دعوت به مصاحبه دکتری بدون آزمون شیمی آلی اعلام میشود و داوطلبان لازم است مطابق زمانبندی اعلامشده در مصاحبه حضور پیدا کنند.
پذیرش دکتری پردیس شیمی آلی
در پذیرش دکتری پردیس رشته شیمی آلی نیز پس از برگزاری آزمون اختصاصی توسط دانشگاهها، نتایج دعوت به مصاحبه اعلام خواهد شد و داوطلبان در زمانی که از سوی دانشگاه اعلام میشود در جلسه مصاحبه حضور خواهند یافت.
نکته مهم این که در حال حاضر پذیرش مستقل دکتری پردیس بدون شرکت در کنکور سراسری تنها در پردیسهای بینالملل دانشگاهها صورت میگیرد.
پذیرش دکتری استاد محور شیمی آلی
پذیرش دکتری استاد محور که از سال ۱۴۰۲ صورت میگیرد بدین صورت است که اعضای هیات علمی دانشگاهها طرحهای پژوهشی را در سامانه نان ثبت کرده و در صورت تایید، جهت انجام طرح در قالب رساله دکتری دانشجو پذیرش میکنند.
در این نوع پذیرش داوطلبان یا از طریق کنکور یا از طریق فراخوان دانشگاه، به مصاحبه دعوت میشوند. مصاحبه دکتری استاد محور توسط همان عضو هیات علمی که طرح را تعریف کرده برگزار میشود. داوطلب در صورت قبولی موظف است طرح پژوهشی مذکور را به عنوان رساله دکتری انجام دهد و عضو هیات علمی که طرح را ثبت کرده هم استاد راهنمای وی خواهد بود.
عوامل امتیازآور در مصاحبه دکتری رشته شیمی آلی
در مجموع موارد زیر مهمترین و مؤثرترین نکات برای قبولی در مصاحبه دکتری شیمی آلی هستند:
معدل هر دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و نمره پایاننامه
دانشگاههای مقاطع قبلی (کارشناسی و کارشناسی ارشد)
کارهای تحقیقاتی و پژوهشی (شامل کتابهای ترجمهشده و یا تألیفی، همکاری در طرحهای پژوهشی، اختراعات ثبتشده و سابقه همکاری با مراکز پژوهشی و انجمنهای علمی و نیز مقالات)
سوابق تدریس دانشگاهی
مدرک زبان (مدرک زبان آزمونهای زبان داخلی و خارجی)
مدارک مصاحبه دکتری شیمی آلی
برای حضور در مصاحبه دکتری رشته شیمی آلی لازم است از همه کارها و فعالیتهایی که داشتهاید (تدریس، مقاله، ترجمه، …) فهرستی تهیه و برای آنها تأییدیهها و گواهیهای لازم را فراهم کنید تا برای مصاحبه ارائه نمایید؛ زیرا در غیر این صورت احتمالاً امتیازی به شما تعلق نخواهد گرفت.
بنابراین علاوه بر مدارک شناسایی (شامل شناسنامه و کارت ملی)، مدارک تحصیلی (شامل مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد و ریزنمرات)، لازم است نسبت به تهیه گواهی پذیرش و چاپ مقالات، گواهی تدریس، تهیه کپی از مقالات، تهیه یک نسخه از کتاب تألیف یا ترجمه، تهیه گواهی همکاری در طرح پژوهشی و یا ثبت اختراع و نیز مدرک زبان اقدام نمایید.
علاوه بر این، معمولاً داشتن توصیهنامه مصاحبه دکتری نیز ضروری است. بنابراین به داوطلبان دکتری شیمی آلی توصیه میکنیم حتیالامکان از استاد مشاور و استاد راهنمای خود در مقطع کارشناسی ارشد توصیهنامه بگیرند.
سؤالات مصاحبه آزمون دکتری شیمی آلی
طیف سؤالاتی که در مصاحبه آزمون دکتری رشته شیمی آلی پرسیده میشود بسیار متنوع است. ممکن است در مصاحبههای مختلف همه یا تعدادی از سؤالات زیر پرسیده شود:
– سؤالات تخصصی رشته: اساتید با طرح این سؤالات سعی بر سنجش میزان توانمندی داوطلبان دارند. توصیه ما این است که داوطلبان علاوه بر خواندن منابع اصلی و پایه رشته، منابع روز و آخرین مقالات را نیز مرور کرده و تا جایی که ممکن است مقالات و کتابهای اساتید مصاحبهکننده هر دانشگاه را نیز مدنظر داشته باشند.
– تسلط بر موضوع پیشنهادی برای رساله دکتری
– تسلط بر کارهای پژوهشی داوطلب: اساتید با طرح این سؤالات معمولاً به دنبال این هستند که از سطح علمی دانشجو و نیز مشارکت واقعی وی در کار پژوهشی اطمینان پیدا کنند.
– سؤالات زبان انگلیسی به شیوههای مختلف: یکی از مباحثی که در بسیاری از مصاحبههای دکتری مورد سؤال است، سؤالات زبان انگلیسی است که ممکن است شامل ترجمه متون تخصصی، دیالوگهای عمومی، معرفی خود، موضوع پایاننامه ارشد و رساله دکتری و … باشد.
– سؤالات عمومی: این قبیل سؤالات ممکن است شامل شغل، وضعیت تأهل یا تجرد، محل زندگی، فعالیتهای روزمره و … باشد که با انگیزههای مختلفی ازجمله سنجش اعتمادبهنفس داوطلب، سنجش امکان وقت گذاشتن برای تحصیل در مقطع دکتری، سنجش شرایط زندگی یک پژوهشگر آینده دکتری و … مورد سؤال قرار میگیرند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه آزمون دکتری میتوانید به لینک زیر مراجعه کنید:
تجربیات مصاحبه دکتری شیمی آلی
تجربه داوطلبان آزمون دکتری شیمی آلی در سالهای گذشته حاکی از آن است که علاوه بر رزومه آموزشی، پژوهشی و آمادگی علمی برای حضور در مصاحبه، یک عامل بسیار مهم اعتمادبهنفس است.
لازم است داوطلبان این مورد مهم را مدنظر داشته باشند و پیش از حضور در مصاحبه آن را تقویت کنند. چرا که در شرایط عادی داشتن اعتمادبهنفس در دیدگاه اساتید اثر مثبتی خواهد گذاشت و البته دیده شده که در برخی مصاحبهها نیز اساتید با به چالش کشیدن دانشجو سعی بر سنجش این موضوع دارند.
در ادامه تجربیات مصاحبه داوطلبان آزمون دکتری شیمی آلی در سالیان گذشته، برای آشنایی داوطلبان گرامی این رشته با فضای مصاحبه دانشگاههای مختلف آورده شده است:
– در دانشگاه تهران بیشتر از پایاننامه پرسیدند که موقع جواب دادن باید با اعتمادبهنفس کامل جواب بدهید. لازم است بر روی نوآوریهای پایاننامهتان تأکید کنید. بعد از آن نیز درخصوص انگیزه تحصیل در دوره دکتری و دلیل انتخاب دانشگاه تهران باید اساتید را متقاعد کنید.
– چند توصیه در مورد مصاحبه دانشگاه تربیت مدرس برای گروه آلی دارم:
۱- حتماً روش خشک کردن حلالها را بلد باشید.
۲- به طیفسنجی مولکولی مسلط باشید، بهخصوص nmr و بدانید که دستگاهnmr دقیقاً چهطور کار میکند.
۳- الکترون پوشینگو را حتماً بلد باشید، یعنی فلشهایی که در واکنش میکشیم که نشاندهنده حمله و جهت حرکت الکترونهاست.
۴- اگر پذیرش از خارج داشتید یا شانس رفتن، حتماً بیان کنید و توضیح بدهید که میتوانستم بروم ولی تصمیم گرفتم اینجا باشم و به کشورم خدمت کنم.
۵- خود را علاقهمند به کار در آزمایشگاه و گذران زمان در آن نشان دهید.
۶- برخی اساتید خیلی به نظم حساس هستند. منظم باشید چرا که دانشجوی دکتری باید سروقت بیاید و برود و به نوعی تحصیل برای او کار محسوب میشود.
– در دانشگاه رفسنجان، هم آزمون کتبی و هم مصاحبه در زمینه مباحث تخصصی شیمی بود. سؤالات آزمون کتبی در زمینه طیف، سنتز و شیمی فیزیک آلی بود. سطح سؤالات بسیار بالا بود و برای ۱۲ سؤال، ۴ ساعت زمان داشتیم. در مصاحبه اصلاً درمورد پایاننامه از هیچکس نپرسیدند و شرایط برای همه داوطلبان کاملاً یکسان بود. بدین صورت که مصاحبهشوندهها در یک اتاق قرنطینه شدند و از همه سؤالات یکسانی در اتاق مصاحبه میپرسیدند.
– در دانشگاه زاهدان، در بدو ورود، اساتید گفتند خودم را معرفی کنم و بعد گفتند ماژیک بردارم و بنویسم که کار پایاننامهام که از آن مقاله استخراج شده چه بوده است. اساتید تمام تلاششان را برای محک زدن اطلاعاتم در زمینه پایاننامه کردند، برای مثال در محصولاتم هیدروژن هموتوپیک داشتم، در مورد دیاستروتوپیک و انانتیوتوپیک و تفاوتهایشان و نیز اینکه هر کدام چندتایی میشوند سؤال پرسیدند. مصاحبه نیمساعت طول کشید. زبان اصلاً نپرسیدند و فقط سؤالاتی که میشد از پایاننامه مطرح کرد، پرسیده شد.
– در مصاحبه بیرجند از همه از پایاننامه و سؤالات تخصصی میپرسیدند. سؤالاتشان درمورد طیف، هتروشیکل و شیمی فیزیک آلی بود و البته بسیار ساده.
– مصاحبههای دانشگاه تهران حدوداً ۱۵ دقیقه طول کشید. فضای خوبی داشت و اساتید بسیار خوشبرخورد بودند. سؤالات بیشتر از پایاننامه بود.
– در مصاحبه دانشگاه شهید بهشتی بیشتر از پایاننامه پرسیدند و سؤالات پایه از پایاننامه مطرح شد. از بعضی استرئوشیمی، از یک عده طیف پرسیده بودند. استرئوشیمی برای آلی هست که R و S ترکیبات را تعیین میکردیم. چپگرد و راستگرد بودن ترکیب هم باید مشخص میشد.
– در مصاحبه دانشگاه بوعلی همدان از من فقط سؤالات درسی و مکانیسمهای پیچیده پرسیدند.
برای مصاحبه دکتری چه مدارکی لازم است؟
معمولاً دانشگاهها مدارکی که لازم است برای مصاحبه ارائه شود را اطلاعرسانی میکنند. با این حال برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید سری به مطلب مدارک مصاحبه دکتری بزنید.
سوالات مصاحبه دکتری رشته شیمی آلی چیست؟
در مصاحبه دکترا سوالات متنوعی مطرح میشود؛ سوالات تخصصی رشته، سوالات به زبان انگلیسی، پایان نامه کارشناسی ارشد و … . برای کسب اطلاعات بیشتر درخصوص سوالات مصاحبه دکتری کلیک کنید.
نکات مصاحبه دکتری چیست؟ به چه چیزهایی باید توجه کنیم؟
برخی از مهمترین نکات مورد توجه برای حضور موفق در جلسههای مصاحبه دکتری را میتوانید در این لینک مطالعه کنید.
عالی بود فقط کتبی رو رد کنیم انشالله مصاحبه آزمایشگاهی پایان نامه رو بلد باشیم کافیه یانه
سلام بچه ها.میگم من رشته شیمی آلی هستم با رتبه ۴۰و تراز ۴۶۰۰ بنظرتون شانسی برای شهید بهشتی و مدرس دارم که هزینه کنم بیام تهران یا قید اومدنو بزنم.
احتمالش زیر %۵٫
سلام دوست عزیز میشه بیگد چ منایعب رو مطالعهکردید؟